Presonus Firepod

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
parek
Příspěvky: 267
Registrován: 18 kvě 2003 01:24

Presonus Firepod

Příspěvek od parek » 03 říj 2007 18:55

Ahoj, uz je to nakou chvili, co se snazim poridit si nakej funkcni system, v jedne diskusi (http://www.electrozone.cz/viewtopic.php ... d&start=30) mi Pytkin jako jednu z variant radil prave tudle zvukovku. Rad bych slysel vase nazory, pokud mate nekdo primo zkusenosti apod... Kupoval bych ji pres ebay, vyjde to na cca 380€+posta, coz je o pet litru min, jak v mediatechu. Pripadne pokud mate jinej tip, ale podminkou jsou ty 8x mic preampy, takze o nicem v tedle cenove tride, co by za neco stalo nevim... Predem dik :wink:

Obrázek
Čí to byl proboha nápad se timdle živit??

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Příspěvek od Martin » 03 říj 2007 19:34

Tohle bych z ebay asi nekupoval.
support mediatechu , thomanna (395Eur nové), kohokoliv (záruka 3roky, servis) je lepší než momentálně ušetřit pár tisíc.
Měl jsem možnost s ní dělat a s ohledem na cenu je firepod výborný!
Stabilita, latence - vynikájící
FP10=FirePod


Osobně bych si ale připlatil a šel do FireStudia.
(má software mix aplikaci, lepší zvukové parametry, veliké možnosti routování kanálů, atd)
U FP10 je routování a absence mix panelu dost nešťastná a omezující !!!

FireStudio se už dotáhlo svými schopnostmi a kvalitou na úroveň "dospělých" karet (Fireface,Echo, Motu)

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Příspěvek od Martin » 03 říj 2007 19:49

Nebo si měsíc počkej na tuhle nádheru!
(je to vlastně "okleštěné" FireStudio o Adat, syncro, a další věci, které možná ani nevyužiješ)
odhaduji, že bude stát do 500E

Obrázek

parek
Příspěvky: 267
Registrován: 18 kvě 2003 01:24

Příspěvek od parek » 03 říj 2007 21:15

Wow, to vypada faakt hodne slibne, ale nak nemuzu najit info, jestli se daj spojovat dohromady (docela dulezita vlastnost, firepod/fp10 muzes dat tri naraz -> 3x8in/out) :|
Čí to byl proboha nápad se timdle živit??

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 03 říj 2007 22:42

ja by som tiez poradil radsej firestudio .. to lahko rozsiris dovmi adat prevodniky (digimax fs?) ..

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 03 říj 2007 23:03

Další alternativy jsou Alesis IO|26, který je postavený na stejném čipsetu jako Firestudio, má rovněž 2x ADAT (pouze IN) a navíc preamp pro gramo. Hodně pozitivní reference na kvalitu zvuku.
Obrázek

Pak ještě Focusrite Safire Pro 26 I/O s obdobnou výbavou jako Firestudio.

Obrázek

parek
Příspěvky: 267
Registrován: 18 kvě 2003 01:24

Příspěvek od parek » 03 říj 2007 23:29

Pytkin: nojo, ale firepody se daj praveze stackovat dohromady pres firewire, zadny adaty, vysledek je o polovinu levnejsi tim padem... navic fakt zadnou extra vybavu nepotrebuju, staci mi vylozene analog vstupy/vystupy, jedinej nadstandart jsou ty preampy

Ctirad: hmm, taky moc pekny, ten alesis znam, ale poohlizim se prave spis po necem do racku, proto me vic oslovil ten focursite, delaj i o ty adaty a worldclock oklestenou verzi (safire pro 10), ale asi nejde rozsirovat

Zapomnel jsem do toho prvniho prispevku napsat, ze bych to casem rad rozsiril na vicero vstupu... Coz jak vidim, asi chapete, kdyz sem hazete ty veci s adatama, ale precejenom se to podstatneji prodrazi narozdil od tech firepodu (podobnej system spojovani pouziva pokud vim i motu treba) 8)
Čí to byl proboha nápad se timdle živit??

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 03 říj 2007 23:49

parek : kaskadovanie vzdy moze robit problem .. adat rozsirenie je rana istoty ..

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 03 říj 2007 23:52

parek píše:Zapomnel jsem do toho prvniho prispevku napsat, ze bych to casem rad rozsiril na vicero vstupu... Coz jak vidim, asi chapete, kdyz sem hazete ty veci s adatama, ale precejenom se to podstatneji prodrazi narozdil od tech firepodu
Osobně si myslím, že dva firepody jsou nesmysl. Vychází to zbytečně draho a je otázka, jak se to vůbec bude v praxi chovat. Výhoda řešení s ADAT spočívá v tom, že si koupíš slušněj základ a pak to rozšíříš podle potřeby a peněženky. Takže k tomu můžeš připojit jak lacinýho, ale přitom slušnýho behringera ADA8000 a na kritičtější věci upřednostňovat vstupy na firestudiu či focusrite nebo naopak nějakej highend a dělat to naopak.

Mimo to, zrovna ta Focusrite zase o tolik víc než Firepod nestojí a kvalitativně je to IMHO vejš.

Uživatelský avatar
onehalph
Příspěvky: 505
Registrován: 24 kvě 2002 09:54

Příspěvek od onehalph » 04 říj 2007 10:33

presne jak pise Pytkin - rozsireni pres ADAT hlavne muzes do budoucna udelat s jakoukoli znackou prevodniku ... takky bych asi volil spis tuhle cestu.

designer
Příspěvky: 100
Registrován: 21 dub 2007 19:50

Příspěvek od designer » 04 říj 2007 11:42

"Mimo to, zrovna ta Focusrite zase o tolik víc než Firepod nestojí a kvalitativně je to IMHO vejš. "
Focusrite je lacnejsi...

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 04 říj 2007 16:02

designer píše:"Mimo to, zrovna ta Focusrite zase o tolik víc než Firepod nestojí a kvalitativně je to IMHO vejš. "
Focusrite je lacnejsi...
Hmmm, to vypadá, že Firepod zdražili skoro na úroveň Firestudia. Když jsem se o něj naposledy zajímal, tak vycházel asi na 16kKč. Tím pádem už to není vůbec dobrá koupě.

Uživatelský avatar
Vey
Příspěvky: 475
Registrován: 19 čer 2003 12:44

Příspěvek od Vey » 04 říj 2007 16:13

designer píše:"Mimo to, zrovna ta Focusrite zase o tolik víc než Firepod nestojí a kvalitativně je to IMHO vejš. "
Focusrite je lacnejsi...
,
U toho Focusrite bacha na drivery .. kamarad s tim mel nedavno problem.

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 04 říj 2007 16:20

Ona existuje nějaká firewire karta, se kterou neměl nikdo problémy? Stačí pročíst pár fór.

Obecně vzato bych si troufnul tvrdit, že častěji problémy nastávají právě s novějšími kartami na čipsetu DICEII (firestudio, alesis IO, TC konnekt), kdežto ty starší na BeBop čipsetu (frepod, focusrite..) jsou o něco lépe odladěné.

designer
Příspěvky: 100
Registrován: 21 dub 2007 19:50

Příspěvek od designer » 04 říj 2007 16:30

ach!skoro sme zabudli na nieco: je tu este aj MOTU 8PRE

Odpovědět