SCI SixTrak
Re: SCI SixTrak
jo seq na nom je zabava .. ale zvuk je strasne tenky .. mna teda nikdy moc nebavil ..
v poly mode ano ked hras samostane zvuky na 1 note je taky chudobnejsi...
v tom stack mode ked das 6 hlasov na 1 notu to je to ale hodne masite...trochu detune a starostlivy vyber stacknutych zvukov a tlaci jak swina. a pritom sa to nejak nerozplizne do neidentifikovatelnej hmoty. samozrejme ze su tucnejsie analogy. ked porovnavam s tym co mam alebo som mal, SE1 je velmi husty, zamatovy, ide o hodne hlbsie ale zase je menej prierazny. a bavime sa aj v inej cenovej rovine. mna bavi ten sixtrack mozno viac ako juno 60 co som mal, ale ja vseobecne moc rolandy nemusim. a mam pocit ze sixtrak bude lahucko sadat do mixu, ale to sa uvidi casom. uvidime ako obstoji pri robeni trackov.
ja som ho ziskal pre obe strany zaujimavou vymenou...uz som nechcel ziadny dalsi synt nech sa mi to nehromadi, ale tesim sa z neho. a tesi ma ze je po tom vycisteni switchov v dokonalom stave. mam radsej taketo male, jednoduche a svojim sposobom limitovane synthy.
v tom stack mode ked das 6 hlasov na 1 notu to je to ale hodne masite...trochu detune a starostlivy vyber stacknutych zvukov a tlaci jak swina. a pritom sa to nejak nerozplizne do neidentifikovatelnej hmoty. samozrejme ze su tucnejsie analogy. ked porovnavam s tym co mam alebo som mal, SE1 je velmi husty, zamatovy, ide o hodne hlbsie ale zase je menej prierazny. a bavime sa aj v inej cenovej rovine. mna bavi ten sixtrack mozno viac ako juno 60 co som mal, ale ja vseobecne moc rolandy nemusim. a mam pocit ze sixtrak bude lahucko sadat do mixu, ale to sa uvidi casom. uvidime ako obstoji pri robeni trackov.
ja som ho ziskal pre obe strany zaujimavou vymenou...uz som nechcel ziadny dalsi synt nech sa mi to nehromadi, ale tesim sa z neho. a tesi ma ze je po tom vycisteni switchov v dokonalom stave. mam radsej taketo male, jednoduche a svojim sposobom limitovane synthy.
Naposledy upravil(a) abuse dne 22 dub 2009 15:19, celkem upraveno 1 x.
jo unisono mod je masitejsi .. ako na kazdom nastroji 
jasne .. sixtrack stoji par korun .. inde cena ako SE1 .. musim povedat ze mna trebars JX3P bavilo viac ako sixtrack .. Sixtrack ma pre mna taky dost divny filter .. moc sa mi nepacil ..
ale musim povedat ze obdobny pocit som mal nedavno , ked som u kayka skusal Prophet 5 .. moc sa mi nepacil ..

jasne .. sixtrack stoji par korun .. inde cena ako SE1 .. musim povedat ze mna trebars JX3P bavilo viac ako sixtrack .. Sixtrack ma pre mna taky dost divny filter .. moc sa mi nepacil ..
ale musim povedat ze obdobny pocit som mal nedavno , ked som u kayka skusal Prophet 5 .. moc sa mi nepacil ..
jx3p som mal par rokov, aj s programmerom. ten mal urcitu charizmu ale bol dost sladky, technicky to bol ale trochu opruz. zvukovo mi je asi ten sixtrak blizsi, zatial sa mi zda.
abuse " kazdy samozrejme hladame ine zvuky 

Já měl 6trak nějakou dobu, před dvěma rokama ale šel do světa. Ovšem shodou náhod jsem ho před týdnem koupil znovu, jsem zvědav, jak mě to bude bavit dneska, vyrostla mu tady docela solidní konkurence, ale vzpomínám na něj jako na takovou špinavinu, která v lecčem překvapila. Navíc má výhodu 3okt kontrukce, tyhle mají synthy se dají snadno hromadit, nezaberou tolik místa a nejsou tak bezpohlavní jako většina racků. Uvidíme;)
Dnes jsem udělal krátkou ukázku zvuků ze SixTraku
Synth zvuky jsou naprosto syrové bez jakýchkoli dalších úprav (EQ, komprese), nebo efektování.
Efekty jsou pouze na bicích, které hrají z Waldorf Attack. Na výstupu jsem to trošku natlačil presetem z PoCo Master X3.
Synth zvuky jsou naprosto syrové bez jakýchkoli dalších úprav (EQ, komprese), nebo efektování.
Efekty jsou pouze na bicích, které hrají z Waldorf Attack. Na výstupu jsem to trošku natlačil presetem z PoCo Master X3.
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz
Tudy : niektore zvuky su fajn .. tie hutne zvuky su v unison mode ?
Ta základní basa samozřejmě jede v UNISON (všech 6 VCO naráz). Ale ta "TB303", co se přidá lehce vpravo od 0:39, je jen jeden oscilátor.
Jinak u těch dvou bas je v reálu kroucený filtrem pomocí BCR2000
Ony ty zvuky jsou jako materiál dobrý všechny, ale ne takhle syrově. Chce to chorus, delay atd. Ale to už by pak nebylo demo samotnýho SixTraku, že jo?
Jinak u těch dvou bas je v reálu kroucený filtrem pomocí BCR2000
Ony ty zvuky jsou jako materiál dobrý všechny, ale ne takhle syrově. Chce to chorus, delay atd. Ale to už by pak nebylo demo samotnýho SixTraku, že jo?

sixtrak ide famozne efektit... surove zvuky su nic moc ale ked sa prezenu uz len minimalne chorusom, je to peklo... skusal som tiez mxr phase 90, echolanu, samozrejme milion vst, atd, vsetko funguje brutalne... skusim prihodit tiez par zvukov co som si nakrutil a pouzivam
kexik : to kazdy analog .. stavi vypnut na rolandoch chorus a zrazu je zvuk uplne tenky ..
no, ono to ma viac aspektov... trebars sixtrak ma dost nahovno vystupny buffer a neni jedno do coho ho strcis. ja ho prehanam cez sony preamp, a to je dost dolezite. rovno do linkoveho vstupu zvukovky je to des...
Zajimavý. Mně se ten zvuk líbí tak jak je, ale klidně ho zkusím ještě přes SSL9kkexik píše:no, ono to ma viac aspektov... trebars sixtrak ma dost nahovno vystupny buffer a neni jedno do coho ho strcis. ja ho prehanam cez sony preamp, a to je dost dolezite. rovno do linkoveho vstupu zvukovky je to des...
lepsi by bol nejaky preamp s trafom na vstupe... ale skusal som aj moj prerabany swissonic bez trafa a aj ten hral tlstejsie. kazdopadne mam na vystupe max 100mV a aj to len pri zvukoch takmer bez obalkyTudy píše:Zajimavý. Mně se ten zvuk líbí tak jak je, ale klidně ho zkusím ještě přes SSL9kkexik píše:no, ono to ma viac aspektov... trebars sixtrak ma dost nahovno vystupny buffer a neni jedno do coho ho strcis. ja ho prehanam cez sony preamp, a to je dost dolezite. rovno do linkoveho vstupu zvukovky je to des...
Dobrá popina! Ale myslím, že interní obavy nebyly na místě, je to dostatečně své;)Tudy píše:Dnes jsem udělal krátkou ukázku zvuků ze SixTraku
Zajímavý je, jak ty zvuky jsou poznatelný, a to jak 6trak, tak Attack. Zvlášť v unisonu u 6, ty fázový posuny dělají zvuk dost agresivní, chtělo by je to od sebe rozladit, jako to umí Polysix nebo Monopoly, JX8P a další.