Problem s konfiguraciou Behringer BCF 2000

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
szuwoo
Příspěvky: 39
Registrován: 14 úno 2009 22:34

Problem s konfiguraciou Behringer BCF 2000

Příspěvek od szuwoo » 14 úno 2009 22:48

Zdrarvim vsetkych.

Mam problem s nastavenim midi kontroleru bcf 2000, konkretne sa jedna o to ze ovladace nereaguju pri stalceni, knoby a tlacidla, fadery a otocne knoby bezia.Pri mapovani v Abletone vsak indikuje midi aktivitu na vstupe funkcia sa k tlacidlu nepriradi, dalsia vec ze tlacidla po prvom spusteni bcf 2000 pracovali v "on, off"rezime, pri stlaceni zasvietila led.ka, a pri opatovnom stlaceni zhasla.Teraz svieti iba pocas stlacenia.Asi som tam nieco ponastavoval a netusim ze co.

Dalsia vec je ze po namapovani faderov v Abletone mali motorceky faderov ako keby tiky, pri posunuti faderu rukou motorcek ako keby fixoval polohu ovladaca, to sa mi podarilo zmenit ked som zmenil hodnotu v edit rezime na knobe c.7 na vyssiu.Tento ovladac vsak nieje popisany v manuali od uja Uliho, tak netusim o aku funkciu ide.

Nasiel som tu zopar rad k BCR, nemal by v tom byt velky rozdiel, vopred dakujem za kazdu radu....

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 15 úno 2009 12:10

nepoznam ableton .. ale v cubase to funguje tak , ze si vyberies na BCF emulaciu .. su asi 4 alebo 5 .. Mackie HUI , BABY hui , a este dake dalsie .. do toho modu prepnes BCF tak ze stlacis daku kombinaciu klaves a zapnes BCF .. a ona sa prepne do emulovaneho modu toho zariadenia (a uz tak ostane, kym to znova nezmenis) .. potom v cubase si vyberies v devicoch trebars Mackie HUI , nastavis midi porty IN a OUT .. a je to .. vsetko funguje ..

Ableton nepoznam , takze neviem ci je to uplne ine , alebo aj on podporuje Mackie HUI a podobne zariadenia ..

szuwoo
Příspěvky: 39
Registrován: 14 úno 2009 22:34

Příspěvek od szuwoo » 16 úno 2009 13:30

Pytkin píše:nepoznam ableton .. ale v cubase to funguje tak , ze si vyberies na BCF emulaciu .. su asi 4 alebo 5 .. Mackie HUI , BABY hui , a este dake dalsie .. do toho modu prepnes BCF tak ze stlacis daku kombinaciu klaves a zapnes BCF .. a ona sa prepne do emulovaneho modu toho zariadenia (a uz tak ostane, kym to znova nezmenis) .. potom v cubase si vyberies v devicoch trebars Mackie HUI , nastavis midi porty IN a OUT .. a je to .. vsetko funguje ..

Ableton nepoznam , takze neviem ci je to uplne ine , alebo aj on podporuje Mackie HUI a podobne zariadenia ..

Ableton priamo podporuje BCF, nemam problem s nastavenim softu, ale s nastavenim ovladacich prvkov priamo na zariadeni...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 16 úno 2009 13:55

szuwoo : ale ved na zariadeni sa nic nenastavuje ..

szuwoo
Příspěvky: 39
Registrován: 14 úno 2009 22:34

Příspěvek od szuwoo » 16 úno 2009 18:22

Pytkin píše:szuwoo : ale ved na zariadeni sa nic nenastavuje ..
ale ano, ma to celkom podrobne moznosti nastavenia vzhladom na to ze dokaze fungovat aj ako samostatny midi controler.K dispozicii je 7 rezimov, 4 USB a 3 stand alone rezimy podla zapojenia zariadenia + konfiguracia vlastnosti kazdeho jedneho ovladaca....

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 16 úno 2009 22:42

szuwoo : ja som si myslel ze to chces pouzivat s pocitacom .. standalone rezimy som na tom nestudoval .. ja som to nastavoval na spolupracu s Cubase .. a tam netreba nic nastavovat .. na BCF nastavis emulaciu mackie HUI , v cubase pridas mackie hui , nastavis porty a hotovee .. vsetko maka jak diva svina ..

szuwoo
Příspěvky: 39
Registrován: 14 úno 2009 22:34

Příspěvek od szuwoo » 16 úno 2009 23:04

Pytkin píše:szuwoo : ja som si myslel ze to chces pouzivat s pocitacom .. standalone rezimy som na tom nestudoval .. ja som to nastavoval na spolupracu s Cubase .. a tam netreba nic nastavovat .. na BCF nastavis emulaciu mackie HUI , v cubase pridas mackie hui , nastavis porty a hotovee .. vsetko maka jak diva svina ..
soryy s tou emulaciou mas pravdu... :oops:

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 798
Registrován: 20 dub 2003 10:50

Příspěvek od Venti » 18 úno 2009 03:57

tak tak.. ja mam najradsej Mackie Control emulaciu... konfiguracia v cubase asi minutu.. a slape to ako hodinky.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 18 úno 2009 13:03

venti : jo jo .. a bombovi je k tomu ten virtualny displej .. na nom vidis co je priradene na rotary knoboch ..

Odpovědět