Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 19 lis 2007 15:53

kexik píše:tudy: mozes prosim troska rozpisat, ako to funguje s tym Bucekom? v akom formate predlohu, dodacie lehoty, priblizna cena...
Takže takto - osvit stál 80,- Kč za každý typ modulu.
Ceny jednotlivých desek se dost liší podle množství (všechny jsou jednostranné, nevrtané, pocínované)
1 x 100x48mm á 131,-Kč
3 x 100x48mm á 66,-Kč
4 x 100x48mm á 59,-Kč
3 x 100x75mm á 88,-Kč
2 x 155x48mm á 80,-Kč
ceny včetně DPH. Ty desky, co měly být po třech kouscích mi omylem udělali 4x, ale na faktuře se to neobjevilo.
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 19 lis 2007 16:06

bassline píše:Tudy:

A nebude ti luto nemoznost uchovavat patche ? :lol:

Inac kolko tych jednotlivych modulov tam budes mat ? Kolko krat osc, env, filter a pod...
:) V tom je právě kouzlo okamžiku modulárního syntezátoru.

Zatím mám osazené a oživené, (či některé jen rozdělané) tyto tišťáky:
4x VCO (s 2SC1583, nebo MAT02)
1x VCF ARP
1x VCF MiniMOOG
4x ADSR
2x LFO
4x VCA (budou se hodit na AM)
1x 2U AC/DC mixer

A mám objednané tisky na:
2x VCO (s LM394)
2x VCF Synthacon (každý jiná verze)
1x Noise/sampleHold
1x Ring Modulator
1x Saw Animator
1x MinMax
1x AutoBend
1x WaveFolder
2x 1U mixer

Takže celkem 6x VCO, 1x Noise, 4x VCF, 2x LFO, 4x ADSR, 4x VCA a hromada dalších przničů, ale ty budu stavět až postupně.
Teď řeším přední panely a samotný case, abych už aspoň něco dotáhl do finální podoby
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 19 lis 2007 16:49

Jen jsem to ted rychle v praci projel - moc jsem nekoukal na zapojeni. Kazdopadne to vypada jako moduly s patchbay kabelama na propojovani. Proste jako kdysi davno pan moog propojoval :D Je skoda, ze si tohle nijak neulozis, ale na druhou stranu se nam urcite daji vykroutit jedinecny zvuky.

Uživatelský avatar
Saly
Příspěvky: 63
Registrován: 28 srp 2007 06:28

Příspěvek od Saly » 20 lis 2007 06:57

Uložit si to můžeš přece do sampleru 8) Jeden čas jsem strávil kvanta hodin na internetu vyhledáváním jak která má oblíbená kapela dělá muziku a většinou to skončilo stejně: ranec analogů, nacpat to do sampleru a layering. Také jsem se vydal touto cestou.

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 20 lis 2007 07:38

Saly: na statický zvuky je to určitě řešení, ale modulár má ohromnou spoustu možností modulovat cokoliv čímkoliv v reálném čase.
Nicméně plánuji sampler použít jako další zdroj "oscilátorů" pro modulár (aspoň konečně využiji těch 8 výstupů na S5000 :) )
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
Saly
Příspěvky: 63
Registrován: 28 srp 2007 06:28

Příspěvek od Saly » 20 lis 2007 07:56

No jasan, mně šlo o to mermomocí ten zvuk uložit.

Mimochodem, co tam použiješ jako převodník MIDI / CV ?

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 20 lis 2007 08:13

Mám MCV-1 od ChDéček, ale chtěl bych časem ten 8mi-násobný PAiA
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

hondzykk
Příspěvky: 174
Registrován: 21 bře 2007 10:05

Příspěvek od hondzykk » 20 lis 2007 19:53

vůbec těmhle věcem nerozumim takže se na mě nezlobte jestli vyplivnu nějakou kravinu :
Když jsem pokoukal na tyhle stránky, tak mě napadlo, že podle toho všeho co tam je napsaný se dá ten modular postavit bez velkých znalostí kolem elelktro - je tam všechno - obrázky ttoho jak to má bejt správně připájený ( a kam ) seznam součástek, obrázky tištěnejvh spoju a i foto výsledku - kua jen to oživení by si člověk musel u někoho nechat udělat nebo vysvětlit + nechat osvítit ty spoje samo :)

jak řikám jen moje fantazie - sem schopnej si podle návodu max udělalt nějakej ten kabl :wink:

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 20 lis 2007 20:40

Hondzykk: přecejen nějaké základní znalosti potřebovat budeš, abys vybral ty správné součástky a pak je před pájením přeměřil. Ale to není nic, co by se nedalo naučit.
Pájení na pocínované tisky zvládne i začátečník, ale chce to aspoň trošku slušné pájedlo (investice tak 1300-1800) a kvalitní štípačky.
Teď v neděli u mě byl jeden 15ti-letý teenager od sousedů (vybírá si, na jakou půjde školu, tak jsem ho chtěl nechat přičichnout k elektronice :) ) a pod mým dohledem celkem v pohodě osadil jedno VCA .
Oživení je náročnější a mnohdy vyžaduje profi vybavení.
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

hondzykk
Příspěvky: 174
Registrován: 21 bře 2007 10:05

Příspěvek od hondzykk » 20 lis 2007 21:35

o tom přesně mluvim / bo se měl namysli - sehnat někoho kdo ukáže jak to udělat kvalitně + co k tomu a připadnou radu, když člověk bude v koncích - to oživení je mi jasny - do toho bych nešel ...

zní to lákavě když o tom člověk přemejšlí ale realita bude asi jiná

Vuid
Příspěvky: 819
Registrován: 20 led 2006 22:46

Příspěvek od Vuid » 20 lis 2007 21:43

hondzykk: O stavbe nejakeho slozitejsiho zarizeni vubec neuvazuj pokud nemas elektrotechnicke vzdelani nebo bohate zkusenosti, to proste nejde. Pripajet soucastky na tistak zvladne skoro kazdej, ale ta skutecna prace zacne s ozivovanim.
To je jako bys chtel postavit barak a nevedel ani co je to beton.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 20 lis 2007 22:01

Vuid: souhlas.. ono to ozivovani je fakt docela pakarna, neni to o tom to zapojit a ono to funguje. Ono to obvykle totiz nefunguje :D a hleda se zavada :D

hondzykk
Příspěvky: 174
Registrován: 21 bře 2007 10:05

Příspěvek od hondzykk » 20 lis 2007 22:07

void: neuvazuju - pokuds čet ... je to jen fantazie :D

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 20 lis 2007 22:10

TOM-Thak píše:Vuid: souhlas.. ono to ozivovani je fakt docela pakarna, neni to o tom to zapojit a ono to funguje. Ono to obvykle totiz nefunguje :D a hleda se zavada :D
Musím to zaklepat na dřevo, ale to se mi ještě u žádného modulu pro Yusynth Modular nestalo.
Je tedy ale fakt, že jsem si kvůli tomu koupil nový multimetr a před zapájením přeměřuji jak rezistory a kondíky, tak tranzistory a diody.
Už se mi 2x stalo, že jsem měl z obchodu špatnou hodnotu rezistoru (většinou o několik řádů vedle)
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Vuid
Příspěvky: 819
Registrován: 20 led 2006 22:46

Příspěvek od Vuid » 20 lis 2007 22:11

Jojo, stavba synthu neni pro zacatecniky. Ja zacatecnik nejsem, vazne jsem uvazoval o stavbe klonu Minimooga, ale nejdu do toho protoze nemam doma komplet vybavenou dilnu - hlavne nemam vlastni osciloskop coz je docela prusvih u takovyho zarizeni...

Odpovědět