Starý gramofon, konektory pro repro
Starý gramofon, konektory pro repro
Dobrý den. Prosím někoho o radu. Máme doma starý gramofon Philips. Rád bych k němu připojil repro, ale gramofon má konektory, které jsem předtím nikde neviděl. Nepodařilo se mi ani na různých audio eshopech najít kabel/konektor, který by se mi tam hodil. Ani na bazarech se mi nepodařilo dohledat starou techniku se stejnými konektory. Možná jen nevím, kde nebo co hledat. Ale funkční to je. Když do těch dírek nastrkám přímo dráty, tak to hraje

Re: Starý gramofon, konektory pro repro
Zkusil bych tuhle klasiku repro konektor.
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS
Studio ATLAS
Já myslím, že to je dokonce Philips standard, kterej převzala i Tesla. Tudíž po dlouhý, dlouhý roky se na našem území jen zřídka objevovalo něco jinýho (samozřejmě před čtvrtstoletím a dál).
Určitě pozor na dodržení polarity. Tenhle konektor se také dá sehnat ve verzi, která nemá zevnitř plošky nebo trubičky na přiletování vodičů (klasika), ale má malé svorky, kde jsou vodiče zajišťovány červíky - což je asi přijemnější pro instalaci amatérem, který nemá k dispozici páječku.
Určitě pozor na dodržení polarity. Tenhle konektor se také dá sehnat ve verzi, která nemá zevnitř plošky nebo trubičky na přiletování vodičů (klasika), ale má malé svorky, kde jsou vodiče zajišťovány červíky - což je asi přijemnější pro instalaci amatérem, který nemá k dispozici páječku.
Mockrát děkuji za pomoc. Určitě zkusím raději variantu bez pájení.