Upgrade studia

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Upgrade studia

Příspěvek od Pytkin » 30 led 2012 11:49

my sme v praci mobilny komputer na nuendo spravili do takejto skrinky ..

http://www.thermaltakeusa.com/Product.a ... 15&ID=1428

Obrázek

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Upgrade studia

Příspěvek od TOM-Thak » 30 led 2012 11:50

Dobry vysavac :c)

Uživatelský avatar
Hammond
Příspěvky: 1120
Registrován: 05 říj 2010 18:44

Re: Upgrade studia

Příspěvek od Hammond » 30 led 2012 12:11

Wohma píše:
Hammond píše: Napr. samotny Focusrite ich taktiez neodporucaju.
? http://www.focusrite.com/answerbase/en/ ... php?id=015
Ja som sa zas na stranke Focusrie docital toto:
4-pin FireWire Ports: The problem with the smaller, 4-pin FireWire ports is that the FireWire cables use the connector shell for the ground connection between the computer and the device. The shell connection can be easily interrupted if the cable is moved even slightly, causing the FireWire device to disconnect momentarily from the computer. Although Focusrite FireWire products will work with 4-pin FireWire ports, if experiencing the problems described above, it could be worth using a FireWire expansion card with 6-pin FireWire ports.
O to by vsak neslo. Problemom je moja prakticka skusenost. Z troch NTB nesiel interny FW radic ani na jednom, takze zatial 100% neuspesnost.
Naposledy upravil(a) Hammond dne 30 led 2012 12:53, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
tony9
Příspěvky: 1386
Registrován: 04 zář 2003 23:51

Re: Upgrade studia

Příspěvek od tony9 » 30 led 2012 12:18

Já mám Alesis I/O - 26 a noťas Hp a jede mně to na 4 pinový interní FW konektor jak s praku.

Palio-boss
Příspěvky: 103
Registrován: 23 kvě 2006 18:41

Re: Upgrade studia

Příspěvek od Palio-boss » 30 led 2012 21:16

Na toto som uplne zabudol. Produkujem prevazne hiphop, ale niekedy aj nejake alternativne a podobne. Ten firewire je moznost (momentalne je nejaky pokazeny tak je book v servise) no vyzera to ze su s tym dost problemy ako tak pozeram po nete. Co sa tyka tych adamov A7, ak mi nebudu chopne dobre spodky zahrat, mozem zobrat tie fostexy ktore su lacnejsie, maju vraj celkom pouzitelny zvuk a v podstate asi rovnaky problem so spodkami (od 50Hz nizsie vraj rapidne klesaju).

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Upgrade studia

Příspěvek od TOM-Thak » 30 led 2012 21:37

S tim spodkem je to hrozne individualni. Ja delam zrovna tak "hudbu" (silne slovo :D), ktera je postavena na kopaku s basou.
Od 5palcovych Esi nEar jsem postupne pres Tapco S5, Adam A7, Dynaudio BM6A MK1 presel nakonec na APS AEON TITANDOME, ktere maji 8palec. Je to bedna, ale uz za dost jine penize.. kazdopadne konecne slysim v basech, to co jsem hleda a podotykam po prepnuti z BM6 mi na APSkach nechybi nijak vyrazne stredy (cehoz jsem se bal.. jak vsichni rikaji, ze 8palec ma problem se stredy).

Palio-boss
Příspěvky: 103
Registrován: 23 kvě 2006 18:41

Re: Upgrade studia

Příspěvek od Palio-boss » 30 led 2012 21:51

Takze A7X (ten ma pisany rozsah od 42Hz aspon papierovy) a KRK VXT8, ktory ma papierovy rozsah od 37, takze by sa s tym dalo nieco uhrat. Asi si tie bednicky pojdem najskor niekam vypocut a potom uvidim. Kazdopadne vsetkym dik za rady. Este tu zvukovku a prestanem otravovat :D

Wohma
Příspěvky: 1656
Registrován: 05 říj 2007 08:30

Re: Upgrade studia

Příspěvek od Wohma » 30 led 2012 22:51

U takhle nizkych frekvenci stejne bude VELMI silne zaviset na akustice mistnosti. Pokud nemas nejaky akusticky prvky, tak z toho tak jako tak polezou haluze :)

Palio-boss
Příspěvky: 103
Registrován: 23 kvě 2006 18:41

Re: Upgrade studia

Příspěvek od Palio-boss » 30 led 2012 23:19

no a sme doma :) akustiku moc poriesenu nemam. takze to mozem dlabat. subu som sa bal, lebo by spravil akusticky bordel tuto v mojej kutici, ale ako tak kukam po nete, to mi spravia aj VXT8 na 37Hz a ako uz kolega v tomto vlakne spominal, 95% ludi aj tak nic nizsie ako 46Hz nepusti. Truthy co mam teraz papierovo 50Hz este zahraju ale v reale dost o tom pochybujem. A preto rozmyslam este o tych Fostexoch, ktore by mohli nieco viac vybuchat a tych A7X ktore by mali toho vybuchat zas viac ako fostexy, len sa toho bordelu zvukoveho bojim, aby mi to tu nedunelo ako prasa

Wohma
Příspěvky: 1656
Registrován: 05 říj 2007 08:30

Re: Upgrade studia

Příspěvek od Wohma » 31 led 2012 00:28

To jsem vzpominal ja a 46Hz rozhodne neni nejaka pevna hranice :D Ja te jen chtel upozornit, ze tady resis nejakych par Hertzu v subbasech, ale to ti stejne ve vysledku muze byt k nicemu.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Upgrade studia

Příspěvek od TOM-Thak » 31 led 2012 08:48

Nejde o Hz, jde o to, jestli to jenom huhlá, nebo jestli to fakt hraje basy ;) 35hz ti "zahraje" i subwoofer od logitechu za 1500CZK.
Budes mit pocit, ze to hezky duni.. ale v podstate nerozeznas v mixu vubec nic :c) Takze je to kompromis.. na co ti bude, ze se pripravis o stredy a ziskas huhlajici spodky. Bez akustiky to stejne nema smysl az tak resit, pokud nepocitas, ze do budoucna tu akustiku v mistnosti neupravis. To ti pak staci fakt ty A7xka nebo i A7 a nebo VXT.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Upgrade studia

Příspěvek od kexik » 31 led 2012 09:28

Pytkin píše:my sme v praci mobilny komputer na nuendo spravili do takejto skrinky ..

http://www.thermaltakeusa.com/Product.a ... 15&ID=1428

Obrázek

jojo, to je presne ono... takych skriniek neni vela ale su... k tomu maly monitor s klaveskou v malom kufriku a je to.

Uživatelský avatar
Tonysss
Příspěvky: 469
Registrován: 16 pro 2005 19:29

Re: Upgrade studia

Příspěvek od Tonysss » 31 led 2012 10:28

Pokud můžu poradit z vlastní zkušenosti vřele doporučuju sestavu ADAM A3X (4,5") + SUB7 ,
Moje monitory byly postupně (Tapco S5,Tapco S8,Alesis one, Dynaudio BM5 ,Adam A7, RCF Mytho 8, a nyní už asi rok a půl k obrovské spokojenosti používám právě A3X a SUB7 ,(Dělící kmitočet sca. 65hz).
Čitelnost středů,hlavně pokud se ten středobasáček u A3X nemusí snažit o basové tońy je naprosto skvělá.O výškách nemluvě.
A pro snadnou orientaci co se děje v basech a subbasech je Sub7čka plně dostačující (hlavně v mé malé místnosti).
Na jakých koliv předchozích monitorech jsem měl problémy s mixem basů, jednou málo, podruhé zase moc, a to neustálé běhání do auta na poslech mě otravovalo :-)
Za monitory jsem byl připravený dát tak 60-70tis.At' už to stojí konečně za to. Do studia jsem si vypujčil od známých a z obchodů asi 10 favoritů na nákup.
A světe div se A3X + Sub7 to vyhrály na plné čáře.

Tož to jenom tak že to lepší nemusí být vždy zákonitě to nejdražší :-)

Palio-boss
Příspěvky: 103
Registrován: 23 kvě 2006 18:41

Re: Upgrade studia

Příspěvek od Palio-boss » 31 led 2012 12:17

A3X a sub ma ani nenapadlo a celkom sa mi to paci. len je tu problem s tym ze nemam akusticky celkom doriesenu miestnost. By ma nenapadlo, ze vybrat nieco malo do studia bude take komplikovane.

Uživatelský avatar
Tonysss
Příspěvky: 469
Registrován: 16 pro 2005 19:29

Re: Upgrade studia

Příspěvek od Tonysss » 31 led 2012 16:43

Neboj já taky nemám nijak extrémně pořešenou místnost, Dvě basové pasti a nějaké ty molitanové jehlany, Sca na 150hz mi to trochu víc bučí ale vím o tom. Líbí se mi na tom to že si plynule nastavím dělící kmitočet na basáku a taky hlavně jeho hlasitost a v místě poslechu si to ideálně vyvážím.To je docela podstatná výhoda satelity + sub.
Taky jsem se toho bál,je spousta takových dokola omýlaných a kopírovaných názorů ,že pokud nemáš pořešenou místnost, že tě ten sub pomalu sežere :-) a třeba tě ten zlý subbas i kousne do nohy :-)
Neboj se toho…..

Taková korekce poměru subbasu, jaksi s dvoupásmovkama na stole půjde těžko. Nehledě na to že jak už se ti 8" rozhýbe aby zahrál trochu i dole rozmažou se středy.(pokud se bavíme o cenově rozumných bednách)

Minimálně doporučuju vyzkoušet A3X + Sub7

Odpovědět