ROLAND FEED

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
ReaktoplazmAR
Příspěvky: 2268
Registrován: 04 srp 2008 14:25

Re: ROLAND FEED

Příspěvek od ReaktoplazmAR » 21 zář 2016 15:34

ako píše Dendy..
cital som o tej polyfonii debatu, myslim že na GS a bol tam odbornik čo tvrdil že kvoli vykonu.. vraj keby to malo mat viac hlasov tak kvalita zvuku musi ist dole, alebo cena rapidne hore.. vraj je to kodovane nejakym prevratnym sposobom (myslim že použival termin microcoding), prave kvoli vernosti k analogu.. práve preto je to najvernejšie napodobenie analogu v historii :) neviem či to bol nejaky zamestnanec rolandu :) ale rozoberal to tam dopodrobna..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21341
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: ROLAND FEED

Příspěvek od Pytkin » 21 zář 2016 15:39

dendy píše:tak su tam 2 DSP chipy oproti 1 v system2 ..
hmm .. tomuto nerozumiem .. pod system2 chapes system1 ?

v boutique serii je 1 DSP .. v System1 su 2 DSP procesory ..

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12650
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Re: ROLAND FEED

Příspěvek od dendy » 21 zář 2016 18:46

jj sorry myslel som system1... hm ja som myslel ze to je prave opacne... tak potom je to haluz..este otazka je ci su to rovnake dsp.. al aj tak je to potom divne...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21341
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: ROLAND FEED

Příspěvek od Pytkin » 22 zář 2016 01:20

Co je haluz ? ved to ma logiku ? Boutique ma jeden pevny syntak .. staci jedno DSP .. System1 ma 2 syntaky .. System 1 a jeden naloadovany plugout .. Takze potrebuje 2 DSP ..

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12650
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Re: ROLAND FEED

Příspěvek od dendy » 22 zář 2016 07:08

no pockaj ale system1 nevie hrat naraz system1 syntak aj plugout - vzdhy hra len 1 .. takze teoreticky su mu 2 dsp nanic .. to ktory syntak je zrovna naloadovany je len vec z ktorej epromky (alebo aku trvalu pamat tam ma) natiahne kod .. pamat vacsinou byva oddeleny svab ..

no tazko spekulovat.. ktovie.. tak hadam rolandaci vedia preco to tak maju :))

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21341
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: ROLAND FEED

Příspěvek od Pytkin » 22 zář 2016 08:29

dendy : to ano .. ale stlacenim tlacitka si prepinas jeden alebo druhy .. To by neslo spravit jednym .. Musis naloadovat kod do DSP , presety , atd .. Samotneho ma ale serie , ze nemozes pouzivat oba naraz .. Ze by ten druhy mal iny MIDI kanal , a cez midi ze by si ho mohol pouzit .. Tomuto v podste nic nebrani , podla mna ..

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12650
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Re: ROLAND FEED

Příspěvek od dendy » 22 zář 2016 08:44

aha cize to prepnes a HNED hra jeden alebo druhy ? sranda to som nevedel.. tak to je fakt skoa ze nedali moznost ich stackovat alebo dkonca multitibralne oba pouzit .. no asi na to mali nejaky dovo, tazko povedat ako je to vnutri cele "prekablovane" ...

charonme
Příspěvky: 1139
Registrován: 01 říj 2008 09:26

Re: ROLAND FEED

Příspěvek od charonme » 22 zář 2016 10:42

ReaktoplazmAR píše:keby to malo mat viac hlasov tak kvalita zvuku musi ist dole, alebo cena rapidne hore
pochopitelne ak by nepouzili vykonnejsi procesor a o kodovani to tiez nie je, ked uz raz nakoduju jeden hlas tak nemusia separatne kodovat dalsie hlasy :lol: :roll: staci pouzit vykonnejsi procesor. Schvalne by ma zaujimali vykonnostne parametre tych procesorov co su v dnesnych digi syntakoch.

a neverim ze AZ o tolko drahsie by to muselo byt, ved ked si kupis dva a das ich do chainu tak by to malo udajne umoznit 8 hlasov (aj ked vo forach tvrdia ze su tam zadrhely, nazivo som este nepocul o co ide) a ocakavam ze tie ovladacie prvky su tiez zodpovedny za velku cast ceny tej krabicky. No nic nechcel som az tolko hejtovat, radsej sa budem obzerat po inych lahko ovladatelnych krabickach s vacsou polyfoniou


Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2606
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: ROLAND FEED

Příspěvek od MDudas » 03 říj 2016 20:06

A to naco je ?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21341
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: ROLAND FEED

Příspěvek od Pytkin » 03 říj 2016 21:06

povrch nastroja je velmi leskly , je na nom vidiet umatlance a ze sa to aj skrabe .. toto tomu pomaha .. a aj to lepsie vyzera :)

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2606
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: ROLAND FEED

Příspěvek od MDudas » 06 říj 2016 04:17

Jeeej, a to sa mi na nom najviac pacilo - cervene podsvietenie a leskly povrch.
Radsej mohli spravit za 20€ leskle a clovek by si to kazde 2-3 roky vymenil. Skoda, no...

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12650
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Re: ROLAND FEED

Příspěvek od dendy » 06 říj 2016 11:29

mne sa to s tou nalepkou paci ovela viac .. este keby slo updatom SW zmenit to podsvietenie z cervenho na modre tak to kupim hahahaha :))

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 1970
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: ROLAND FEED

Příspěvek od PELF » 06 dub 2017 22:32

audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Uživatelský avatar
€X•74
Příspěvky: 37
Registrován: 07 srp 2015 23:02

Re: ROLAND FEED

Příspěvek od €X•74 » 08 srp 2017 09:58

Roland Fantom GEX 2.0

Odpovědět