TASCAM Fire One

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1278
Registrován: 23 úno 2003 12:07

TASCAM Fire One

Příspěvek od Pavel Vantuch » 12 bře 2007 10:38

Potkal se s tím někdo z vám v praxi? Nějaké postřehy a tak? :wink:

TASCAM Fire One

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 12 bře 2007 10:42

wow .. zaujimave .. to je novinka daka ?

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1278
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Příspěvek od Pavel Vantuch » 12 bře 2007 10:48

O víkendu jsem na to narazil při pročítání Pixelu a vzhledem k tomu, že řeším cestu Mic + občas linka > G5, tak mi to příjde zajímavé s tím, že bych nahradil DDX3216, do kterého jsem chtěl dokoupit ADAT a k tomu M-Audio LightBridge. Ten Tascam mi příjde pro mé potřeby dostačující. A cena je vzhledem k výbavě velice zajímavá :wink:
Prostě do střižny ideální záležitost. A nejen tam :)

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1278
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Příspěvek od Pavel Vantuch » 13 bře 2007 11:01

Tak mi bylo sděleno, že Fire One bude dostupný až po Musik Messe - tedy první týden v dubnu.

jazzjazz
Příspěvky: 2
Registrován: 14 dub 2004 13:06

Příspěvek od jazzjazz » 29 dub 2008 14:05

No já jsem ji právě koupil za pouhých 148 EUR, jsem spokojen. Akorát pozor uživatelé Windows - nemá zatím drivery pro Windows Vista a 64 bit XP. Zvuk je dobrý. Kontroler je návykový. Jednu výhradu mám - při prvním použití mi krytka XLR konektoru zůstala v konektoru mikrofonního kabelu - musel jsem ji znovu přilepit.

Uživatelský avatar
michael
Příspěvky: 115
Registrován: 18 bře 2004 12:49

Příspěvek od michael » 29 dub 2008 14:12

ovladace na vistu uz su.
tiez ho mam doma. a za tie peniaze je vyborny.

http://www.tascam.de/

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 29 dub 2008 14:22

A co preampy? Mám špatné zkušenosti s preampy u DP-01 FX, dost šuměly.

Radar
Příspěvky: 21
Registrován: 02 zář 2008 09:14

problémy s rozchozením FIRE ONE - prosím POMOC !!!

Příspěvek od Radar » 02 zář 2008 09:20

Ahoj všem, pořídil jsem si zde probíranou kartu TASCAM FireOne. Mám Win XP SP2, procesor 1,8gHz, 1,5MB RAM. Kartu jsem připojil a nainstaloval s dodávanými drivery verze 1.0, zvuk se seká a jsou v něm "škrkance", při spuštění obyč. přehrávače se nespustí přehrávání, musím ručně přepnout sample rate frekvenci ... "sample rate lock" se mi v okně vůbec nezobrazuje - takže funkce je špatná. Navíc, pokud už se mi přehrávání sklatby podaří spustit, jakákoliv další operace na PC začne způsobovat výpadky zvuku až se např při obyčejném shození okna do lišty přehrávání samo zastaví a "vytuhne". Plánuji k tomu instalovat SONAR6, zatím jej nemám. Moc moc prosím uživatele o radu, neb si s tím nevím rady :(

Radar
Příspěvky: 21
Registrován: 02 zář 2008 09:14

Příspěvek od Radar » 02 zář 2008 09:23

PS: zkoušel jsem z webu stáhnout i novější drivery verze 1.10, ale ani tzo nepomohlo :-(. Objevil jsem dodatek k návodu, kde je opraven postup instalace, že po zapnutí se nemá přímo pokračovat, ale má se spustit průvodce přidáním HW v XP a tam učinit nějaké mezikroky, ale toto se mi nepodařilo. Ještě jednou díky všem za rady, jak na to :-(. Myslím, že nejsem úplný PC diletant, ale toto mne dostalo.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 02 zář 2008 09:33

Radar:
Nezoufej, tohle se určitě vyřeší, nicméně chápu tvé pocity...
Napadá mě že může být problém ve FW řadiči (co máš v PC). Předpokládám, že ASIO - latenci, buffer atd. jsi nastavil korektně a to praskání nejsou jen dropouty způsobené špatným nastavením.
Taky předpokládám, že interní (nebo nějakou další) zvukovku jsi v OS zakázal?

Radar
Příspěvky: 21
Registrován: 02 zář 2008 09:14

Příspěvek od Radar » 02 zář 2008 10:13

Jasně, je tam nějaká obyč integrovaná - REALTEK, její použití jsem v OS zakázal, všude je nastaven FireOne. Buffery jdou nastavit v rozmezí 2-20ms, dal jsem je na nevyšší hodnotu latence s vírou, že se to zlepší- nic se nezměnilo.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 02 zář 2008 10:28

Hm, tak spíš vypadá na "nekompatiblní" řadič (to je NB?). Já bych tu kartu zkusil ještě někde u kámoše...

f.un
Příspěvky: 114
Registrován: 08 čer 2006 08:14

Příspěvek od f.un » 02 zář 2008 10:33

trochu mi je podozrive,ze ta zvukovka nedavno stala 300$ a teraz uz len 100
macbook, maschine, logic 9, korg zero4, lpk25, yorkville ysm1

Radar
Příspěvky: 21
Registrován: 02 zář 2008 09:14

Příspěvek od Radar » 02 zář 2008 10:34

Co mám udělat pro to, abych ten řadič "zkompatibilnil" ....??? Něco tam musí být blbě, když samotné přehrávání zvukového souboru přes FireOne zatěžuje PC natolik, že se přehrávání seká. Zaráží mě, že mi neumí ani pomoct distributor TASCAMU. Kupoval jsem na Slovensku - české zastoupení FireOne neměl skladem :-( - teď je to na dlouhé lokte.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 02 zář 2008 11:07

Hm... Jeslti máš řadič na MB v PC taky bych možná investoval 300 Kč do nového s chipsetem od Texas instruments... ty většinou fungovali spolehlivě. pokud je to FW mini na NB, tak se obávám, že to bude daleko težší néli nemožné... Nejprve ale doopravdy musíš vyloučit závadu samotného HW, což asi bude vyždaovat jiné zkušební PC/NB. Nebo zkusit novější drivery pro ten FW port, jeslti existují. Obrátit se na dodavatele je také možnost, ale všichni víme, že většinou komunikuješ s obchodníkem, který třeba ani nemusí mít ponětí co je FireWire...

Odpovědět