Mám pár novejch otázek, nejdřív potřebuju vyřešit basový pasti:
Navrhul jsem si akustiku v místonosti podle knihy Mixing Secrets for the small studio,
http://www.amazon.com/Mixing-Secrets-Sm ... 0240815807 Všude jsem našel, že to je v podstatě deska z minerálního vlákna, zabalená do látky v dřevěným rámu.
Byl jsem s tim za jedním profesorem z ČVUT, kterej se specializuje na akustiku a ten mi řekl, že to takhle fungovat nebude.
Řekl mi, že ta celá deska musí bejt zakrytá dřevem zepředu i zezadu, s tim, že na přední části jsou nějaké mezery.
Rozdíl je, že takhle to má pohlcovat jen nižší frekvence. V případě, že to je jen dřevěnej rám kolem obvodu, tak to bude pohlcovat všechno.
A protože na zdech je hromada pěny tak by toho bylo zbytečně moc.
To mě docela překvapilo, zatim jsem o tom nenašel nikde žádný info, přijde mi, že všechny DIY tutoriály používaj jen dřevěnej rám kolem obvodu.
Původně jsem plánoval že jedna past bude mít rozměr 120x60x10, ale teď jsem teda nevim.
Jinak zbytek akustiky je OK, na strop dám nějakou 10cm pěnu a po zdech dám DIY difuzory ze dřeba, s tim by neměl bejt problém.
//původní zpráva
Plánuju postavit svoje první studio, mám rozpočet kolem 30k a potřebuji poradit s koupí monitorů, zvukovou kartou a s nějakým akustickým materiálem...v případě, že zbydou peníze, tak bych koupil i nějakou midi-keyboard.
Nemám v plánu nahrávat nástroje/vokály nebo používat hardware synth.
Pokoj má rozměry kolem 477x340, předpokládám, že bych se měl koukat po 8" monitorech?
Produkuju hardstyle, jestli na tom nějak záleží Můžete mi dát nějaké rady? Díky