Rhodes preamp

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
moogway
Příspěvky: 29
Registrován: 05 čer 2002 08:32

Rhodes preamp

Příspěvek od moogway »

Nenasel jsem tady tema "jaky preamp k rhodes". Tak co puzivate? Ja mam MK1 a k tomu roland KC 350 a nebo to mam pichle do zvukovky echo audiofire. Zvuk by teda mohl byt "prijemnejsi" a trochu to sumi ... Asi by to chtelo nejaky Lampovy preampek. Co puzivate a s cim? Mate nekdo ten zabudovany preamp? a Jaky??? ...???

Uživatelský avatar
c9000
Příspěvky: 1916
Registrován: 11 úno 2008 12:37

Re: Rhodes preamp

Příspěvek od c9000 »

Ježiš jak můžeš krásnej zvuk Rhodese prznit přes KC 350! K Fendru patří Fender , když už teda kombo.
Jinak jakejkoli lepší lampovej preamp tomu hodně pomůže . Je třeba si uvědomit, že to piano je vlastně elektrická kytara s klávesama.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5829
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Rhodes preamp

Příspěvek od delay »

Bassmana a vodchod! :)

vasek
Příspěvky: 2038
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Re: Rhodes preamp

Příspěvek od vasek »

Ahoj, co bych spíš řešil a co mě zajímá je, jaký reprák použít, páč ten zvuk zakulatí a odřízne i šum ve vysokých frekvencích (mám na mysli kytarový reprák bez tweetru).

Uživatelský avatar
c9000
Příspěvky: 1916
Registrován: 11 úno 2008 12:37

Re: Rhodes preamp

Příspěvek od c9000 »

delay píše:Bassmana a vodchod! :)
Tak !!!! Nebo aspon pro chudé Twinreverb :)

Uživatelský avatar
moogway
Příspěvky: 29
Registrován: 05 čer 2002 08:32

Re: Rhodes preamp

Příspěvek od moogway »

takze treba jakykoliv lampovy kytarovy preamp s dobrym hodnocenim, proste ne prvni nejlevnejsi...

Uživatelský avatar
Hammond
Příspěvky: 1120
Registrován: 05 říj 2010 18:44

Re: Rhodes preamp

Příspěvek od Hammond »

Ja pouzivam na fender zvuky toto. Ten box je osadeny jednym sirokopasmovym 12" reprakom RFT L3060Pb a hra to nadherne. Ja ovsem nemam original elektromechanicky Rhodes.
MV3.jpg

Uživatelský avatar
moogway
Příspěvky: 29
Registrován: 05 čer 2002 08:32

Re: Rhodes preamp

Příspěvek od moogway »

faaajn diky za postrehy ... a co dalsi co puzivate? Takze bassmana a twina .. jake preampy? Fakt nikdo nema ten zabudovany? Co kdyz koupim treba big muff od ehx? ;) To bude stacit ne? Jo a zkousel jsem s fender twin reverb original a znelo to moc fajn, ale jak jsem to zapojil do komba Kitty Hawk tak to bylo maso. Pomalu nabyvam dojmu ze je jedno do ceho to pichnu, hlavne a by to bylo kytarove :D treba jsem to pichl do komba solton stareho (za 4-5 tis kc )a taky to chytlo lepsi kontrast a detail nez ten roland KC 350 ;) Napada me varianta nechat si roland KC350 a koupit jen nejaky kytarovy preamp nebo nakreslovac .. proste tak ne?

Uživatelský avatar
c9000
Příspěvky: 1916
Registrován: 11 úno 2008 12:37

Re: Rhodes preamp

Příspěvek od c9000 »

no tak big mufff určitě ne:):) to by sis moc nezahrál.
slušně na to funguje Fender FM 212R je to tranzistorák ale s pěkným fendráckým zvukem. A výkonem 100w.

matucha
Příspěvky: 5609
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: Rhodes preamp

Příspěvek od matucha »

Ja to strkam primo linkou do manley dual mono nebo do daking pre4 a jako dobry, samozrejme hodne cisty. Da se jit i o krok dal a obejit volume a tone kolecka, to je pak min rozmazly podle toho co mi rikal kamarad. Me se to modifikovat nechce.

Pak mam nejaky stary lampovy kombo delany na varhany od hohneru a s tim to facha taky dobre.


No dulezity je na rhodese umet hrat, nema smysl s tim drtit hodne komplexni akordy dole, to vetsinou nema potom v mixu misto. Usporne a vejs je cesta k uspechu castejc nez ne.

Uživatelský avatar
moogway
Příspěvky: 29
Registrován: 05 čer 2002 08:32

Re: Rhodes preamp

Příspěvek od moogway »

jo souhlasim, trvalo cas, nez jsem zacal chapat jaky styl hry na nem vynikne a to jeste nic nevim :) .. uz ted mi zni dobre, ale byl jsem na koncerte nejakyh frantiku a to byl mark2 sice ale to je fuk (az na ty plastove klavesy) ale chlapik mel strasne lahodny zvuk, rikal mi ze jak si koupil preamp, ktery si nechal zabudovat do toho rhodese, tak zacal hrat jinak - zacalo ho pak prej vic bavit hrat komplexni akordy nekde uprostred a vys. Vzal si muj mail ... snad odepise :D co to ma za preamp integrovany ... jo a taky to znelo perfektne protoze hral fakt dobre a mel to naladene pekne :) ... ps ten preamp mel v sobe i eq a trochu overdrive ktery ale nemel asi sokro vubec aktivovany .. jo rikal ze vtip je i v tom nastavit si dobre eq ... no to jsou jasne veci ... zajima me jeste co se dozvim, co kdo pouziva ... mikrofonni preampy treba ...

cigi
Příspěvky: 88
Registrován: 26 zář 2009 15:20

Re: Rhodes preamp

Příspěvek od cigi »

Tenhle borec http://www.ep-service.nl Ti ho vymazli a zabuduje Ti do nej i preamp. Do Wurlitzeru dava i stereo tremolo, tak treba by to umel i do MK1. Ja na to hraju pres Puretone od Hughes and Kettner - to je takovej vpodstate sedesatkovej aparat. Fakt mazec.

Jinak tedka mam uplne novej efekt ZVEX Fuzz Factory a to uz je poradny brutus, ale samozrejme ten krasnej Rhodesovskej to uplne vykurvi :twisted:

Uživatelský avatar
moogway
Příspěvky: 29
Registrován: 05 čer 2002 08:32

Re: Rhodes preamp

Příspěvek od moogway »

no ale to je v norsku ... tam s tim mam zajet? Ach jo, nekdy litiju ze nemam ridicak
jo aha oni pby aji prijeli :d super --> http://www.ep-service.nl/joomla/index.p ... &Itemid=29
ale DIK DIK :)

Uživatelský avatar
Hammond
Příspěvky: 1120
Registrován: 05 říj 2010 18:44

Re: Rhodes preamp

Příspěvek od Hammond »

Mne na Slovensku vyrabal na zakazku presne podla poziadaviek lampove preampy pan Gerhat z Bardejova. Dodanie mu obcas trva hodne dlho (asi je zaneprazdneny), ale tie veci funguju perfektne a cena je velmi prijemna. Mozem vrele odporucit. http://www.gerhat.com/

Uživatelský avatar
c9000
Příspěvky: 1916
Registrován: 11 úno 2008 12:37

Re: Rhodes preamp

Příspěvek od c9000 »

Holand : NL A proč si nepořídit extermí prea,p. levnější a universálnější řešení :wink:

Odpovědět