vsetky tie zvuky maju pre mna v zaklade cosi umele, co mi pripomina nejaky modeling. ja mam lampove skreslenie zafixovane v usoch inac.vasek píše:pánové, vykašlete se na to a radši řekněte, jak se vám líbí tohle
www.cutekid.cz/vasek/tubeman+jcm2000.mp3
nebo tohle
www.cutekid.cz/vasek/tubeman+plexi.mp3
Cim vyssi zkresleni, tim mene se rozdily mezi snimaci projevuji - uz jen proto,l ze pri nem dochazi ke kompresi. Pokud by slo zkresleni (gain) na "11", tak uz je skoro vsechno jedno...rastis píše:nehovorim, ze nie je dolezity. akurat je jeho vplyv precenovany. pred snimacom su podstatne dolezitejsie veci. po hracovi je to samotny nastroj, drevo, konstrukcia, aparat... snimac je na uplnom konci retazca. snimac je pre pocit hraca - zmenou snimaca to zrazu akosi lepsie skresluje, akosi z toho lepsie lezu flazolety, akosi to ma lepsi attack. toto hrac vie a citi, ale v sirokom okolii je jediny, kto si to vsimneale vymen obycajny reprak v bedni a mas tak diametralne inu farbu zvuku, ze si to vsimne kazdy. vymen hraca na ten isty setup a mas tak diametralne inu celu gitaru, ze az
ano - 15 roov stare Korejske Epi boli dost serioznejsie spravene gitary, ako tie iste dnesne modely za tie iste peniaze vyrabane v Cine, to je naozaj smutny faktWohma píše:...a kvalitu dnesnich Epiphonu s 15 let staryma Epiphonama nelze srovnavat....
dufam ze nemyslis prepnut pocas hrania 2 snimace na jednej gitareWohma píše:...mne staci prepnout mezi dvema ruznyma RM snimacema (oba HB) a rozdil hned slysim....
prva ukazka co som nechaval bola tiez direct preamp, full aparat boli tie dalsie 2 o tych snimacochWohma píše:...
Co se tyce ukazek, Amorph jede na vic vytocnej gain a vinil bych opet snimaceTen rozdil bude podle me tim, ze rastis nahrava i s lampovym koncem a snima to mikrofonem, to zni vetsinou prirozeneji nez direct recording... (Amorph nahrava z tubemana primo do kompu, ne?)...
viem ze ECC83 je dvojita trioda. toto som si neni celkom isty, ale naozaj sa mi zda, ze som niekde pocul / cital ... , ze na full real lampove skreslenie treba 2 ecececky. toto by ma zaujimalo, ci mi niekto potvrdi, ale takisto som cital, ze aj v Marshall Valvestate (co boli pred vela rokmi akysi priekopnici preampov s 1 flaskou) maju skreslenie polovodicove a lampa tam robi iba nejaku funkciu, co si uz neviem spomenut ako sa vola - katodovy sledovac tusim (??? ) - bohuzial sa v tom moc nevyznam, takze mozno teraz pisem fakt blbosti...Wohma píše:...
Jo a rastis, s tema lampama v predzesilovaci - v preampu zpravidla byvaji 12AX7, coz jsou dualni triody, tedy da se rict 2 maly elektronky v jedneNa druhou stranu je fakt, ze spousta aparatu ma preamp elektronek vic...