Studio za 500 tisic Sk

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 10 kvě 2008 14:01

Tybrdo ja sestavovat studio za pul milionu... urcite bych nechtel skoncit tak, ze muj jedinej ekvalizer (a buhvi jestli ne i kompresor) bude interni z FL Studia :shock: :shock: :shock:
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
Deekay
Příspěvky: 281
Registrován: 23 dub 2008 19:34

Příspěvek od Deekay » 10 kvě 2008 15:25

Cyril píše:Tybrdo ja sestavovat studio za pul milionu... urcite bych nechtel skoncit tak, ze muj jedinej ekvalizer (a buhvi jestli ne i kompresor) bude interni z FL Studia :shock: :shock: :shock:
co si sa zblaznil?? :D
na toto si jak dosiel?

a keby si TY zostavoval studio za 500 tisic tak by si sa s nami pokojne mohol podelit o komplet zostavu ;)
povedat: "toto nie" je lahsie ako "radsej toto"
napis nejaky pack VSTckom a vyhod zo zonamu nieco ine pac uz som to aj tak o 40 tisic prekrocil...
Naposledy upravil(a) Deekay dne 10 kvě 2008 15:29, celkem upraveno 2 x.

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 10 kvě 2008 15:28

Deekay: z tvych predchozich prispevku... promin jestli jsem to blbe pochopil, to se omlouvam... Z free by te mohl zaujmout treba Posihfopit eq.
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
Deekay
Příspěvky: 281
Registrován: 23 dub 2008 19:34

Příspěvek od Deekay » 10 kvě 2008 15:48

jj sme sa nepochopili ;) nevadi
mam v plane si postsahovat a vytriedit vsetky tie free vstcka co su na electrozone
kupovat pluginy sa mi zda trochu drahy spas (teda delaye atd... nie simulacie a syntaky)

skusim si vystacit s free a ak nieco fakt nebude stacit tak potom sa mozno bude uvazovat o kupe, ale bez pocutia to kupovat nemozem, to by mohli byt lahko vyhodene peniaze :(

inac som zistil ze v sonare je napr. chorus uplne nepouzitelny, take granule z neho lezu ze je to hrozne, u vstavanych efektov u mna stale vedie FL pre realtime a audition (hoci mam radsej cooledit ale kazde ma nejake plus) pre nie realtime
http://www.danokrnac.sk , http://www.automix.sk , http://www.myspace.com/thebadplayer
MIKROFÓNY: AKG C12A , Sennheiser MD421, Neumann M7 a plno iných starín
ZVUKOVKA: Focusrite Saffire 6 USB, NI Rig Kontrol 2 (Guitar Rig native)
MONITORY:Fostex PM1 MKII

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 10 kvě 2008 18:10

Cyril píše:Deekay: z tvych predchozich prispevku... promin jestli jsem to blbe pochopil, to se omlouvam... Z free by te mohl zaujmout treba Posihfopit eq.
ten fruity je mimochodom tak o dve triedy lepsi ako posihfopit, o triedu zvukom (ked sa zapne resampling) a o triedu tym analyzerom

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 10 kvě 2008 18:48

Ok uz mlcim, trosku jsem prestrelil, evidentne nevim o cem mluvim...
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 10 kvě 2008 19:11

Deekay píše:no uz som to poslal takze menit to nejde :)
Psali jsme ti, ze pochybujeme o vhodnosti velkomembranovych Oktav pro zive vysilani a tys je tam stejne nechal.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 10 kvě 2008 19:59

fova píše:
Deekay píše:no uz som to poslal takze menit to nejde :)
Psali jsme ti, ze pochybujeme o vhodnosti velkomembranovych Oktav pro zive vysilani a tys je tam stejne nechal.
kto to pisal? oktava je fabrika, ktora od roku 1927 vyraba vysielacky a zariadenia do radii... oktavy boli vyvinute ako broadcast mikrofony anevidim dovod, preco by nemali fungovat. stredy maju, sykavky podavaju dobre. co dalsie potrebujes?

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 10 kvě 2008 21:12

Psal jsem to ja a Matucha.

Ja si pro broadcasting predstavuji vice navyskovane mikraky, nez MK319, ale uvidi sam, jestli jim to bude vyhovovat.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 10 kvě 2008 21:28

hehe, pocul si niekedy sm7, alebo re20? sm7 je zvukovo FEST podobna sm57 a re20 ma este menej vrsku... naopak, maju tucne a makke basy, to oktava zas az tak nema, spodok znie tvrdsie. skor tam by som videl problem. ale rozdiel v cene je taky, ze to proste musi clovek prehltnut. zaujimave by bolo skusit radiovy voiceover na sm57, ale nikoho taka blaznivina nenapadne... imho by to slo

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 10 kvě 2008 21:54

SM7 jsem slysel, RE20 ne.

Pro me osobne byl zvuk SM7 velke zklamani, potom, jak ho vsude lide doporucuji a chvali.
Zvukove mi prisel dost nezajimavy a nudny.

Ja mam proste zafixovany jako spravny hlas do radia takovy, kde je hodne vysek a plno sykavek, tak jak to muzes slyset z nekterych ceskych radii a z nekterych nahravek mluveneho slova.
Ale mozna jsem jen zmanipulovany tim, co vsude kolem sebe slysim a spravne to neni.
Naposledy upravil(a) fova dne 10 kvě 2008 21:59, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 10 kvě 2008 21:58

Ted ctu v popisu MK319 na ruznych serverech, ze je to mimo jine i "broadcasting microphone", takze uz mlcim :-)

Cesky rozhlas Plzen pouziva v hlasatelne tuzky AKG C747

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 10 kvě 2008 22:31

fova píše:SM7 jsem slysel, RE20 ne.

Pro me osobne byl zvuk SM7 velke zklamani, potom, jak ho vsude lide doporucuji a chvali.
Zvukove mi prisel dost nezajimavy a nudny.
na to je jedina odpoved http://www.youtube.com/watch?v=MWZPThWahcI

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 10 kvě 2008 22:44

Kdyz jsem ho slysel, cekal jsem nejaky uzasny boooom zvuk, z ktereho si sednu na zadek a on pritom znel mekce, nenavyskovane a sladce.
Urcite je to vynikajici mikrofon, ale ja jsem v nem nejak nenalezl zalibeni.
Jen muj nazor.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21308
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 11 kvě 2008 02:01

aby som sa vratil spat k teme .. citim v tej celej pol megovej obejdnavke taku nesurodost .. je tam kopa hardwaru .. do niekolkych studii .. atd .. moznost nahravat celu kapelu .. ale miesanie odkazane na free pluginy .. Mozno ratate s tym , ze budete hlavne nahravat a miesat si budu kapely doma .. aj to je cesta ..

Odpovědět