Zdrarvim vsetkych.
Mam problem s nastavenim midi kontroleru bcf 2000, konkretne sa jedna o to ze ovladace nereaguju pri stalceni, knoby a tlacidla, fadery a otocne knoby bezia.Pri mapovani v Abletone vsak indikuje midi aktivitu na vstupe funkcia sa k tlacidlu nepriradi, dalsia vec ze tlacidla po prvom spusteni bcf 2000 pracovali v "on, off"rezime, pri stlaceni zasvietila led.ka, a pri opatovnom stlaceni zhasla.Teraz svieti iba pocas stlacenia.Asi som tam nieco ponastavoval a netusim ze co.
Dalsia vec je ze po namapovani faderov v Abletone mali motorceky faderov ako keby tiky, pri posunuti faderu rukou motorcek ako keby fixoval polohu ovladaca, to sa mi podarilo zmenit ked som zmenil hodnotu v edit rezime na knobe c.7 na vyssiu.Tento ovladac vsak nieje popisany v manuali od uja Uliho, tak netusim o aku funkciu ide.
Nasiel som tu zopar rad k BCR, nemal by v tom byt velky rozdiel, vopred dakujem za kazdu radu....
Problem s konfiguraciou Behringer BCF 2000
nepoznam ableton .. ale v cubase to funguje tak , ze si vyberies na BCF emulaciu .. su asi 4 alebo 5 .. Mackie HUI , BABY hui , a este dake dalsie .. do toho modu prepnes BCF tak ze stlacis daku kombinaciu klaves a zapnes BCF .. a ona sa prepne do emulovaneho modu toho zariadenia (a uz tak ostane, kym to znova nezmenis) .. potom v cubase si vyberies v devicoch trebars Mackie HUI , nastavis midi porty IN a OUT .. a je to .. vsetko funguje ..
Ableton nepoznam , takze neviem ci je to uplne ine , alebo aj on podporuje Mackie HUI a podobne zariadenia ..
Ableton nepoznam , takze neviem ci je to uplne ine , alebo aj on podporuje Mackie HUI a podobne zariadenia ..
Pytkin píše:nepoznam ableton .. ale v cubase to funguje tak , ze si vyberies na BCF emulaciu .. su asi 4 alebo 5 .. Mackie HUI , BABY hui , a este dake dalsie .. do toho modu prepnes BCF tak ze stlacis daku kombinaciu klaves a zapnes BCF .. a ona sa prepne do emulovaneho modu toho zariadenia (a uz tak ostane, kym to znova nezmenis) .. potom v cubase si vyberies v devicoch trebars Mackie HUI , nastavis midi porty IN a OUT .. a je to .. vsetko funguje ..
Ableton priamo podporuje BCF, nemam problem s nastavenim softu, ale s nastavenim ovladacich prvkov priamo na zariadeni...
ale ano, ma to celkom podrobne moznosti nastavenia vzhladom na to ze dokaze fungovat aj ako samostatny midi controler.K dispozicii je 7 rezimov, 4 USB a 3 stand alone rezimy podla zapojenia zariadenia + konfiguracia vlastnosti kazdeho jedneho ovladaca....Pytkin píše:szuwoo : ale ved na zariadeni sa nic nenastavuje ..
szuwoo : ja som si myslel ze to chces pouzivat s pocitacom .. standalone rezimy som na tom nestudoval .. ja som to nastavoval na spolupracu s Cubase .. a tam netreba nic nastavovat .. na BCF nastavis emulaciu mackie HUI , v cubase pridas mackie hui , nastavis porty a hotovee .. vsetko maka jak diva svina ..
soryy s tou emulaciou mas pravdu...Pytkin píše:szuwoo : ja som si myslel ze to chces pouzivat s pocitacom .. standalone rezimy som na tom nestudoval .. ja som to nastavoval na spolupracu s Cubase .. a tam netreba nic nastavovat .. na BCF nastavis emulaciu mackie HUI , v cubase pridas mackie hui , nastavis porty a hotovee .. vsetko maka jak diva svina ..