Roland AIRA

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12677
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Re: Roland AIRA

Příspěvek od dendy » 14 úno 2014 14:35

aha tak 4 hlasy, a 1 hlas = 2 osx, subosc a noise ..

Obrázek

Tak potom tej cene 712E za 2 oktavovy VA s touto skromnou vybavou fakt trosku nechapem.. to ma cenu tak polovicu tej sumy .. sak Novation Ultranova ma vacsie moznosti a stoji o vyse 100 eur menej ...
Naposledy upravil(a) dendy dne 14 úno 2014 14:37, celkem upraveno 2 x.

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2692
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Roland AIRA

Příspěvek od a.tom.x » 14 úno 2014 14:35

Maximum Polyphony
4 voices
Registrations
8
Structure Elements
SYSTEM-1 Mode:
LFO
OSC 1, 2
SUB OSC
NOISE OSC
ENVELOPE: PITCH, FILTER, AMP
MODULATION: RING, OSC SYNC, CROSS MOD
EFFECTS: CRUSHER, REVERB, DELAY
PORTAMENTO

PLUG-OUT Mode:
Depend on PLUG-OUT software
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3162
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Re: Roland AIRA

Příspěvek od Oxyygen » 14 úno 2014 14:38

jo a 8 pameti na presety, to je taky velka pecka..:)

Ale asi to brali jako velkej upgrade od SH101..:) Ta nema pameti zadny a je mono...:-P
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Radio United
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2692
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Roland AIRA

Příspěvek od a.tom.x » 14 úno 2014 14:41

Mě celkem vadí na TR8 ty výstupy (1xMix a 2 assignable) to je dost málo ... a co to znamená USB Audio není specifikováno kolik kanálů, navíc netuším jak se to bude prát se zvukovkou v počítači, to by musely běžet paralelně 2 v jednom DAW
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2692
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Roland AIRA

Příspěvek od a.tom.x » 14 úno 2014 14:54

Oxyygen píše:jo a 8 pameti na presety, to je taky velka pecka..:)

Ale asi to brali jako velkej upgrade od SH101..:) Ta nema pameti zadny a je mono...:-P
Ono se asi předpokládá, že to stejně bude připojený k počítači a tam bude asi větší knihovna zvuků.

Teda SH101, který tam propírají jako plug-out ovládaný tímhle má jeden oscilátor + sub + šum a na tom jednom VCO se mixují poměry hlasitostí jednotlivých vln a jednu obálku, tak tady mi ten layout trochu nesedí, předpokládám, že budou řešit podsvícením parametrů co bude/nebude aktivní. V zásadě z toho vyplývá: "who could make a better plug-in version of a classic Roland synth than Roland" ... že to bude "Roland Analog Legacy" ... a asi jako HW klíč k tomu bude tohle. Netvrdím, že je to špatně, ale obávám se, že cílovka už dávno jeden na Sylenthech a podobné verbeži a kvůli hardwarové krabici to kupovat nebudou. Navíc není nikde řečeno co to je ten plug-out (AU, VSTi, něco proprietárního co se bude do tohohle loadovat .... )
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
COBOLT
Příspěvky: 385
Registrován: 28 lis 2007 20:01

Re: Roland AIRA

Příspěvek od COBOLT » 14 úno 2014 14:56

Myslím že po usb půjdou separátně všechny kanály viz video, který jsem pastnul. Týpek tam točí do Abletona a současně tam má 12 stop.

Uživatelský avatar
EGA
Příspěvky: 99
Registrován: 14 srp 2010 11:40

Re: Roland AIRA

Příspěvek od EGA » 14 úno 2014 15:08

nechcem byť generálom po bitke, ale ja som to hovoril :mrgreen:
nudné digi roland sračky. nič nové, ani zaujímavé to neprináša, a ešte to je aj brutálne obmedzené, 4-hlasá poly v roku 2014, si musia robiť prdel. a ten ground-braking koncept priniesol nord už pred 20 rokmi. v 96 khz a 24 bit, keď už si chceme porovnávať digitálne cikule..

automatizácia parametrov na tr 8 len cez midi? no fakt pecka. zííííív..

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 14:12

Re: Roland AIRA

Příspěvek od hubert » 14 úno 2014 15:09

No najaktualnejsia cenova info:
TR-8 499,-
TB-3 299,-
VT-3 199,-
SYSTEM-1 599,-

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2692
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Roland AIRA

Příspěvek od a.tom.x » 14 úno 2014 15:32

COBOLT píše:Myslím že po usb půjdou separátně všechny kanály viz video, který jsem pastnul. Týpek tam točí do Abletona a současně tam má 12 stop.
Pořád mi, ale uchází jak to bude paralelně běhat s druhou zvukovkou co má člověk naroutovanou v DAW.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2692
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Roland AIRA

Příspěvek od a.tom.x » 14 úno 2014 15:33

hubert píše:No najaktualnejsia cenova info:
TR-8 499,-
TB-3 299,-
VT-3 199,-
SYSTEM-1 599,-
koncová s DPH?
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 14:12

Re: Roland AIRA

Příspěvek od hubert » 14 úno 2014 15:36

ano s dph

Uživatelský avatar
EGA
Příspěvky: 99
Registrován: 14 srp 2010 11:40

Re: Roland AIRA

Příspěvek od EGA » 14 úno 2014 15:42

uniká mi, načo je dobrý takýto HW, keď k tomu aby ho človek naplno využil (čo tiež nie je nič extra), potrebuje počítač. nehovoriac o tom, že keďže je to VA, je to vlastne SW a radšej by som si na gig zobral iba notebook s poriadnou emuláciou, ako k rovnakému výsledku trepať airu aj notebook.. :palec-:

Uživatelský avatar
Symphonic
Příspěvky: 402
Registrován: 05 lis 2006 22:15

Re: Roland AIRA

Příspěvek od Symphonic » 14 úno 2014 15:50

Psali že k System1 nebude třeba notebook.
A zatím to vypadá, že ty plugouty budou v proprietárním formátu a Roland to chce prodávat. Tim to zabijou.

Kdyby udělali midi-controler ve stejném designu jako System1, s tou spoustou knobu a faderu, za 200 eu, tak by to mělo asi větší úspěch :D

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2692
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Roland AIRA

Příspěvek od a.tom.x » 14 úno 2014 15:55

No tak už termín plugout, který se jim občas motá s plugin je zvláštní. Ale jak jsem to pochopil, tak by si čověk do toho hardwaru měl naloadovat celý engine. Protože jinak, kdyby to byl plugin, který neběhá pod AU/VSTi by to byla pitomost.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3162
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Re: Roland AIRA

Příspěvek od Oxyygen » 14 úno 2014 15:58

no zrejme se jedna o prehrani firmwaru (jakoze si nahrajes SH101 nebo treba juno 106), ale to mi prijde hrozne tezkopadny, zadny display to nema, kde by sis jednotlive "engine" prepinal. Navic to asi nebude zadara. Moc to nechapu..
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Radio United
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Odpovědět