JJ, je to na trsátko. Taky mě to překvapilo.Amorph píše:Kolegovi do prace pred chvili prisel PSA1. tlacitko save neni urvany, ale prej zamerne je to prohluben, aby sis nepremazaval presety. Sejvovat mas prej trsatkem;)
Sansamp
Nasel jsem rozhovor s kytaristou Rammstein, kde popisuje, jak pouzivaj Sansamp PSA1... http://rammimages.com/articles/Guitarma ... glish.html
Žádná krabice ti k tvorbě nepomůže (o to méně preamp, kterej ti kromě malé inspirace v podobě slušného interface přinese "jen" čistý a zkreslený zvuk). Budeš si jen pořád dál a dál klást překážky proč to nejde a že nemáš tohle a tamto, pak zas že počkáš než se přestěhuješ a že seš sám atd... Chce to změnit přístup a myšlení.
Spíš bych ti doporučil looper a nějaké modulační efekty, které přímo ovlivní styl tvé hry a tak trochu diktují aranž...
Spíš bych ti doporučil looper a nějaké modulační efekty, které přímo ovlivní styl tvé hry a tak trochu diktují aranž...
Amorph: Tak doporuč SW looper, který by se dal používat realtime jako krasický plechový krabice od Bosse nebo DigiTechu (nejlépe aby vrstvil min. do 3 - 4 stop, ne jen do jedný. Já nic takovýho neznám.
Zkreslení je fajn, ale konkrétně mě prostě do atmosféry dostávají hlavně modulační delaye a různý plochy, zajímavé zvuky... Byť sebelepší zkreslení mi moc nepomůže. Každý ale děláme něco jiného a já spíš chtěl Cyrila nějak povzbudit.
Zkreslení je fajn, ale konkrétně mě prostě do atmosféry dostávají hlavně modulační delaye a různý plochy, zajímavé zvuky... Byť sebelepší zkreslení mi moc nepomůže. Každý ale děláme něco jiného a já spíš chtěl Cyrila nějak povzbudit.
Teda zacinam tomu Sansampu prichazet na chut... zezacatku jsem byl trosku zaskocenej ovladanim, ale uz se s nim zacinam kamaradit. Zvlast ve spojeni s impulsem bedny Krank je to maso!!! Ctirade ty to jedes primo, nebo do bedny/simulace? Ono to podle me zni jako z bedny, kdyz se dobre pracuje s knobem high, ale ten impuls to mozna dela fakt lepsi. Uvidime...
Zkoušel jsem to honit přes všechno co tu mám, takže dvě různý kytarový celolampy, jedno hybridní kombo, MOSFET koncák s kytarovou bednou a samozřejmě linka (respektive XLR do MIC inputu na 1616M). Připojení do linky je takový říznější, ale v žádnym případě bzučivý. Je to rozhodně skvěle použitelný. V aparátech ale zase vyniknou hodně ty čistý zvuky a zkreslený pěkně tlačej, ale to je spíš věc hlasitosti a dynamiky velký kytarový bedny versus dvoupásmový monitor.
Zajímavější by bylo teprve až srovnání nahrávky standardně sejmuté bedny s přímým nahráváním do linky. Tuším, že nějakou takovou ukázku má i tech21 na stránkách u těch komb trademark.
Zajímavější by bylo teprve až srovnání nahrávky standardně sejmuté bedny s přímým nahráváním do linky. Tuším, že nějakou takovou ukázku má i tech21 na stránkách u těch komb trademark.