UPS APC CS-350 - problém ??

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
ReaktoplazmAR
Příspěvky: 2271
Registrován: 04 srp 2008 14:25

UPS APC CS-350 - problém ??

Příspěvek od ReaktoplazmAR » 17 bře 2010 20:54

Zdar všetkým,
Včera som kúpil UPSku, konkrétne APC CS350, je sice z druhej ruky ale bola len minimalne použivanaá, resp. je nová... ale mám nasledovný problém /alebo si len myslím že mám problém/
Meral som kolko dáva ked je v sieti, nameral som 240 V, čo sa mi zdá trošku moc, čakal som do 230 V, ale OK..
Ale ked som ju vytiahol zo siete a išla len na baterku, tak som nameral len nejakých 165-175...
A dokonca medzi nulákom a kolíkom som nameral nejakých 55 V :!: :!: kde predsa má byt 0.
. Aj ked som za nu zapojil rack protector tak nehlásil mi žiadnu chybu. Ked je zapojená do siete tak medzi nulákom a kolíkom je 0

Dnes som meral kolko dáva UPSka za 2000 € a nameral som 230 V, presne to isté som nameral aj ked som ju vytiahol zo siete a išla len na baterku....
mám s toho trochu strach.. kamoš čo mi ju predal ma uistoval že je v poriadku, tak neviem.. úplne naradšej by som bol ked by mi niekto čo sa v tom vyzná (napr. Kexík :) ) povedal že to je v poriadku, že to tak má byt..
:?: vopred dakujem za Vaše postrehy a rady...

Uživatelský avatar
hombrefeo
Příspěvky: 3106
Registrován: 25 čer 2009 23:19

Re: UPS APC CS-350 - problém ??

Příspěvek od hombrefeo » 17 bře 2010 21:19

asi te zklamu, ale ten akumulator uvnitr uz neni v nejlepsi kondici.

Vuid
Příspěvky: 819
Registrován: 20 led 2006 22:46

Re: UPS APC CS-350 - problém ??

Příspěvek od Vuid » 17 bře 2010 22:23

ReaktoplazmAR píše: A dokonca medzi nulákom a kolíkom som nameral nejakých 55 V :!: :!: kde predsa má byt 0.
To je nejakej shit danej konstrukci UPS, zmeril bych to pro zajimavost na svy UPS, ale mam akumulator uplne v haji. Ty taky. Ty maly akumulatorky moc nevydrzej, tak 2-3 roky a muzes koupit novej.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: UPS APC CS-350 - problém ??

Příspěvek od Pytkin » 18 bře 2010 01:59

na serioznej UPSke si nastavujes kolko chces aby davala voltov .. 220V +/- 10% v krokoch po 1V ..

inak co sa tyka vydrze akumulatorov , mam v jednej akumulatory tak 6 rokov a drzi ..

Uživatelský avatar
ReaktoplazmAR
Příspěvky: 2271
Registrován: 04 srp 2008 14:25

Re: UPS APC CS-350 - problém ??

Příspěvek od ReaktoplazmAR » 18 bře 2010 02:13

ten akumulator nemá ani pol roka a je tam ledka "replace battery" ktorá by blikala..
Pytkin: dík, si ma nakopol :idea: stiahol som k tomu nejaky soft, uvidím, hádam tam by sa to mohlo dat nadstavit

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 1986
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: UPS APC CS-350 - problém ??

Příspěvek od PELF » 18 bře 2010 06:38

Pokud je to tenhle model http://pc.itek.cz/ups-zalozni-zdroje-pr ... ack-UPS-CS tak se jedná o off-line UPSku a ta pouští na výstup stejné napětí jako má na vstupu, viz. http://cs.wikipedia.org/wiki/UPS
Na akumulátor se tedy přepíná pouze v případě výpadku vstupního napětí. Zkus porovnat napětí, které do ní pouštíš, s výstupním.
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: UPS APC CS-350 - problém ??

Příspěvek od kexik » 18 bře 2010 06:45

bude tam rozbity akumulator... ze nejaka indikacia akumulatora nefunguje, na to by som nebral ohlad... olovene bezudrzbove akus predava napriklad gme.sk, neni to zas ani tak extra draha vec

Uživatelský avatar
ReaktoplazmAR
Příspěvky: 2271
Registrován: 04 srp 2008 14:25

Re: UPS APC CS-350 - problém ??

Příspěvek od ReaktoplazmAR » 18 bře 2010 12:20

ten akumulator neni drahý, o to nejde.. len aby som nekúpil nový a namerám to isté..
toto som našiel na ich stranke:
""This discussion is a result of the fact that a Non-True RMS meter will read anywhere from 80 - 90 Vac from the output of a 120 Vac APC UPS (or 170 -180 Vac from the output of a 230 Vac APC UPS) producing a stepped approximated sine wave while operating on-battery. This is not an issue when the UPS is operating on-line.""
tak že by to bolo mojim merákom ??
tu je to celé: http://emea-en.apc.com/cgi-bin/emea_en. ... _topview=1

Uživatelský avatar
ReaktoplazmAR
Příspěvky: 2271
Registrován: 04 srp 2008 14:25

Re: UPS APC CS-350 - problém ??

Příspěvek od ReaktoplazmAR » 18 bře 2010 12:38

na APC stranke k tej baterke som našiel ešte toto :

One result of breaking the input Neutral and Hot connections when operating on battery is that you may be able to measure voltage between Neutral and Ground at the output receptacles when the UPS is on battery. This is phantom voltage which cannot damage equipment or give the smallest of electric shocks.

celé je to tu:
http://emea-en.apc.com/cgi-bin/emea_en. ... BfcGFnZT0y

:D

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: UPS APC CS-350 - problém ??

Příspěvek od kexik » 18 bře 2010 14:44

aha... ak nemas true rms merak tak tam moze byt problem, ano... meraj to napatie takto:

zober lubovolny DC adapter, trebars na 9V
zmeraj mu DC napatie pri napajani zo siete, potom ho zapoj na tu upsku a vytiahni sietovy kabel
zmeraj dc napatie, ak bude rovnake alebo o malo nizsie, je to ok...

Uživatelský avatar
hombrefeo
Příspěvky: 3106
Registrován: 25 čer 2009 23:19

Re: UPS APC CS-350 - problém ??

Příspěvek od hombrefeo » 18 bře 2010 16:15

meril jsem tri ruzne stare ups, tri ruzne vysledky, vsechno zavisle na stari akumulatoru:

nestarsi MGE Eclipse 300 (stari vice nez pet let) vystupni U = 175-180 V
dalsi v poradi UNITEK Aplha 360 (stary asi 3 roky) vystupni U = 180-185 V
nejnovejsi APC SC450 (pouze 1 rok!) vystupni U = 200-205 V

nehledejte vedu tam, kde neni...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: UPS APC CS-350 - problém ??

Příspěvek od kexik » 18 bře 2010 16:27

obycajnym multimetrom FAKT nameras chujovinu, ak ma merak len jednoduchy diodovy usmernovac, tak je nakalibrovany na sinusku a zubaty signal nezmera spravne. takze to ani nebude vekom ale tym aky waveform na UPSka produkuje. ked som sa najskor vyjadril ze bude zle aku, tak som automaticky predpokladal ze sa meralo true rms merakom

Uživatelský avatar
ReaktoplazmAR
Příspěvky: 2271
Registrován: 04 srp 2008 14:25

Re: UPS APC CS-350 - problém ??

Příspěvek od ReaktoplazmAR » 18 bře 2010 18:26

no tak to vyzera že je to ok.. aj podla toho čo píšu na strankach APC /odkazy čo som postol hore /, aj som to meral cez ten adaptér a rozdiel bol 1,3 V , takže som spokojný :D
dakujem všetkým čo prispeli ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: UPS APC CS-350 - problém ??

Příspěvek od kexik » 18 bře 2010 19:01

1.3V na 9V adapteri? to je hodne... pouzi trojclenku, to ak mas v sieti 230V, tak upska dava pocitam 196V, to je nahovno
alebo kolko bolo napatie na tom adapteri ked siel zo siete?

Uživatelský avatar
ReaktoplazmAR
Příspěvky: 2271
Registrován: 04 srp 2008 14:25

Re: UPS APC CS-350 - problém ??

Příspěvek od ReaktoplazmAR » 18 bře 2010 20:04

meral som 9V adapter / Zoom k efektu /
nameral som ....14,5 zo siete, ...14,5 z ups ked bola v sieti ... a 16 z ups ked išla na aku
/akumulator je momentalne nabití do plna, lebo ked som dal ups do siete tak už automaticky prepínalo na aku, musel som ho chvílku vybit aby som to zmeral jak dáva z ups ked je v sieti../

Odpovědět