Power conditioning

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
leolycra

Power conditioning

Příspěvek od leolycra »

Vážení hudbymilovní,
byl jsem za cenou odměnu od místního moderátora (zrychlení dodací lhůty:)) ponuknut se zde k něčemu vyjádřit a podělit se o svoje (strastiplné nicméně plné euforie z poznání nového) zkušenosti s budováním vlastního dream studia. Vybral jsem si téma, pro někoho možná nudné anebo zcela elementární, ale myslím, že pro řadu lidí objevné a doufám že i život zlepšující a to "Power conditioning". Na začátku, jak to tak bývá, bylo povšimnutí si nenápadného racku v mnoha videích ze studií světových djs/producentů a googling. Výsledkem bylo objednání Furman Merit 10x power kondicionéru (nevím jestli to je možný překlad nebo už směřuji spíš k vlasové kosmetice:)) a voila. Opět kouzlo, které miluji na analogu a na dobře provedené elektroinženýrsko-technické práci, jsem v těchto oborech totální analfabet, ale co nastalo:

a) musel jsem si "odvyknout" od neustálého praskání (pikes) v audiu po např. rozsvícení lampičky
b) jakési celkové prosvětlení signálu (nejspíše po odstranění šumu po přísunu "čisté" elektřiny)
c) lepší práce AD/DA convertoru (lynx aurora) - možná je to subjektivní, ale prostě signál je čistější
c) zlepšení spánku při vědomí, že každým zapnutím svých mašinek jim neničím jejich životnost

Podotýkám, že toto zažívám pouze po zapojení všech zařízení do této nejnižší řady kondicionéru (thomann za cca 3tis) od obecně respektovaného Furmana, ale ihned jsem zatoužil a nyní činím kroky k opatření jejich "classic series", kde čekám ještě o něco větší audiophilní zlepšení.
Pokud tedy nemáte ještě zkušenost nebo jste dosud přehlíželi, určitě se zaměřte i na tuto "nudnou" část studia, budete možná mile překvapeni tak jako já. PS: já už bych žádnou mašinku a nedejbože konvertor rovnou do sítě nezapojil :)

Vaše názory vítány!
http://www.furmansound.com/index.php?div=03
Obrázek
Naposledy upravil(a) leolycra dne 15 črc 2015 13:43, celkem upraveno 1 x.

Pytkin
Moderátor

Re: Power conditioning

Příspěvek od Pytkin »

a neni to placebo ? v tej cene tato krabica nemoze nic robit ..

biscuit

Příspěvek od biscuit »

tak minimalne lupani od lednice, lampicky a jinych elektrospotrebicu snad slysi, ne? :-)

leolycra

Příspěvek od leolycra »

Právě to lupání zbíječek chlapů od vedle zmizelo :) a těžko říct, pokud by někdo přišel s nějakým sofistikovaným testem typu null test apod. klidně ověřím, ale prostě je to lepší než dříve a to je to oč tu běží. Asi bych měl postnout i ten smotek prodlužovaček, co tomuhle předcházel, ale to se příliš ostýchám :)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

3000 korun musi stat len ta krabica a zastrcky :)

vasek

Příspěvek od vasek »

leolycra: Já myslím, že by bylo objektivnější a důvěryhodnější, kdyby zaznělo něco jako "koupil jsem si tuhle krabici a musím říct, že veškerý lupání je pryč". S tím příšerným marketingovým balastem okolo tomu děláš leda medvědí službu.

leolycra

Příspěvek od leolycra »

To víš první post a "poprvé" je prostě vždy něco extra :) v dalších příspěvcích se omezím na citoslovce a stručná infa ;) ale je to skutečně lepší, akorát z thomannu se nějak neozývají s mojí žádostí o upgrade s doplatkem, asi tohle moc nemusí :)

biscuit

Příspěvek od biscuit »

vasku, nemyslim, ze by se tady jednalo o nejakej skrytej marketing ;-) (doufam :-) )

leolycra

Příspěvek od leolycra »

Tak už se ozvali a měním s doplatkem, tak pak popíšu jestli se ještě něco zásadního událo :)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

To myslím není skrytý marketing, ale spíš nepokryté nadšení ? :) Ale nevím jestli nějaký furman za pár korun může udělat stejnou práci jako hifi "pračky" za desítky tisíc vážící desítky kilo. Jednu jsem tady kdysi měl na vyzkoušení. Čistila, ale zase bruměla o sto šest, v jedné místnosti ji nešlo mít :)

mONOGRAm

Příspěvek od mONOGRAm »

tema cistenia elektriny by ma zaujimala. vseobecne odfiltrovanie bordelu zo siete, ochrana pred pod/prepatim... osobne skusenosti. kludne aj novy thread. snad by mohol byt prinosny pre viacerych.

hubert

Příspěvek od hubert »

Ja mám dobré referencie na stabilizátory od BAYGERA z viacerých audio/video štúdií, kde boli dodané...a rovnako aj referencie od zvukárov ktorý ich používajú na napájanie PA systémov a hlavne lampových aparátov...toto sme viac krát testovali priamo na predajni a rozdiely vo zvuku boli zarážajúce. V predajni som mal permanentné podpatie...

mONOGRAm

Příspěvek od mONOGRAm »

hubert: vdaka za tip. vyzeraju seriozne (i cenovkou ;). pri cestovani a snurach beriem, ze investicia cca 500 E je zanedbatelna, mne skor ide o ochranu masiniek doma. rozsirujem si modular a tak by som nerad o neho prisiel len 'kvoli' zabordelenej elektrike.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

jo ten BAYGER ma ceny , ze to daco aj moze robit ..

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Ja mam 2furmany jeden na bedny druhej na zbytek krom Maca a to cele do prepetovky s centralnim vypinacem a spokojenost :))

Odpovědět