Problem s HDD v sampleri

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
ReaktoplazmAR
Příspěvky: 2345
Registrován: 04 srp 2008 14:25

Problem s HDD v sampleri

Příspěvek od ReaktoplazmAR » 19 pro 2017 22:10

zdravim vsetkych.
toto mi robi hdd v sampleri..
da sa mu este nejako pomoct alebo sa s nim mam rozlucit nadobro ?? (myslim hdd nie sampler)
..cim je kratsia pauza medzi jednotlivymi zapnutiami tym skor sa roztoci.. vo videu ho zapinam asi po tyzdni preto mu to nejde vobec.. staci vsak trochu poklepat a roztoci ho (vid video). ked ho budem dnes znovu zapinat tak cukne tak 5-10 krat a nabehne.. ked ho zapinam napr. po hodine tak nabehne hned..

A.P.
Příspěvky: 69
Registrován: 22 kvě 2003 13:44

Re: Problem s HDD v sampleri

Příspěvek od A.P. » 21 pro 2017 15:04

Sedí skutečně dobře napájecí kabel?
Pokud ano, pak je disk polomrtvý a nemá smyls víc řešit co s ním. Prostě vyměnit. Ideálně ještě využít toho, že se občas zvládne rozjet a překopírovat jeho obsah na nový disk.

Uživatelský avatar
ReaktoplazmAR
Příspěvky: 2345
Registrován: 04 srp 2008 14:25

Re: Problem s HDD v sampleri

Příspěvek od ReaktoplazmAR » 22 pro 2017 15:45

..tak som trochu patral a zistil som ze nie som jediny s takym problemom.. tiez som sa docital ze nejaka novsia varka tychto esi 32 bola vyrobena so slabsim zdrojom co sa moze (ale aj nemusi) prejavovat prave pri pridani hdd.
tento moj kus je napratany uplne vsetkym co sa do toho da dat (turbo board, pamate..) takze je logicke ze moze mat problem roztocit ho pokial mam kus s tym slabsim zdrojom..
este som aj zabudol napisat ze s tym hdd mi svieti displej o poznanie slabsie nez bez neho.. takze verim ze to bude ten zdroj..
samozrejme kable sedia sko maju, to som vsetko kontroloval.. o data na disku mi ani moc nejde.. skor o to aby to fungovalo.. zhanam uz nove harddisky tak skusim vymenit..

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2825
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Problem s HDD v sampleri

Příspěvek od MDudas » 22 pro 2017 16:01

Myslis, ze novy disk bude zrat vyrazne menej ? Nebolo by lepsie zohnat ine trafo ?

Uživatelský avatar
ReaktoplazmAR
Příspěvky: 2345
Registrován: 04 srp 2008 14:25

Re: Problem s HDD v sampleri

Příspěvek od ReaktoplazmAR » 22 pro 2017 16:18

popravde.. myslim ze s inym diskom to bude to iste, ale teraz akurat zhanam tieto stare disky aj do inych masin tak to skusim..
s tym trafom by mi musel niekto poradit.. vymenu zvladnem ale vyber nie :) nerad by som tam nieco odpalil..
hodim sem fotky a parametre toho trafa amozno mi niekto poradi ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21502
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Problem s HDD v sampleri

Příspěvek od Pytkin » 22 pro 2017 17:00

novy disk moze mat vyrazne mensiu spotrebu ..

Uživatelský avatar
ReaktoplazmAR
Příspěvky: 2345
Registrován: 04 srp 2008 14:25

Re: Problem s HDD v sampleri

Příspěvek od ReaktoplazmAR » 26 pro 2017 16:26

bodaj by si mal pravdu.. zatial sa mi ale žiadny disk nepodaril zohnat.

A.P.
Příspěvky: 69
Registrován: 22 kvě 2003 13:44

Re: Problem s HDD v sampleri

Příspěvek od A.P. » 28 pro 2017 09:58

Jaký typ je v tom sampleru teď? Připadně jakou kapacitu potřebuješ?

lavender
Příspěvky: 1070
Registrován: 26 pro 2011 18:57

Re: Problem s HDD v sampleri

Příspěvek od lavender » 28 pro 2017 12:19

to vyzera na slaby sdroj - akoby sa nedokazal roztocit disk.
skus jeden test - nechaj zapnuty sampler bez disku hodinu, potom pripoj disk, ze co sa stane.
to co popisujes sa niekedy deje, ked pri dlhsie zapnutom zdroji sa napatie a prud stabilizuje (napriklad pri starsich elektrolytoch).
ak je odber hdd "na hrane", moze sa stat, ze sa to takto prejavi.
alebo mozes spravit este jeden test - vies hdd napajat externym zdrojom? to by bol najlepsi test.

Uživatelský avatar
ReaktoplazmAR
Příspěvky: 2345
Registrován: 04 srp 2008 14:25

Re: Problem s HDD v sampleri

Příspěvek od ReaktoplazmAR » 30 pro 2017 14:19

lavender.. ako som pisal bez disku ide vsetko ok..
s diskom, cim dlhsie je samper zapnuty tym spolahlivejsie ide disk. externy zdroj nemam aky pouxit. jedine napajat to z druhych samplerov a na to nemam kabel.. teraz zhanam novy disk a potom uvidim co dalej..
otazka je ako prekopirujem data na ten novy disk...?

A.P. disk by mal byt 3.5" 50pin SCSI.. kapacita cca. 1-10 gb.. teraz tam je 0.7 gb.

lavender
Příspěvky: 1070
Registrován: 26 pro 2011 18:57

Re: Problem s HDD v sampleri

Příspěvek od lavender » 30 pro 2017 14:47

AR
zjedna redukciu scsi to ide (alebo scsi to usb :D), sprav image na disk v kompe, pripoj iny disk, nahraj mu image a je to.
ale chyba v disku nebude podla mna.

Uživatelský avatar
ReaktoplazmAR
Příspěvky: 2345
Registrován: 04 srp 2008 14:25

Re: Problem s HDD v sampleri

Příspěvek od ReaktoplazmAR » 07 led 2018 20:34

ok, takže s novym diskom to fičí v pohode, hurá.. teraz začnem skúmat či dokažem prekopirovat obsah. idealne by bolo keby som vedel dat dva disky do toho esi32 a prekopirovat to v sampleri..
potom ten tažkoroztočitelny disk skusim vrazit do ineho sampleru, či ho roztoči?

Odpovědět