Renovace gramofonu Tesla NC470 alias NAD 5120
Re: Renovace gramofonu Tesla NC470 alias NAD 5120
Mohl bych se jen zeptat na nějaký pěkný headschell pro 470tku. Jestli nějaký vůbec je. Díky za odpověď.
jak pekny? jako s dobrym gripem, nebo mas nejake esteticke naroky? cely teslacky uchyceni prenosky je na hovno a headshell to nezachrani. ja kdybych nejak chtel renovovat teslu, tak asi integruju cely raminko, treba:
https://www.project-audio.com/en/catego ... /tonearms/
https://www.project-audio.com/en/catego ... /tonearms/
Ahoj,
pročítám si zdejší forum a kdyby náhodou šel někdo okolo, mám u tohoto modelu taky problém s klesáním přenosky. Zaregistroval jsem to nedávno, dosud nebyl problém. Klesala krásně pomalu, na konci desky se zvedla. Teď je i v pozici lift položená na desce. Přitom spuštění funguje, zvedáček se také hýbe, ale jako by si to jako celek keclo o centimetr dolů.
Zkusil jsem sundat talíř, podívat se dovnitř. Je to pro mě španělská vesnice, ale pokud mohu soudit, to táhlo pod zvedáčkem se při pohybu otočí do seříznuté pozice, následně tak zvedáček zajede. Jakkoliv relativně rychle, dřív to trvalo třeba dvě tři vteřiny (ale to jako celek, rychlost pohybu zvedáčku jsem nikdy neměl důvod zkoumat, mohlo to být výborným vyvážením přenosky, která ho následovala pozvolna).
Protože je na konci ramínka knoflík na vyvážení, pokusil jsem se manipulovat i s ním. Což asi byla hloupost, ale zkoušel jsem metodou pokus omyl. Samozřejmě tím posunu rovnováhu celého ramínka směrem dozadu, ale problém to neřeší, naopak se celé ramínko stane nejistým. Když zkusmo zatahám za jednotlivé páčky, ramínka, nevypadá, že by něco nebylo na svém místě, bylo zaseknuté apod.
Desky to hraje, ale je to nyní humpolácké. Tak pokud někdo bude umět poradit, velice rád si to poslechnu. Díky.
pročítám si zdejší forum a kdyby náhodou šel někdo okolo, mám u tohoto modelu taky problém s klesáním přenosky. Zaregistroval jsem to nedávno, dosud nebyl problém. Klesala krásně pomalu, na konci desky se zvedla. Teď je i v pozici lift položená na desce. Přitom spuštění funguje, zvedáček se také hýbe, ale jako by si to jako celek keclo o centimetr dolů.
Zkusil jsem sundat talíř, podívat se dovnitř. Je to pro mě španělská vesnice, ale pokud mohu soudit, to táhlo pod zvedáčkem se při pohybu otočí do seříznuté pozice, následně tak zvedáček zajede. Jakkoliv relativně rychle, dřív to trvalo třeba dvě tři vteřiny (ale to jako celek, rychlost pohybu zvedáčku jsem nikdy neměl důvod zkoumat, mohlo to být výborným vyvážením přenosky, která ho následovala pozvolna).
Protože je na konci ramínka knoflík na vyvážení, pokusil jsem se manipulovat i s ním. Což asi byla hloupost, ale zkoušel jsem metodou pokus omyl. Samozřejmě tím posunu rovnováhu celého ramínka směrem dozadu, ale problém to neřeší, naopak se celé ramínko stane nejistým. Když zkusmo zatahám za jednotlivé páčky, ramínka, nevypadá, že by něco nebylo na svém místě, bylo zaseknuté apod.
Desky to hraje, ale je to nyní humpolácké. Tak pokud někdo bude umět poradit, velice rád si to poslechnu. Díky.
NÁPRAVA BY MĚLA BÝT RYCHLÁ A JEDNODUCHÁ. Z HROTU ZVEDÁČKU ASI ODPADL SILIKONOVÝ DORAZ, TÍM JE RAMÉNKO NÍŽE. NA VRCHOL ZVEDÁČKU PŘIPEVNIT NEOPRENOVOU NEBO SILIKONOVOU (CCA 1 MM SILNOU) PODLOŽKU POD RAMÉNKO.
NEBO ŠROUBEK VE ZVEDÁČKU VYŠROUBOVAT SMĚREM NAHORU O CCA 1 MM. PŘITOM MUSÍTE DRŽET PLASTOVÝ VÁLEC ZVEDÁČKU, ABY SE TAKY NETOČIL SE ŠROUBKEM, KTERÝ JE V NĚM ZAŠROUBOVÁN.
NEBO ŠROUBEK VE ZVEDÁČKU VYŠROUBOVAT SMĚREM NAHORU O CCA 1 MM. PŘITOM MUSÍTE DRŽET PLASTOVÝ VÁLEC ZVEDÁČKU, ABY SE TAKY NETOČIL SE ŠROUBKEM, KTERÝ JE V NĚM ZAŠROUBOVÁN.
Zdravím uživatele a znalé gramofonu NZ470. Tohle šasí se ke mě dostalo z jakési pozůstalosti, chtěl bych ho využít, ale trochu si nevím rady s jednou věcí. Na tu jsem tady odpověď nenašel. Ramínko se při zvednutí vrací, silou pružiny z pákového převodu, skoro zpět na stojánek. Nejde ani nastavit svislý tlak na přenosku, síla pružiny ramínko strhne. Mám podezření na "odborný zásah" neznámého tunera. Je to na fotce 2, tohle určitě nevyšlo z fabriky. Myslím, že by zde měla být asi něco jako třecí brzda? Nemůžete někdo poradit co má v tomhle místě být, nejlépe poslat fotku? Šasí by po vyčištění a opravě vracejícího se ramínka bylo funkční a pro moje potřeby vyhovující.
A ještě dotaz k antiskatingu. Jakto funguje v tomhle šasí? Je to vlastně jenom excentr pod stojánkem na ramínko.
Předem dík za případné informace.
Jindra
A ještě dotaz k antiskatingu. Jakto funguje v tomhle šasí? Je to vlastně jenom excentr pod stojánkem na ramínko.
Předem dík za případné informace.
Jindra
- Přílohy
-
-
-
Vyřešeno. Uzavírám