Zdravim,
roland TD7 má 9 vstupů pro triggery - duálních trigerů. Ta dualita spočívá v tom, že vstup pro triger je formou stereo jacku a je určený pro rolanďácký pady, který maj snímání i pro ráfek. Jenže ten lze triggerovat jen úderem vedeným do prostřed padu a zároveň i přes ráfek. Samotný ráfek ale nehraje (podotýkám že takhle je to popsaný i v manuálu). Myslíte, že by to šlo nějak obejít, tak aby hrál i samotný ráfek, nezávisle na zbytku, resp. abych měl z jednoho duálního triggeru vlastně triggery dva? Zajímavý je, že pro ten ráfek jde nastavit samotná midi nota, zvuk a veškerá editace, ale spustit jde jen s tim středem padu - to mě právě vede k názoru, estli by to nešlo nějak obejít... Potřebuju do tý krabičky narvat 12 padů, a ke každýmu přiřadit vlastní midi notu a to pak posílat přes midi ven. K tomuto účelu používam alesis D4, kterej jako midi převodník pro pady funguje skvěle, ale potřebuju něco menšího, co má zároveň víc uživatelských presetů.
Je tady spousta chytrejch lidí a šikovnejch kutilů, tak doufam že se mezi Váma někdo najde a poradí mi. Díky
Roland TD7 - jak předělat duální vstup na dva nezávislý
-
Re: Roland TD7 - jak předělat duální vstup na dva nezávislý
imo to nepojde... to neni elektricky problem, ale softverovy, v tom rolande. ten si tam vytvara vazbu medzi notou z rafika a stredu. takze sa dalej sparaj v menu td7, tam musi lezat riesenie
-
Re: Roland TD7 - jak předělat duální vstup na dva nezávislý
Hm, menu TD7 jsem už prolezl, obávam se, že to asi fakt bude natvrdo nastavený v SW, ale kdyby náhodou někdo věděl že to nějak jde, tak prosím dejte vědět.