Rada o výbavu na psytrance liveact

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Fractal

Re: Rada o výbavu na psytrance liveact

Příspěvek od Fractal »

pro psy, ebm, industrial a ruzne chrochtobuznosti jako delane, digital storm :)

BS

Příspěvek od BS »

notebook a ableton live, k tomu nejaky midi kontroler.

on totiz ten zvuk je tak kvalitni, jak kvalitni ho udelas a je jedno, jeslti v PC nebo venku. takze sumitko typu mc-909 ti rozhodne nepomuze.

peteness

Příspěvek od peteness »

dendy píše:jj tak mc909 je univerzalny stroj a sikovny clovek s talentom ho urcite vyuzije ... aj ked neni najnovsieho data urcite neni neouzitelny ..

fractal: jj ms2000 s nim som si tiez uzil par liviek a toto je specialne ten typ stroja co je na live este lepsi imho ako do studia :-) ms2000 patri medzi stroje na ktore najcastejsie spominam s nostalgiou ked si prechadzam list veci co mi presli rukami :)
Potom je taky dobre zvazit Microkorga nebo R3. Groovebox bych teda urcite netahal.
Obrázek

Kubis

Příspěvek od Kubis »

no tak jak to tak vidim tak tu nenarazim na nikoho kdo by hrál fullon psytrance z Rolandu MC-909 ja myslim že by to nemuselo být špatné, koumal sem pár videjí a dělali stím pěkné věci tady kdyštak recenze: http://www.music-store.cz/testy2.asp?ID=522 (ale možná sem zaujatý protože sem uš dlouho chtěl nějaký groovebox protože je to víc věcí v jedné krabici) no nakonec posuďte sami: http://www.youtube.com/watch?v=La3TF6aADaA
http://www.youtube.com/watch?v=Oid57pwI99s
vím že tam má i spoustu jiných věcí ale na začátek by snad mc-909 a PC+kontroler stačil ne???? :roll:

dendy

Příspěvek od dendy »

ja osobne by som siel, ked uz groovebox na psytrance, do Korg MX-1 a ripadne k tomu ako doplnok Korg SX-1 (to druhe je groove sampler) .. oba som mal a strochou uskromnenia sa by take minimalistickejsie veci (koli obmedzeniu co sa tyka poctu stop) imho dali v pohode odohrat LEN z tychto 2 masin bez potreby ziadneho dalsieho kompu ...

Kubis

Příspěvek od Kubis »

dendy píše:ja osobne by som siel, ked uz groovebox na psytrance, do Korg MX-1 a ripadne k tomu ako doplnok Korg SX-1 (to druhe je groove sampler) .. oba som mal a strochou uskromnenia sa by take minimalistickejsie veci (koli obmedzeniu co sa tyka poctu stop) imho dali v pohode odohrat LEN z tychto 2 masin bez potreby ziadneho dalsieho kompu ...
jo koumal sem korga mx a mám možnost je oba i vyskoušet tak že definitivní rozhodnutí teprve padne ale kdyš sem tak prolézal net tak sem našel pár názorů že to sou takové hračky v pěkných krabičkách tak nevím co si myslet každopádně vyskouším uvidím.

...........díííky člověku co založil tudle stránku paráda :?: :arrow: :mrgreen:

Magion

Příspěvek od Magion »

s hračkama se dobře hraje :wink:

mark.s

Příspěvek od mark.s »

killer kombinacia na live hranie: Ableton Live + iPad + APC20
neviem si predstavit lepsiu

Magion

Příspěvek od Magion »

to ja teda jo :mrgreen:
-
jinak MS2000 mi vždycky připadal jako hodně slabý VA - pdoboně jako OB12. Ale asi má někde svoje kouzlo.

Fractal

Příspěvek od Fractal »

OB12 je imho super, fakt je to individuální

Magion

Příspěvek od Magion »

oba vypadají velmi dobře - IMHO OB12 je vzhledově fakt nádhernej synth - jeden z NEJ - ale zvuk podle mýho v obou případech nedosahuje vizuálních kvalit těchto synthu. S obouma jsem nějakou chvíli kroutil a zvuk z toho lezl dost studenej a neštavnatej.
Ale to se může hodit zase na nějaký inudtriual prasečinky a spol. To rozhodně nepopírám. Ale v plnokrvné simulaci analogu nic moc. Chce to určitě najít polohu, kde vynikají.
-
Pokud jeden synth k ABleton setupu na psy, tak něco, co zvládne hutný basy - zbytek uděláš VSTi - tedy Nord 2, Pulse, ale třeba i Microwave 1 (s analogovým filtrem ty wavetable zní dost dobře a spektrum zvuků je široké).

dendy

Příspěvek od dendy »

nie dobru psy basu na pulse nespravi.. mal som pulse doma.. toto pulse nevie ani nahodou ....

Magion

Příspěvek od Magion »

proč ne? mám ho doma x let a vím, že to zvládne.je sice trošku moc tělnatej oproti nordu, který je zase tvrdší, ale to se eq případně hravě zvládne spravit.rozhodně mám radši, když synth pouští víc basů a na eq se jen ubírá, než když musíš hutnit.
u Pulse je vtip v tom, že musíš nechat hrát jen jeden osc (saw) a dva ztlumit, protože inak je barva zvuku moc bohata a nekdy paradoxne i min uderna.
vhodná spíš na dub step nebo jiný hutny, delší basy. ( samozřejmě ještě za podpory dalšího processingu).
Pulse ma i jen ten jeden osc + filtr paradne tucnej a ve spodcich držák jak blázen.
-
no ale je fakt, ze Pulse je spis jednostrane zamerenej synth /mono, bass-lead/ oproti nordu apod.

dendy

Příspěvek od dendy »

jasne vsak klasicka psy basa sa robi vzdy len z 1 oscilatora.. ale neviem mne sa proste nepodarilo taku tu klasicku referencnu fullon basu z toho dostat, malo to tak nejak pomalu obalku alebo co..

peteness

Příspěvek od peteness »

dendy píše:jasne vsak klasicka psy basa sa robi vzdy len z 1 oscilatora.. ale neviem mne sa proste nepodarilo taku tu klasicku referencnu fullon basu z toho dostat, malo to tak nejak pomalu obalku alebo co..
presne tak, Pulse se na rytmiku nehodi. Uz jsem to tu taky psal kdysi.

Odpovědět