Poradte pls - midi bubenik
Poradte pls - midi bubenik
Zdravim,
uz mam dost samplu, potreboval bych neco jako midi bubenika. V ralu bych nahral treba do baterky samply / cely set a vedle mel krabicku, na ktere bych natukal co ma hrat (akorat nevim, jak se to jmenuje).
Krabicka by posilala do baterky impulsy a baterka by hrala (popr. cokoliv jineho).
Shanim neco levneho, abych nejdriv zkusil, jestli to je to, o hledam. Mate nejake typy?
Dik
uz mam dost samplu, potreboval bych neco jako midi bubenika. V ralu bych nahral treba do baterky samply / cely set a vedle mel krabicku, na ktere bych natukal co ma hrat (akorat nevim, jak se to jmenuje).
Krabicka by posilala do baterky impulsy a baterka by hrala (popr. cokoliv jineho).
Shanim neco levneho, abych nejdriv zkusil, jestli to je to, o hledam. Mate nejake typy?
Dik
ne, prave ze chci pustit prednastavene midi z masinky, ktera ma bud midi templates (idealni), nebo se tam daji nahrat - no a nebo si je pres neco jako sekvencer namackam. Videl sem jednou podobnou vec Ondrashe, akorat nevim jak se to jmenuje a jak se tomu rika.
Midi vleze do VST a to bude bubnovat....
Midi vleze do VST a to bude bubnovat....
pady nebo Steinberg Groove Agent
Tak tak, pokud si chces jenom zjednodusit praci s bicima tak nejakej PAD CONTROLLER co umi MIDI. Taky tuhle moznost zacinam vic a vic vyuzivat - aby ne, kdyz uz tretim rokem hraju na bici
Zalezi hodne na tom co od toho cekas, jakou muziku delas apod. Na neco staci standardni pady (treba i ty u M-Audio Axiomu, Akai MPC apod. kontroleru) a na neco je potreba uz neco sofistikovanejsiho co ma hodne velkou citlivostni skalu - treba pro jazz, nujazzy a podobny veci kde je potreba cit malinko vic "skalovat" je vybornej Alesis, Roland apod.
PS : Pokud je lenost hodne daleko a nemas chut a cas bici resit, tak Groove Agent od Steinberga. Videl jsem recenzi na posledni verzi, zkousel to a je to docela dobry

PS : Pokud je lenost hodne daleko a nemas chut a cas bici resit, tak Groove Agent od Steinberga. Videl jsem recenzi na posledni verzi, zkousel to a je to docela dobry

2 Yogi: no muzika hodne podobny, co ty, akorat se tam musim dopracovat. No a Groove Agent je fakt sh*t, to uz je hodne vzadu, RMX je mnohem lepsi, ale uz mi taky nestaci..... Jinak s tema padama to testnu o vikendu, mam Korg padKontrol s mega citlivyma padama, coz me ale prave dostava, kazdej bici zahraju jinak hlasite a zni to hrozne, kdyz vypnu citlivost, je to lepsi...
pady
Tak pak jdes asi jednoznacne spravnou cestou. Dobry je kdyz jde citlivost treba regulovat. Jinak cit a moznost delat v beatu feeling, akcenty, dynamiku a idealne mit moznost automaticky menit i podle sily uderu druh samplu jednotlivyho nastroje (bubnu, cinelu), kterej ma hrat je nejlepsi cesta k perfektnimu GROOVE. To co dokaze odlisit groove z presetu Agenta nebo RMX je prave osobitost a vyraz. Dost tohle resim, proto jsem se taky na klasicky skopky zacal ucit
Dej pak vedet nejaky zkusenosti