SCI SixTrak

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
kora

Příspěvek od kora »

To a.tom.x

Kdyz porovnas JP4 a Six-trak co je hutnejsi v basech? Nekde na netu
jsem nasel ukazky ve formatu mptroska toho JP4 ale hrozna kvalita
tak to nemuzu posoudit ... ...

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

Já bych řekl JP4, ale používám ho spíš na plochy a arpeggia, na basy raději JU60 (je konkrétnější). Demo na Jupitera jsem taky celkem hledal. Většinou hromada shitu.

Na Jup 4 je geniální možnost ultrarychlého LFO na modulaci VCF - dělá úžasné kovové zvuky. Oscilátor je pravý VCO a je fakt krásnej a hlavně jinej než na SH101 nebo pozdějších DCO záležitostech typu Juno60 a spol. Je to jeden z těch nástrojů, kde si pustíš arpeggio a vydržíš u něj hodiny kroutit čudlama. Doporučuju.

back2sixtrak: asi raději půjdu do SCI Prophet 2000, kvůli tomu fitru, ten je fakt u SCI krásnej
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Cyril

Příspěvek od Cyril »

Nakolik vas ten SixTrak prisel?

bodyia
Vybavení

Příspěvek od bodyia »

Cyril píše:Nakolik vas ten SixTrak prisel?
Já už si to nepamatuju přesně, něco kolem 6 a 7t. CZK, zpátky asi tři roky.

kora

Příspěvek od kora »

Stastny to clovek 6, 7 tisic ... Ja za svuj kousek dal 11 tisic..
Koukal jsem ze se prodavaj taky za 15 tisic..

Cyril

Příspěvek od Cyril »

za 15 je virus, ne? to je to takovej masakr, ze to za ty penize stoji?

Fractal

Příspěvek od Fractal »

a v roce 2010 bude stát 50 tisíc... tak není lepši si to koupit uz ted kdyz je jeste za tech 10set?
/no ja premyslim ze vsadim na czech team a zkoupim vsecky analogy co to pude/ :D
jo a za 15 bych vedel o jinych analozich, nerikam ze lepsich, proste jinych

kora

Příspěvek od kora »

Cyril píše:za 15 je virus, ne? to je to takovej masakr, ze to za ty penize stoji?
No to mas pravdu.. Za 15 tis uz sezenes B.cko ..

Viruse mam moc rad.. Six-trak je neco uplne
jineho .. Masakr? Jak pro koho .. je to jen o vkusu .. jeden ma rad to
a druhy zas tamto ...

KAYKO

Příspěvek od KAYKO »

Mna stal pred troma rokmi 12ku.

abuse

Re: SCI SixTrak

Příspěvek od abuse »

poradi mi niekto ako vycistit tlacitka na sixtraku?

bodyia
Vybavení

Příspěvek od bodyia »

Poměrně jednoduše - rozebrat, sundat plachtu s tlačítkama, "kalkulačkový" gumový kontakty očistit jemně lihem, plošky na plošňáku lehce ogumovat. Mělo by to fungovat mnohem lépe, jestli je v háji vodivá guma, dá se sehnat taková vodička, která ji obnoví (oblíbené např. u Polysixu).

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

Jmenuje se to rubber contact repair kit dá se to koupit i v CZ tak za 5-6 stovek. je to barva, kterou se obnoví zoxidovaná vrstva na kontaktech a klávesnice je jak nová. Rozchodil jsem tak Polysixa.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

abuse

Příspěvek od abuse »

dakujem, chlapi.
budem si urcite pisat preset na ovladanie sixtraku cez novation SL25, ale urcite budem chciet aby to fungovalo ako ma aj samostatne... typek od ktoreho ho idem brat ma upozornil ze tlacitka uz zaberaju trochu horsie, tak sa informujem dopredu :) keyboard by mal byt ok, dufam

abuse

Příspěvek od abuse »

super, gumovanie a cistenie pomohlo na 100 percent. tlacitka funguju ako nove. velka vdaka!

abuse

Příspěvek od abuse »

este sa mi zda ze data entry tocitko nereaguje uplne najpresnejsie, ale skor si myslim ze je to feature ako chyba...najprv sa mi zdalo ze to nejak divne skace, az potom som si uvedomil ze na 2 digitovom displaji 100 ukazuje ako 00 :)

inak je v krasnom stave ten sixtrak.

a prve dojmy: mne sa tie sequentialy z toho obdobia designovo hrozne pacia, takze mam k nemu sympatie.
zvuk: (zatial som len prebehol nejake presety, bolo uz dost vela hodin ked som ho naspat zmontoval) je v poly mode pri hrani jednej noty trochu tensi ale dost pevny a prierazny. pri akordoch je suzvuk nadherny - ked porovnam s polysixom (to bol jediny poly analog co sam mal), tak polysix bol matnejsi, menej konkretny (nehovorim ze horsi, bol iny, viac "undergroundovy". SCI mne pripadaju take dost lubive ale zaroven neutralne a poctive...rolandy zase prijemne disco-prdive :)))

pri unisone a v stack mode je to killer!

arpegio - assign mode mimoriadne potesi, a latch - locknutie arpegia a moznost hrat popritom - to som to videl prvy krat tusim, velmi inspirativne
velmi zvlastny seqvencer - unikatny, tazsie sa v tom vyznat, asi nepouzitelny ako tradicny seq (ktory by som aj tak nepouzival) ale na sequencovanie zvlastnych soundbites bude extra super zaujimavy - predsa len 6 sequencii a kazda s inym zvukom...parada

tesim sa ked spojazdnim realtime cez MIDI CC... bude to asi este o vela zaujimavejsie

je to velmi zaujimavy jednoduchy (vdaka za to) polyfonny analog s velmi slusnym zvukom a to som este nerobil ziadne edity podla svojho gusta

Odpovědět