problém s Virus Control

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
roocza
Příspěvky: 189
Registrován: 12 črc 2008 22:18

problém s Virus Control

Příspěvek od roocza » 23 srp 2008 11:39

Zdravím,

mám od kamaráda půjčený Virus TI, jedu přes USB s Virus Control
ve FL Studiu 6.0. Všechno šlape jak má, až na moment, kdy chci
vyrenderovat track, kde mám VSTi Virusu. Track se sice vyrenderuje,
ale bez virusu. Neví někdo co s tím?

Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 23 srp 2008 12:11

čoveče mám dojem, že to nepůjde...udělej to jinak a sice tak, že to nebudeš renderovat, ale živě nahrávat...to ve fruity uděláš tak, že v mixu u masteru označíš dole tu disketku, zadáš cestu a potom track necháš celý přehrát se zapnutým recording - bude se to nahrávat živě do toho wavu...
tak nějak to půjde, nevím jestli jsem ti popsal přesně postup toho nahrávání a nevynechal něco, dlouho už jsem to nedělal, zkus to a uvidíš...

Uživatelský avatar
roocza
Příspěvky: 189
Registrován: 12 črc 2008 22:18

Příspěvek od roocza » 23 srp 2008 13:06

jj, tohle řešení si nechávám jako tu úplně poslední možnost :) ... ale vypadá to že není jiný východisko... přesto děkuju za odpověď

Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 23 srp 2008 13:09

roozca: asi neni, já to mám odzkoušené na hardwarových efektech na zvukovce E-MU - tváří se to jako VST, šlape krásně, ale jakmile jsem to zkoušel renderovat, tak tam nic není nebo nějaký šum...výslovně se v manuálu píše, že to renderovat prostě nejde a u toho Vira to bude asi stejné, protože je to také DSP...
ona ten recording není nějaká podřadná degradující a poslední možnost, já s tím párkrát zkoušel "renderovat" a zvukově úplně v pohodě, pokud se ti ten track při přehrávání neseká, tak myslím, že není co řešit...

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 23 srp 2008 21:03

musis pouzit realtime rendering jako u jakyhokoliv jinyho hw, jestli to fruity neumi, zastupuje to tam asi ten record - fruity neznam

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3016
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 24 srp 2008 16:31

Já bych spíš nemíchal k sobě "realtime" a "rendering". Případně mě poučte, ale pokud se nepletu, tak se mixdown dá buď renderovat (čili off-line zpracovat; trvá to pak pochopitelně podstatně míň času) nebo se dá klasicky nahrát, čili realtime, což nemá tím pádem s renderingem nic společného (aspoň ne v tom pravém slova smyslu). To jen tak na okraj ;-)

P.

Uživatelský avatar
roocza
Příspěvky: 189
Registrován: 12 črc 2008 22:18

Příspěvek od roocza » 24 srp 2008 18:31

ok, díky moc za rady ;)

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 24 srp 2008 23:21

pavlii: kdybych nebyl stejnej hnidopich jako ty, tak bych si klepal na celo, ale takhle se jen usmivam :-D
samozrejme je to jak pises ;)

saviour69
Příspěvky: 8
Registrován: 29 kvě 2008 17:59

Příspěvek od saviour69 » 25 srp 2008 09:07

realtime export.. aspon v cubase to takhle byt musi..

Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 25 srp 2008 11:11

to Pavlii: Já myslim, že rendering je myšlen jako "vytvoření finálního celku" a je jedno jestli offline nebo realtime.

Co se Virus týče, tak samozřejmě pouze a jedině realtime. Je to HW synt s něčím víc jak SW ovládáním, ale offline renderovat nejde.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3016
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 25 srp 2008 13:25

2Poklop: jj, jako - já jsem prostě na ty termíny vysazenej ;-) asi úchylka z práce, ale když pak vidíš, jak se dva lidi snažej domluvit na stejný věci, ale každej si jí pojmenoval po svém, to je potom hrůůůza.... prostě rendering je rendering a realtime nahrávání je realtime nahrávání. Realtime rendering je blbost. Ale to jen tak na okraj :-)

P.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 25 srp 2008 13:50

pavlii : podla mna je to OK .. Rendering je to v kazdom pripade .. akurat raz ide svojou rychlostou a druhy krat je spraveny realtime , kvoli externym nastrojom .. proces je rovnaky .. meni sa len jeho rychlost ..

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3016
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 25 srp 2008 14:41

:-)

OK

Odpovědět