Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
ADDyS
Příspěvky: 269
Registrován: 21 čer 2002 09:15

Příspěvek od ADDyS » 21 lis 2007 08:57

Tudy píše:
TOM-Thak píše:Vuid: souhlas.. ono to ozivovani je fakt docela pakarna, neni to o tom to zapojit a ono to funguje. Ono to obvykle totiz nefunguje :D a hleda se zavada :D
Musím to zaklepat na dřevo, ale to se mi ještě u žádného modulu pro Yusynth Modular nestalo.
Je tedy ale fakt, že jsem si kvůli tomu koupil nový multimetr a před zapájením přeměřuji jato jakk rezistory a kondíky, tak tranzistory a diody.
Už se mi 2x stalo, že jsem měl z obchodu špatnou hodnotu rezistoru (většinou o několik řádů vedle)
jo to se mi taky stalo... a pak proc mi nejede LFO :D
no jinak se mi nepovedlo rozjet obalku... mel jsem tam vsude stejne diody(podle soupisky soucastek ma byt vsude 1n4148 :( )
tedka vubec nemam cas to dodelat,takze to odkladam na novy rok :wink:

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 21 lis 2007 09:01

ADDyS píše:no jinak se mi nepovedlo rozjet obalku... mel jsem tam vsude stejne diody(podle soupisky soucastek ma byt vsude 1n4148 :( )
tedka vubec nemam cas to dodelat,takze to odkladam na novy rok :wink:
ADSR mi šlape skvěle. Ale ve schematu je jedna dioda jiná (schotkyho) - osadil jsem to podle toho schematu a není problém.

Mimochodem, nemáš u LFO problém se zákmitem u trojúhelníku a sinusovky - tak nějak mi přijde že tam podle toho zapojení tvarovače být musí - uvažuji tam přidat ještě jeden operák, aby ta fázově otočená pila nebyla posunutá
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
ADDyS
Příspěvky: 269
Registrován: 21 čer 2002 09:15

Příspěvek od ADDyS » 21 lis 2007 09:11

Tudy píše:
ADDyS píše:no jinak se mi nepovedlo rozjet obalku... mel jsem tam vsude stejne diody(podle soupisky soucastek ma byt vsude 1n4148 :( )
tedka vubec nemam cas to dodelat,takze to odkladam na novy rok :wink:
ADSR mi šlape skvěle. Ale ve schematu je jedna dioda jiná (schotkyho) - osadil jsem to podle toho schematu a není problém.

Mimochodem, nemáš u LFO problém se zákmitem u trojúhelníku a sinusovky - tak nějak mi přijde že tam podle toho zapojení tvarovače být musí - uvažuji tam přidat ještě jeden operák, aby ta fázově otočená pila nebyla posunutá
no jako u te obalky je vsude vsechno jinak,na obrazku ve schematu jsou dve schotky a na osazovaku jedna schotky.
Takze tam je jenom jedna schotky uplne vpravo nahore?


LFO mi neslo rozjet kvuli jednomu spatnemu rezistoru a delalo mi to vselijake zakmity a haluze,ale pak jsem zjistil ze je chyba v pripojeni zdroje, po pohnuti s dratama mi z toho sly krasne prubehy

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 21 lis 2007 09:45

ADDyS: Jak ve schematu, tak na osazováku je Shotky jenom jedna.
Jestli tam máš teď samé 4148, tak zkus tu jednu vyměnit.

Nemůžeš mi please vyfotit ten sinusový průběh? A nejlíp i pilu, abych věděl, jak má strmou náběžnou hranu (třeba mám z GM nějaké blbé 7555).
Jinak mám oživené obě verze LFO a dělají mi to obě - v kladném vrcholu sinusovky/trojúhelníku je ostrý zákmit.
Jo a co tam máš za kondíky 1uF a 10uF? Já tam mám 10uF tatntal a 1uF WIMA (ale zkoušel jsem místo něj dát tantal a bylo to to samý)
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
ADDyS
Příspěvky: 269
Registrován: 21 čer 2002 09:15

Příspěvek od ADDyS » 21 lis 2007 10:01

Tudy:
na schematu vidim D2 a D4 schotky... mam tam vsude 1N4148 a samozrejme to nejede... po novem roce snad uz konecne budu mit cas to dodelat(a to chcu delat pultec a 1176......haha)

tu casovacku 555 musis mit urcite dobre, protoze by ti to nejelo(jsem samozrejme koupil neCMOS verzi a pak proc to vsechno nejede :D )
Mam tam obycejny MKT kondik, na 1uF a 1uF mi to hazelo stejne prubehy
Bohuzel mam to tedka cele schovane v supliku,takze to nijak nemuzu nafotit.Predtim jsem to zkousel u kamose na rychlo na jeho analog. osciloskopu a nepamatuju si ze by ty prubehy mely zakmit.
Ted mam doma jedno stare PC,ktere budu pouzivat jako osciloskop(snad to bude v poho), az se k tom dostanu tak urcite tipnu nejake prubehy

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 21 lis 2007 10:10

Vuid píše:Jojo, stavba synthu neni pro zacatecniky. Ja zacatecnik nejsem, vazne jsem uvazoval o stavbe klonu Minimooga, ale nejdu do toho protoze nemam doma komplet vybavenou dilnu - hlavne nemam vlastni osciloskop coz je docela prusvih u takovyho zarizeni...
na nf ti staci zvukova karta a nejaky softverovy osciloskop... neuvidis akurat vf zakmity, ale modularny syntak, alebo nejaky zosik tym ozivis: vidis limitaciu, takze mozes nasvtavit pracovny bod, vies skontrolovat priebehy, atd... takisto signalny generator ide riesit softverovo
staci si len vyrobit par sond s jednoduchou odporovou delickou, aby si mohol merat vyssie napatia
ps ak to chces dalej rozoberat, zaloz o tom topic. aby som nebol majster OT ;)

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 21 lis 2007 10:17

ADDyS: Sorry, máš pravdu. Kouknu doma, jak to mám osazeno. 555 musí být CMOS verze - tedy 7555.

kexik: jsi v tématu STAVBA.. , takže OK. Vlastní topic bude potřeba, až ho budeš učit pájet :)
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 21 lis 2007 10:30

tu je napriklad jeden moderny freeware... vie uplne vsetko

http://www.sillanumsoft.org/prod01.htm

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 21 lis 2007 10:43

kexik: asi Ti zulíbám ruce!!! :) DíííííííííííKyyyyyyyyy!!!
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
bodyia
Příspěvky: 1073
Registrován: 03 pro 2002 10:34
Vybavení

Příspěvek od bodyia » 21 lis 2007 10:59

Tudy píše: Zatím mám osazené a oživené, (či některé jen rozdělané) tyto tišťáky:
4x VCO (s 2SC1583, nebo MAT02)
1x VCF ARP
1x VCF MiniMOOG
4x ADSR
2x LFO
4x VCA (budou se hodit na AM)
1x 2U AC/DC mixer

A mám objednané tisky na:
2x VCO (s LM394)
2x VCF Synthacon (každý jiná verze)
1x Noise/sampleHold
1x Ring Modulator
1x Saw Animator
1x MinMax
1x AutoBend
1x WaveFolder
2x 1U mixer
Dobrý Tudy, to je zajímavá konfigurace. Co ještě nějaký jednoduchý analogový sekvencer? Nebo ve Formantu 2000 je zajímavý schéma na nespojité řízení řízení parametru (4 nebo 8 kroků) v reálném čase. A nepřemýšlel jsi ještě o oscilátorech na bází CEM 3340 (JP6, SH101..)? Jde tam snadno řešit synchronizace oscilátorů a má to dobrej zvuk (i když tranzistory jsou tranzistory:-). btw: Jak máš vůbec řešenou synchronizaci u stávajících VCO?

Jinak nesouhlasím s DS - filtr je sice důležitej, ale když není z čeho čerpat (pořádný VCO/DCO), výsledek bude vždycky polovičatej:-)

Jo a co layout nástoje? Mně se velmi osvědčily potištitelný fólie do průmyslových provozů, výstup z barevnýho laseru na nich vypadá perfektně a jsou prakticky neodlepitelný.

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 21 lis 2007 11:13

bodyia píše:Co ještě nějaký jednoduchý analogový sekvencer? Nebo ve Formantu 2000 je zajímavý schéma na nespojité řízení řízení parametru (4 nebo 8 kroků) v reálném čase..
Zatím ne, jsou předemnou důležitější úkoly
bodyia píše:A nepřemýšlel jsi ještě o oscilátorech na bází CEM 3340 (JP6, SH101..)? Jde tam snadno řešit synchronizace oscilátorů a má to dobrej zvuk (i když tranzistory jsou tranzistory:-) ...
Časem bych ho chtěl rozšiřovat a pokud půjdu do toho PAiA MIDI převodníku, který umožňujě polyfonii, bude se hodit každý oscilátor (on nakonec Ondrashův dotaz nebyl tak úplně od věci)
bodyia píše:btw: Jak máš vůbec řešenou synchronizaci u stávajících VCO?
Každý modul oscilátoru má přímo synchronizační vstup
bodyia píše:Jo a co layout nástoje? Mně se velmi osvědčily potištitelný fólie do průmyslových provozů, výstup z barevnýho laseru na nich vypadá perfektně a jsou prakticky neodlepitelný?
To teď řeším se Salyho pomocí - zřejmě bude železný subpanel a na něm nalepený gravírovaný štítek.
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12774
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 21 lis 2007 12:25

tudy: posli nejake fotky toho co uz mas spravene ;)

btw. co moja ml303, neskusal si ju opravit ? :)

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 21 lis 2007 12:34

Dendy: OK, odpoledne něco nafotím a hodím to sem, ale jsou to zatím jen osazené a oživené tišťáky.

ML303 jsem ještě neotevřel (nějak teď nestíhám) ten zvuk je ale luxusní. Nicméně jak jsme se bavili o tom ladění, tak ten problém tam je i když se ML303 používá jako MIDI modul (přitom z interního sekvenceru hraje perfektně)
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

ninja
Příspěvky: 134
Registrován: 10 říj 2006 16:34

Příspěvek od ninja » 21 lis 2007 16:46

Ahoj... mam na tebe otazecku tudy. Jsou ty tistacky co se tyce velikosti Yusynts. com 1:1, nikde tam nemuzu najit meritko... :roll:

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12774
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 21 lis 2007 16:57

Tudy píše:Dendy: OK, odpoledne něco nafotím a hodím to sem, ale jsou to zatím jen osazené a oživené tišťáky.

ML303 jsem ještě neotevřel (nějak teď nestíhám) ten zvuk je ale luxusní. Nicméně jak jsme se bavili o tom ladění, tak ten problém tam je i když se ML303 používá jako MIDI modul (přitom z interního sekvenceru hraje perfektně)
tudy nie prave aj z interneho sekvenceru neladi.. v tom je ten problem.. tam je chyba na analog boarde takze je fuk ci mu noty idu z interneho sekvenceru alebo externeho cez midi in .. :(

ale dost bolo offtopicu :)

na fotky sa tesim :)

Odpovědět