byl jsem za cenou odměnu od místního moderátora (zrychlení dodací lhůty:)) ponuknut se zde k něčemu vyjádřit a podělit se o svoje (strastiplné nicméně plné euforie z poznání nového) zkušenosti s budováním vlastního dream studia. Vybral jsem si téma, pro někoho možná nudné anebo zcela elementární, ale myslím, že pro řadu lidí objevné a doufám že i život zlepšující a to "Power conditioning". Na začátku, jak to tak bývá, bylo povšimnutí si nenápadného racku v mnoha videích ze studií světových djs/producentů a googling. Výsledkem bylo objednání Furman Merit 10x power kondicionéru (nevím jestli to je možný překlad nebo už směřuji spíš k vlasové kosmetice:)) a voila. Opět kouzlo, které miluji na analogu a na dobře provedené elektroinženýrsko-technické práci, jsem v těchto oborech totální analfabet, ale co nastalo:
a) musel jsem si "odvyknout" od neustálého praskání (pikes) v audiu po např. rozsvícení lampičky
b) jakési celkové prosvětlení signálu (nejspíše po odstranění šumu po přísunu "čisté" elektřiny)
c) lepší práce AD/DA convertoru (lynx aurora) - možná je to subjektivní, ale prostě signál je čistější
c) zlepšení spánku při vědomí, že každým zapnutím svých mašinek jim neničím jejich životnost
Podotýkám, že toto zažívám pouze po zapojení všech zařízení do této nejnižší řady kondicionéru (thomann za cca 3tis) od obecně respektovaného Furmana, ale ihned jsem zatoužil a nyní činím kroky k opatření jejich "classic series", kde čekám ještě o něco větší audiophilní zlepšení.
Pokud tedy nemáte ještě zkušenost nebo jste dosud přehlíželi, určitě se zaměřte i na tuto "nudnou" část studia, budete možná mile překvapeni tak jako já. PS: já už bych žádnou mašinku a nedejbože konvertor rovnou do sítě nezapojil

Vaše názory vítány!
http://www.furmansound.com/index.php?div=03