Studer J37

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
matucha

Studer J37

Příspěvek od matucha »

Pred casem tu Pavel "Dreamgate" nabizel studera J37. No a me nenapadlo nic lepsiho nez takovou vec koupit. Mit pritelkyni nebo manzelku, tak by to nejspis nikdy nemohlo prekrocit prah domu, ale nastesti nic takovyho resit nemusim ;).

Zahy jsem zjistil, jak malo informaci se o tom na netu da sehnat. Samozrejme, ze se clovek docte, ze na to nekdy v 60. letech chvili natacela jedna anglicka kapela. Da se najit par fotek a nejaky vseobecny popisy, ale velmi malo hlubsich postrehu. Na jednu stranu neni divu, protoze to moc lidi nema a pokud jo, tak je jsou z neinternetove generace. No a pak dneska je samozrejme takovej magnetak dynosaurem tesne pred vyhynutim.

No na pohled je to jak nejakej stroj z cistirny odevu z 60 let. Vazi to 150kg, coz zni hodne, ale v realu je to FAKT HODNE. Postavili jsme ho tady na noviny a kdyz jsem je chtel vyndat, tak jsem zjistil, ze jsem prilis slabej a lehkej na to odlehcit stranu, kde jsou ty noviny, abych je moh vytahnout... au.

500W spotreba? :oops:

Je v tom 52 elektronek... z nich vetsina ECC188, ktery jsou zda se hodne tezko sehnatelny za rozumnou cenu (okolo $100 jedna), ale mozna pujdou pripadne pouzit nejaky varianty.

Zatim jsem to hlavne zbavoval (a zbavuju) nanosu prachu a dehtu z cigar. Kuraci si fakt zaslouzej... no to je na jinou debatu. A jak to tak postupne rozebiram (je to modularni), tak to dokumentuju, protoze jsem nikde na takovy fotky nenarazil.

Ceka to evidentne elektronicka generalka, na kterou nekoho musim najit/vybrat. No a pak se uvidi, jak to vlastne hraje.

Zacal jsem o tom vlakno na jinym foru, kde k tomu snad budou nejaky relevantni informace od techniku.

http://prorecordingworkshop.lefora.com/ ... tuder-j37/

Odkazy:

http://emusician.com/ms/beatle_tech/fab ... tuder_j37/
http://studerj37.com/StuderJ37.zip (manual)

matucha

Re: Studer J37

Příspěvek od matucha »

Dalsi obrazky... Z velky casti je to modularni system. V necem mi to pripomina jak sou dneska udelany pocitace ;).

c9000

Příspěvek od c9000 »

OMG.....
To je masakr, každopádně gratuluju je to fakt dinosaurus, divim se že jsi měl odvahu to koupit, já bych ji asi neměl :) .no hlavně bych neměl keš :D
52 elektronek :) přelampování nepřipadá v úvahu. Při zapnutí ti asi zhasne celej barák. Ale je to krásnej kus historie, mám pro tyhle starý stroje čím dál větší slabost. Naštěstí mi zatim stačí se na ně jen koukat. "Studer" Má to ještě někdo v CR?

edit: chápu dobře že se ten jeden vnitřní olampovanej modul dá použít jako samostanej preamp?
Naposledy upravil(a) c9000 dne 29 bře 2011 16:20, celkem upraveno 1 x.

matucha

Příspěvek od matucha »

Jo myslim, ze jo... nebylo to az tak ultra vzacny jak se mi zdalo... ale asi toho dost skoncilo spatne. Mimochodem fakt nevim co tomuhle bude. Zatim jsem zjistil akorat to, ze jedna pojistka (z asi 20) je prdla, takze neco urcite nefacha jak ma.... ale neni to nijak nekomplet, coz je dulezity.

c9000

Příspěvek od c9000 »

Jen když nad tim tak teoreticky přemejšlim, tak to musí asi vydávat docel rambajs ne, když je to puštěný, i když teda podle fotek je postavený hodně precizně, a 52 elektronek musí docela slušně topit. nevypadá to nějak extra zašle, naopak zevnitř to vypadá zdravý.

matucha

Příspěvek od matucha »

Ty fotky sou uz po prvnim ocisteni. Nekde byla tak 3mm vrstva prachu spojena dehtem z cigaret... neco bylo cistci. Ale samozrejme to je tak trochu vsude a na vsem. Kupodivu to ale nijak moc nesmrdi. Asi to hodne let proste jenom nekde stalo.

Hammond

Příspěvek od Hammond »

Ako je to vlastne s pasmi? Daju sa dnes este niekde zohnat nove?

matucha

Příspěvek od matucha »

Uprimne nevim... prvni vec, co si na tom prehraju, bude ten pas, co na tom zustal. To je takovy prekvapeni, ktery ceka na trpeliveho restauratora ;).

Deekay

Příspěvek od Deekay »

Gratulujem ku kupe! My sme mali, mozno aj mame stale v studentskom radiu 4x C37 a jeden J37. Chystali sme sa ich sfunkcnit ale neboli prostriedky a mam pocit ze seftechnik ich musel s tazkym srdcom predat :(
Co sa mne najviac na tom pristroji ratalo, boli noznicky na strihanie :D mazec
Inak kedysi som o nich tiez zhanal info tak ti mozem popripade poslat nieco, aj ked predpokladam ze uz mas to iste co ja
http://www.danokrnac.sk , http://www.automix.sk , http://www.myspace.com/thebadplayer
MIKROFÓNY: AKG C12A , Sennheiser MD421, Neumann M7 a plno iných starín
ZVUKOVKA: Focusrite Saffire 6 USB, NI Rig Kontrol 2 (Guitar Rig native)
MONITORY:Fostex PM1 MKII

syncro

Příspěvek od syncro »

Matouši, ty jsi to koupil?! 8-) Gratuluji, tomu říkám sběratelská vášeň... BIG UP!!!

V dobrém závidím, Saša
GunJah Records
Bandcamp | Spotify | YouTube | Mixcloud | Soundcloud

c9000

Příspěvek od c9000 »

OT: ted koukám, tys natřel ten můj bejvalej klaviphon na červenou ?! Nebo blbě vidim :)

matucha

Příspěvek od matucha »

Ne, ten (klaviphon) neni na tech fotkach, to je rockwool panel potazenej latkou.

Saso dik, akorat me to zrejem este bude bolet nez se mi podari to poprvy pouzit, takze zatim neni co zavidet.

Rozdelil jsem tema, prispevky tykajici se jinych studeru/magnetaku nez J37 a C37 pokracujte v tomto tematu ./ostatni-hardware/magnetaky-t14804.html . Bohuzel se mi podarilo nekam zasantrocit Kermitakuv post s A80, coz je mi lito...

magnetofonystuder
Vybavení

Příspěvek od magnetofonystuder »

Máte ještě někdo tu J37? Mám sbírku 24 Studerů, ale tenhle nemám a rád bych ho viděl. magnetofony@seznam.cz

matucha

Příspěvek od matucha »

concord
Vybavení

Příspěvek od concord »

Kokos normalne ti len tisko zavidim. Ale ako si sa k tomu dostal?
Kokos ze Made in Swizerland.

Odpovědět