TC Powercore & SONY OXFORD

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
matucha
Příspěvky: 5112
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 10 zář 2007 14:35

jde o vysledky

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11515
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 10 zář 2007 14:35

Kermitak píše:Ivo: zajimave, jeste nedavno jsi tvrdil, ze na mastering bohate staci pluginy ;)
Zkus mi ten citát připomenout :)

Ale jinak - já vůbec nic nehájím. Jen podle pravdy připomínám, že každé dnešní hi-endové (nahrávací nebo masteringové) studio ve světě stojí především na hardwaru. Stačí se podívat na stránky kteréhokoliv z nich. Není to můj "názor", je to fakt, na který se může každý podívat. Kdybychom těmto studiím začali tvrdit, že hardware není "zásadní", nevím jestli by s námi souhlasili ...

Uživatelský avatar
carloff
Profesionál
Příspěvky: 2224
Registrován: 05 čer 2002 17:57

Příspěvek od carloff » 10 zář 2007 14:36

vysledky nekdy nejdou udelat bez odopovidajiciho vybaveni-
znouzectnost ovsem nekdy staci...
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 10 zář 2007 14:48

Ivo: "Ono dnes už jsou k mání tak nesmírně kvalitní a skvěle znějící pluginy (Voxengo, Kjaerhus, Hydratone atd.), že ta kvalitativní hranice mezi pluginem a HW krabicí už není až tak jistá ... Vše záleží na promyšleném nastavení a kombinaci. Výsledek může být lepší nebo k nerozeznání od analogových krabic"

Mastering nedelam, zadnej expert nejsem, ale z toho co jsem naposlouchal, mam takovej pocit, ze skutecne dnes s pluginama muzes udelat master v super kvalite. Pokud pouzijes hardware, asi to bude lepsi, ale bude to mit v konecnem dusledku nejaky vyznam ? Oceni to nekdo krome masteringoveho inzenyra ?

carloff: co napriklad nejde udelat bez HW ? Ja se nehadam, jen to nevim a zajima me to.

Uživatelský avatar
carloff
Profesionál
Příspěvky: 2224
Registrován: 05 čer 2002 17:57

Příspěvek od carloff » 10 zář 2007 14:49

kermitak:

co je zakladni vlastnosti HW je nelinearita..plus zkresleni, ktere jde jen velmi tezko nasimulovat...(mozna ano ale narocne to bude asi pekelne a treba plugin pasu neznam ktery by fakt znel jako pas)
specialne komprese zni slysitelne lepe pres analog..pri mixu pres analog je jasna daleko vetsi separace a lokalizace dozadu nez u prostehoi digi summingu-je to dano opet nelinearitou savli....
navic u analogu diky zkresleni jde nahravka dat daleko vice nahlas nez pouze s digitalni kompresi...
sweetening vysek a basu proste v digitalu neudelam nicim tak dobre jako na hezkem analogovem(solisdstate i lampa ) EQ..
uplne to same treba s HW synthy na basu--simulace kdyz je sam azni super...ale v mixu proste tak nedrzi jako original...tam nevim cim to je ale je to praxe overena zkusenostmi...

kdyz mne bylo 1-2 roky tak jsem si taky myslel ze vycurat se do plenky do kalhot je super a uplne mi to ke spokojenosti bude navzdy stacit...dneska si to bohudik tak zcela nemyslim..a budu tvrdit tem, co do plenky curaji ze by to mohli zkusit jinym zpusobem------ackoliv v 80ti to treba budu cititit jinak:)))
Naposledy upravil(a) carloff dne 10 zář 2007 15:16, celkem upraveno 5 x.
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11515
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 10 zář 2007 15:05

Kermitak píše:Ivo: "Ono dnes už jsou k mání tak nesmírně kvalitní a skvěle znějící pluginy (Voxengo, Kjaerhus, Hydratone atd.), že ta kvalitativní hranice mezi pluginem a HW krabicí už není až tak jistá ... Vše záleží na promyšleném nastavení a kombinaci. Výsledek může být lepší nebo k nerozeznání od analogových krabic"
:) One lives and learns ... ale až tak nedávno to asi nebylo, že ?
Kermitak píše:Mastering nedelam, zadnej expert nejsem, ale z toho co jsem naposlouchal, mam takovej pocit, ze skutecne dnes s pluginama muzes udelat master v super kvalite. Pokud pouzijes hardware, asi to bude lepsi, ale bude to mit v konecnem dusledku nejaky vyznam ? Oceni to nekdo krome masteringoveho inzenyra ?
Kdybych nebyl vázaný autorskými právy a tak, dal bych ti poslechnout pár příkladů masteringu stejných skladeb nejdřív přes pluginy (v maximální kvalitě) a poté přes HW (v maximální kvalitě).

ALe v každém případě jsme se nebavili o osobních preferencích, ale o obvyklé praxi ve světových studiích

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Příspěvek od Martin » 10 zář 2007 16:15

demsky píše:no ja som si vsimol ze tomuto Martinovi sa uz vselico zda outdated, predtym Kurzweil, teraz Waves.....
všelico ne.
ale Kurzweil K2000 a Gold Bundle už ano.
ale rozhodně to nikomu nevymlouvám .
Každý ať pracuje s tím co mu sedí do uší.

V žádném případě neříkám, že Waves jsou outdated.
SSL jsou gut, na API jsem velmi zvědavý!
Ale více pluginů mě od Waves mě v roce 2007 neoslovuje.

Konkurence v podobě Algorithmix, TC PoCo(VSS3,MD3, FabricR,C), uspokojuje mé požadavky mnohem více.

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11515
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 11 zář 2007 14:15

Některé věci ale opravdu namíchnou - jako zapojený a do dálky svítící slavný iLok a opakovaná hlášení: Oxford plugins need authorisation and will quit now :evil:
Poctiví uživatelé jsou nejvíc opruzováni ...

Uživatelský avatar
ECSON WALDES
Profesionál
Příspěvky: 1859
Registrován: 16 zář 2002 14:52

Příspěvek od ECSON WALDES » 11 zář 2007 14:25

Me celej OXFORD balik funguje naprosto perfektne. Zadnej problem s iLokem.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21488
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 11 zář 2007 14:29

Ivo : mozno preto ti to sem tam nefunguje , lebo si to mal za polovicnu cenu ..

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11515
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 11 zář 2007 14:34

ECSON WALDES píše:Me celej OXFORD balik funguje naprosto perfektne. Zadnej problem s iLokem.
Mně to taky normálně funguje po většinu času, akorát ted se to nějak zablokovalo. Nakonec pomohl kompletní restart ...

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 11 zář 2007 17:45

ja ked som Oxford Plugins demace testoval a porovnaval s tym, co pouzivam (Wavearts Trackplug 5 na chirurgiu a Blue Tube V3 na farbu, CSR a TC Electronics na Reverby), nadobudol som dojem, ze su na to co robia, privelmi drahe.
reverb ma rovnako ako ecsona sklamal. nech som s nim krutil akokolvek, stale to hralo tak nejak rovnako "divne" a staticky.
EQ mi prisiel zo vsetkych pluginov najlepsi hlavne moznostou nastavenia roznych algoritmov. keby som mal ale rozsvietit vysky na vokale alebo hihat, dal by som urcite prednost Blue Tubes BQ2S (british style EQ), ktory mi pride ovela makksi.
Compressor mi prisiel kvalitativne na urovni C1 od Waves

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11515
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 11 zář 2007 17:55

Poshook píše:ja ked som Oxford Plugins demace testoval a porovnaval s tym, co pouzivam (Wavearts Trackplug 5 na chirurgiu a Blue Tube V3 na farbu, CSR a TC Electronics na Reverby), nadobudol som dojem, ze su na to co robia, privelmi drahe.
reverb ma rovnako ako ecsona sklamal. nech som s nim krutil akokolvek, stale to hralo tak nejak rovnako "divne" a staticky.
EQ mi prisiel zo vsetkych pluginov najlepsi hlavne moznostou nastavenia roznych algoritmov. keby som mal ale rozsvietit vysky na vokale alebo hihat, dal by som urcite prednost Blue Tubes BQ2S (british style EQ), ktory mi pride ovela makksi.
Compressor mi prisiel kvalitativne na urovni C1 od Waves
Mně taky připadá že to nejsou pluginy, které by oproti ostatním byly v něčem až tak vyjímečné - a rozhodně jsou dost předražené. Výborný je limiter, pokud ovšem si zrovna padne do noty s daným trackem. Transmodder snad bude OK, ještě jsem ho až tolik nevyzkoušel ... ostatní mně nezaujaly.

Uživatelský avatar
ECSON WALDES
Profesionál
Příspěvky: 1859
Registrován: 16 zář 2002 14:52

Příspěvek od ECSON WALDES » 11 zář 2007 18:12

jj. Kluci, ja myslim ze OXFORD je fakt absolutni pruser, nepouzitelny, co sem to koupil.

Ze jste to nenapsali driv kua.... jsem nestastnej, takovej omyl.

Nikdo neudelejte stejnou chybu........




.

matucha
Příspěvky: 5112
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 11 zář 2007 18:33


Odpovědět