virus b + midi

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
rfs
Příspěvky: 67
Registrován: 28 pro 2005 19:11

virus b + midi

Příspěvek od rfs » 18 lis 2007 22:31

potřebuju poradit ,jak a jestli lze rozložit třeba 4 různý zvuky z Virusu B ,na každou oktávu jinej na midi klávesnici (mám Roland A-37)...moc díky
www.myspace.com/riverforsale
[Piano Petrof r.1940,Akai MPC1000+Jomox Mbase01,Akai S5000,Kurzweil K2000,apple powerbook G4,Cubase LE,Reason3,RME FW400,Mackie CR1604+lexicon mpx500],AKG 240mkII

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: virus b + midi

Příspěvek od TOM-Thak » 18 lis 2007 22:41

Lze, musis pocitat ale s tim, ze je to zavisle na polyfonii. Dela se to pres Zony. Musis vlezt do multirezimu viruse a nekde tam mas vybez zony pro dany preset a das si tam treba tri zvuky. Kazdej ale s max poly 5hlasu. (kdyz ma virus b 16poly). Kdyz na to nezapomenu tak se ti na to zejtra mrknu.
rfs píše:potřebuju poradit ,jak a jestli lze rozložit třeba 4 různý zvuky z Virusu B ,na každou oktávu jinej na midi klávesnici (mám Roland A-37)...moc díky

Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 29 lis 2007 19:24

Virus b má myslim 24polyfonii. (původně měl 16, ale SW upgradem systému se to zvýšilo).
Hlavně nezapomenout nastavit MIDI kanály pro jednotlivý zvuky (asi stejnej kanál, na kterym vysílá masterkeyb), nazónovat a je to.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 29 lis 2007 21:40

Poklop: sakra tak to musim napravit ! ja nemam asi upgradovanej firmware. How to do it ? :D a co presety? neposerou se?

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 29 lis 2007 21:52

Tohle bych resil pres SoundDiver jako multiprogram. Ten Roland stejne nejde rozsplitovat na oktavy, takze do Vira bych posilal jeden MIDI kanal.

Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 29 lis 2007 22:21

viz. Access ... http://www.access-music.de/specificatio ... uct=virusb

24 Voices/ 16 way multi mode

Já do nedávna Vira měl.

Tom-Thak - nechceš mi snad říct, že ses nikdy nepodival na stránky výrobce? :shock: :)
virus B má mj. 1024 presetů, neřikej, že jich tam máš míň :D
Stačí normální sysex upgrade (poslední systém, je v downloadu na stránkách Accessu.
Jde to třeba pomocí Cubase, hodíš to do stopy, nastavíš rozumnou rychlost (80BPM) a necháš to projet (nezastavovat!!, je to o hubu).

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 29 lis 2007 22:45

Poklop: Podíval, hned jak jsem to přivezl domu a měl jsem aktualni firmware pak to bylo v discontinued products tak jsem si myslel, že už support neřešej.
Ty hlasy sou docela zasadni vec :) Dik za info.

Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 30 lis 2007 08:35

to Tom: Mno, je to dobrej synth (Virus B), ale faktem je, že jsem ho už prodal, zjistil jsem ve finále, že mi nepřináší tolik, kolik by měl :-)

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 30 lis 2007 09:18

Poklop: je to uz OT, ale me prinasi dost :) kdyz to porovnam s Virus C a jeho cenou.. navic ten muj jsem koupil jako novy :)) Na SAW PAdy, Leady, tvrdy synthy je to dobre. Jeste ho chci necim doplnit nakym VAckem.. ale prusvih je, ze bych potreboval spis neco klavesoveho na stul. Ze by Nord Lead2? SH201 (to mi ovsem imho nic novyho do kramu neprinese), XIO? Nebo vzit treba levne Xio a k tomu este treba MircoQ a bylo by to rozmanite.

Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 30 lis 2007 14:46

šel bych jedině do toho NL2.
Jinak Virus (alespon teda B) má pilu uplne na nic. Virus obecně je hodně měkkej, ale má svuj specific zvuk a celkove je dobře použitelnej.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 01 pro 2007 11:52

Poklop: Pila je mekka, ale tam jde o Detune a Unison + Spread a filtr. Na Leady do trance muziky je to OK, ale potreboval bych neco tvrdsiho na bas a elektro nastroje apod. Ten Nord se mi hodne zamlouva, otazkou je za kolik se tak za pul roku sezene. Nebo nakej z tech modularu treba Engine2 a na stul si hodit neco co hraje a nebude to stat majlant.

Odpovědět