Sequencer ... pls help

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Johnny_Tiss
Příspěvky: 137
Registrován: 03 srp 2006 12:24

Sequencer ... pls help

Příspěvek od Johnny_Tiss » 17 úno 2007 18:45

Zdar ... předem píšu, že jsem lama a tento dotaz je tomu odpovídající. Začal jsem hrát s kapelou, ale potřebovali bychom něco (seqencer), co nám bude hrát podkresy. Nevim co mám koupit a taky nechápu systém - musej' tam bejt nějaký 2 cesty, aby jedna šla "ven" a druhá šla k bubeníkovi s clickem ... Nějaký témata už jsem tady prolistoval, ale nikde jsem nenašel co jsem potřeboval. Za každou radu budu rád :) ... Díky ...

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 18 úno 2007 01:06

Ja se take pripojuji k tematu, hledam jednoduchy patternovy sekvencer, kde by slo jednoduse prepinat paterny :)

Johnny_Tiss
Příspěvky: 137
Registrován: 03 srp 2006 12:24

Příspěvek od Johnny_Tiss » 19 úno 2007 19:05

no tak lidi ... alespoň mi dejte link na nějakej thread, kterej to řeší ... opravdu bych tu pomoc potřeboval ... díky
http://www.sebastienofficial.com
http://www.wishmasters.cz
http://bandzone.cz/psproject

Logic, M-Audio 1814, sE Z3300 a, Beyerdynamic DT770, Yamaha HS80 ...

Johnny_Tiss
Příspěvky: 137
Registrován: 03 srp 2006 12:24

Příspěvek od Johnny_Tiss » 19 úno 2007 19:57

... ať hledám jak hledám, nenacházím nic co by mi vyhovovalo ... prostě potřebuju ty 2 cesty ... jedna ven, druhá s clickem ... poraďte pls
http://www.sebastienofficial.com
http://www.wishmasters.cz
http://bandzone.cz/psproject

Logic, M-Audio 1814, sE Z3300 a, Beyerdynamic DT770, Yamaha HS80 ...

Johnny_Tiss
Příspěvky: 137
Registrován: 03 srp 2006 12:24

Příspěvek od Johnny_Tiss » 19 úno 2007 19:58

ale hlavně aby tam šla udělat celá skladba s několika stopami ...
http://www.sebastienofficial.com
http://www.wishmasters.cz
http://bandzone.cz/psproject

Logic, M-Audio 1814, sE Z3300 a, Beyerdynamic DT770, Yamaha HS80 ...

Uživatelský avatar
MonkeyFighter
Příspěvky: 733
Registrován: 28 úno 2003 12:17

Příspěvek od MonkeyFighter » 20 úno 2007 02:47

a nemuzete poustetpodkresy z cd?ty 2 cesty muzes vyresit tak ze to rozdelis do sterea pokud vam nevadej mono podkresy(jestli ne da se to poresit s DVD)...jak a v cem chcete delat ty podkresy? chcete mit hw sequencer?podle me to co chces ty je vice stopej HDR...sequencer vysila akorat midi,musi k nemu bejt pripojeny neco co bude podle tech midu hrat,syntak,sampler modul nebo neco...

Dava
Příspěvky: 69
Registrován: 11 říj 2002 11:14

Příspěvek od Dava » 20 úno 2007 10:56

No budto pocitac a zvukovku s vice vystupama,nebo HW taky s vice vzstupama.Nejmin je mit jeden stereo vystup a ten rozdelit jak rikal mnk.fghtr.(cd.minidisc,mp3 atd) ale predem si to stejne misis pripravit v necem,tedy zase opet pocitac.

Johnny_Tiss
Příspěvky: 137
Registrován: 03 srp 2006 12:24

Příspěvek od Johnny_Tiss » 20 úno 2007 19:28

díky za odpovědi ... rozdělovat stereo určitě nechci ... zřejmě to vážně budu muset řešit přes počítač ... mám M-Audio 1814, tak přes to by to nejspíš šlo, ne? ale jak to budu muset mít udělane v DAW? používám Cubase, ale nevim jestli se tam metronom dá naroutovat do výstupu, kterej chci ... nebo tam budu muset udělat jednu stopu s nějakým "jakoby" clickem? to už by se naroutovat dalo ...
http://www.sebastienofficial.com
http://www.wishmasters.cz
http://bandzone.cz/psproject

Logic, M-Audio 1814, sE Z3300 a, Beyerdynamic DT770, Yamaha HS80 ...

Johnny_Tiss
Příspěvky: 137
Registrován: 03 srp 2006 12:24

Příspěvek od Johnny_Tiss » 21 úno 2007 21:43

... tak to mi řekněte ... to mi tady vážně neumí nikdo poradit? nebo spíš nechce?? ...
http://www.sebastienofficial.com
http://www.wishmasters.cz
http://bandzone.cz/psproject

Logic, M-Audio 1814, sE Z3300 a, Beyerdynamic DT770, Yamaha HS80 ...

parek
Příspěvky: 267
Registrován: 18 kvě 2003 01:24

Příspěvek od parek » 21 úno 2007 22:10

Johnny_Tiss: no jako nejsi moc konkretni, na tvuj dotaz myslim padly docela jednoznacny odpovedi... nak jsi vynechal tu moznost s dvd; mas tam prece sest kanalu...
co se tyce routovani clicku v cubase, jde to uplne jednoduse; otevri si vst connections a na zalozce studio si nastav routovani busu "audition" kam potrebujes a je to
Čí to byl proboha nápad se timdle živit??

Uživatelský avatar
Munro
Příspěvky: 124
Registrován: 07 čer 2002 20:54

Příspěvek od Munro » 21 úno 2007 23:16

Johnny_Tiss píše:díky za odpovědi ... rozdělovat stereo určitě nechci ... zřejmě to vážně budu muset řešit přes počítač ... mám M-Audio 1814, tak přes to by to nejspíš šlo, ne? ale jak to budu muset mít udělane v DAW? používám Cubase, ale nevim jestli se tam metronom dá naroutovat do výstupu, kterej chci ... nebo tam budu muset udělat jednu stopu s nějakým "jakoby" clickem? to už by se naroutovat dalo ...
Jo, tohle se mi jevi jako schudna varianta.

V soucasnosti je cistej HW sekvencer dost vzacnost. Mozna bude nejlip, kdyz trochu rozvedes jakej setup chces na live pouziovat.

Me se osvedcil starej seq Yamaha QX-5. Z nej jsem posilal click (ma na nej extra vystup v audiu) k bicmenovi do odposlechu. Mel jsem tam jen par frazi, takze mi bohate stacilo 8 stop a 1 song, co to umi.

Uživatelský avatar
MonkeyFighter
Příspěvky: 733
Registrován: 28 úno 2003 12:17

Příspěvek od MonkeyFighter » 22 úno 2007 11:32

Johny tiss:no moc si to nerozved napis jak a v cem chcete ty poklady delat,chcete tim i ridit naky syntaky nebo neco,nebo de ciste o to pustit podmaz a dotoho uz bude hrat bubenik podle kliku a podle nej zbytek kapely?jestli jo tak mate nejlevnejsi a nejednodusi to reseni s divkem...
napis vic,poradime lip...

a musis nekdy holt chvili pockat nejsme tu vsichni denodene;)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 22 úno 2007 14:15

johny : na hranie podmazov je najlepsi nejaky viac kanalovy harddisk recorder .. je ich miliarda .. musis si vybrat sam , ktory ti bude vyhovovat (hlavne tvojej penazenke)

Johnny_Tiss
Příspěvky: 137
Registrován: 03 srp 2006 12:24

Příspěvek od Johnny_Tiss » 22 úno 2007 19:09

díky ... no, asi jsem se přeci jen nevyjadřil dost přesně ... potřebuju, aby to něco hrálo klávesový + nějaký perkusní linky + vokály a to mi sekvencer neumožní, že? to bych musel mít ještě asi sampler ... takže nyní řeším variantu s počítačem a M-Audio 1814 ... jen nevim, jak to pak budu pouštět, páč přehrávat to na koncertě v Cubaseu se mi zdá divný a dost nepraktický ... nějaký návrhy, postřehy???
http://www.sebastienofficial.com
http://www.wishmasters.cz
http://bandzone.cz/psproject

Logic, M-Audio 1814, sE Z3300 a, Beyerdynamic DT770, Yamaha HS80 ...

styx_oarsman
Příspěvky: 98
Registrován: 24 úno 2006 00:06

Příspěvek od styx_oarsman » 22 úno 2007 20:19

Cubase nie je to prave na zive hranie, skus radsej Ableton Live. Ale to chce aby za tym jeden clovek pocas koncertu sedel.

Odpovědět