Volca Emprire

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
technostar

Volca Emprire

Příspěvek od technostar »

Ahoj mam v plane kupit volca zostavu drum,bass a fm.Nemam s volcou ziadnu skusenost preto by som rad opytal niekoho kto ma.Je to dobra zostava alebo ma zacne pocase nieco nasierat?Moj zamer je urobit na tom cely track.Nechcem to mat napajane priamo v daw,ale spravit skladbu v masinkach a potom ulozene paterny vyexportovat postupne.Da sa to vobec?

dendy

Re: Volca Emprire

Příspěvek od dendy »

ziadny export to nema, jedine co mozes je nahrat audio vystup pocas toho ako na tom hras.. nema to ani song mode, mozes len rucne prepinat patterny a pattern ma len 16 krokov (FM ma malu fintu ako to obist a nahrat aj dlhsiu sekvenciu ale ma to scoje nevyhody) .

viacero volc som mal kedysi, je s tym zabava a posamploval som z toho kopu zvukov ktore dodnes pouuzivam v sampleri ale tak ako si to predstavujes to asi nema velky vyznam.. Ono to je skorej na take realtime jamovanie nez nastroje na tvorbu kompletnej skladby ktoru si nejak ulozis a zas nacitas, exportnes, atd - to nie.

za cenu 3 volca si radsej kup roland MC 101 alebo korg electribe 2 alebo novation circuit - na tom spravis viac muziky... Vo vseobecnosti plati 1 komplexnejsia vec a viac funkciami je lepsie nez viac je doduchcich veci za +/- rovnaku cenu ..

Electribe 2 vie dokonca na SD kartu exportnut project po stopach v ableton live formate .. Ale priprav sa na spustu obmedzeni a limitov na ktore nie si z kompu zvyknuty, dawless pristup je uplne nieco ine..

Pripadne sa skus viac rozpisat aka je tvoja motivacia, preco to chces riesit, co by si chcel dosiahmut - mozno ti poradim aky HW/ pristup by bol pre teba idealny alebo ci vobec ma zmysel skusat tu cestu. Tiez aky maximalny rozpocet na to do zaciatku mas.

Pre vela ludi je to potom co do toho naleju peniaze sklamanie lebo od toho na zaciatku ocakavaju nieco uplne nez to je..

Cyril

Příspěvek od Cyril »

Dej si pozor na Volca Drum, neni to nejakej pohotovej drummachine na "normalni" beaty. Docela hodne specificka a nepredvidatelna vec. Ja z toho mam super nasamplovany zvony a ruzny takovyhle kovovy "ritualni" zvuky, ktery mam rad. Ale jestli cekas normalni kicky, snares atd., tak asi budes zklamanej, ze se na tom hodne zapotis, nez z toho neco vymacknes.

Popravde bych Drum i prodal, ale privezl jsem si ho z Japonska a navic mi to manzelka kvuli tomu ZAKAZALA prodat. A to je tak unikatni a necekanej jev, ze si v nem vylozene hovim, zatimco mi na to seda prach :))

dendy

Příspěvek od dendy »

Drum je v skutocnosti jedina Volca ktoru aktualne stale zvazujem kupit prave koli tej relativne jedinecnej synteze, ako to ma poriesene, ako doplnkovy zdroj roznych divokejsich a experimentalnejich perkusii na samplovanie do Digitaktu .. To je taka vec ze zoberes si to na sluchatka aj do postele, hras sa, vyrobis nejaky zaujimavy loop a ten potom na samplujes a ohybas dalej .. Hlavne teraz ked uz ma Digitakt loop slicing tak ma fest svrbia prsty :))

Inak ono to nieje zase uplne nepouzitelne, tento jam ma celkom odpalil, niektore fakt podarene zvuky sa z toho daju vytiahnut.. hovorim rozhodne super subjekt na samplovanie :-) Ale postavit na tom mini set ako jedine bicie, do toho by som asi nesiel .. Teda z vinimkou toho keby som chcel hrat nejake divne experimentalne elektro :))

Inak stale si myslim ze ako prvy gear na oboznamenie sa s dawless jamovanim, ked to zratam tak:

139 (drum)
149 (bass)
168 (FM2)
----------
456 EUR

To je 1 stopa pomerne divnych bicich, 1 stopa basa a 1 stopa FM, vsetko s VELMI obmedzenymi sekvencerom. Ziadny delay, ziadny reverb, jednine FM ma chorus.

Za tu cenu sa ovela viac oplati kupit Roland MC 101 - to ma 4 party, z ktorych hociktory moze byt komplet
bicia sada (ma to aj klasicke 909/808 a ine sady, pouzitelne do "modernej" muziky, take standadnejsie)
alebo synth/sampler part a ten synth je jednak polyfonny, druhak ma vyborny sound engine (ZenCore) plny
aktualnych zvukov a od posledneho updatu aj pomerne dobre editovatelny komplet na boxe bez nutnostsi pouzivat SW
editor, idu do toho cez USB nahrat aj vlastne sample (velka vyhoda, nie si odkazany len na vstaven drum kity a synth engine).

Dalsie mozne - podla mna vyrazne lepsie - alternativy za +/- podobnu cenu:

- modry Korg Electribe 2 (449 EUR)
- Sonicware Liven Bass&Beats (298 EUR) namiesto Volca Drum/Bass a k tomu Volca FM
- Novation Circuit Tracks (311 EUR) a opat k tomu Volca FM

Cyril

Příspěvek od Cyril »

dendy: ona je tam veelka zabava s tema resonatorama... to je vubec vec, ktera nechapu ze neni casteji vyuzivana. Treba na Syntaktu je to moje tajny prani pro dalsi update firmwaru (ted je to tam jen tak lehoulince když se da kratickej cas delaye)...

dendy

Příspěvek od dendy »

hej, to by bola parada .. no verim tomu ze Syntakt este caka vela updatov .. aj ked osobne dufam ze pridaju nejaky novy engine (Wavetable ?? Virtual Analog ??) do Digitonu, ten koncept masin po tom co to pridali do Digitaktu o tom priam krici :)

Na syntakte by som uvital (ak by to zvladlo CPU) keby umoznili tie 4 prave dolne triggery "modifiers" aby sa dali prepnut ro rezimu ze tiez budu fungovat ako digitalna masina.. lebo tie modifiers to je fakt ze totalne zbytocna funkcionalita :))) I ked mam podozrejnie ze to tam dali prave preto ze CPU uz nezvysilo na dalsie 4 digitalne sloty

Cyril

Příspěvek od Cyril »

no nebo kdyby se daly stealovat hlasy a vrstvit tak masiny (treba swarm si rika o vic instanci hrajicich totez, nebo naladeny na akord)... ale to uz je asi mimo tema :) pardon

technostar

Dakujem panove.
Dendy ty si mi odpovedal na vsetko co som potreboval vediet.Usetril si mi vela casu,nervov a financii.Velka vdaka.
Rozmyslam vyskusat dawless produkciu pretoze sedenie cisto len pri pocitaci a mrdat vsetko na mriezky mi uz zacina liest krkom.Sa mi zda ze pri hardware si to clovek viac uzije a ak sa aj nestane hudobnou najziarivejsou hviezdou aspon ostava pocit radosti pri tvorbe.Sedenie cisto pri daw zacina byt pre mna dost stresujuce.Sa mi stava v poslednom case ze pri produkcii mlatim rukou do stola a zastavi ma az priatelka ktora v behne do izby sokovana ze ci mi nejebe.Hudba je moj konicek ale takto asi nema vypadat pocit radosti z produkcie.Dawless bude asi jedina zachrana.

Cyril

Příspěvek od Cyril »

technostar: řešim podobný problémy, teď jsem viděl video o songwritingu s Jakem Goslingem (dělá třeba s Edem Sheeranem) a řikal sice pro hodně lidí možná banalitu, ale mě to docela zasáhlo: nemá smysl sednout do studia a začít něco vymejšlet s tim, že se uvidí, co z toho vyleze. Musíš nejdřív vědět, co chceš sdělit, proč tu písničku chceš napsat. A pak až řešit, jak tu message předat a jakou to má mít formu. Prej mu to vůbec nefunguje bez toho. Když zpytuju svědomí, často mě napadá, že vlastně tu hudbu chci udělat proto, aby to někdo slyšel a řekl mi, že jsem dobrej... tak sednu k DAW, matlam, zabřednu do zvuku, mlátim pěstí do stolu, nasranej si jdu dát pivo

Cyril

Příspěvek od Cyril »

...že to prostě chce mít nejdřív příběh a pak až psát hudbu. Když nad tim přemejšlim, podobně jsem (lineárně, aniž bych to měl rozmyšlený) zkoušel psát povídky. A vždycky jsem nevěděl, jak je ukončit. A teď nedávno jsem četl esej od E. A. Poe o tom, jak psát básně. A uplně ty samý myšlenky. Nejdřív mít příběh, sdělení. Pak řešit, kam a jak to zasadit. Začínat od konce (respektive od nejpůsobivějšího momentu), všechno ostatní k tomu směřuje. Když náhodou napíšeš něco silnějšího, než je ta vrcholná pasáž, nemilosrdně to musíš oslabit.

Cyril

Příspěvek od Cyril »

A další příklad, z mojí práce. Grafickej design, UX, UI. Nemá smysl ani začínat práci, když jasně nevíš, co a komu chceš sdělit, předat, jakej problém vyřešit (respektive už tohle jsou první kroky práce, uplně nejdůležitější). Pak až řešíš formu. Od hrubý (určení priorit, skicy, wireframy...) po čimdáltim jemnější a rafinovanější podobu. Všechno to má paralely v hudbě. V práci to chápu, v muzice to absolutně nezvládam aplikovat. Tušim, že když si udělam kostru skladby, pak už se vlastně nebudu moct ztratit. Přijde mi super finta okopírovat strukturu nějaký písničky, co se ti líbí. Intro, sloka, refrén, sloka, něco něco. Udělat si chlívečky a do nich skladbu strukturovat. Nečumíš pak na bílou obrazovku. Tohle ti dawless nevyřeší, spíš asi ještě zhorší. Ale stejně to neřeší nic, když nemáš žádnou představu o obsahu a o tom, jak to má vyvrcholit. Uff.

Cyril

Příspěvek od Cyril »

Poslední výblitek: čim jednodušší a schématičtější zachycení nápadu (skica tužkou vs. něco nakreslený na počítači, part skladby na piáno, zapsanej nebo nezapsanej, vs. stejnej, ale perfektně zprodukovanej se synťákama a efektama...), tim snažší je ho rychle měnit a přijít tak na něco lepšího. Když se s tim sereš, tak se do toho zamiluješ a je ti to líto už měnit, a zasekneš se na prvotní verzi. Ale obvykle jsou ty další verze lepší (i když to bolí).

biscuit

Příspěvek od biscuit »

cyrile, tohle je stejně jako všechno naprosto relativní... imho nejhorší ze všeho je pořád si nad něčím lámat hlavu. myslím tedy nad věcmi, kterými se člověk chce primárně bavit - tedy, když se jimi chce bavit a ne něco sdělovat, nebo dokonce slyšet, že je dobrej ;-)

technostar

Cyril toto je velmi zaujimave asi si zozeniem knizky co citas.Hlavny je pribeh ale zo stereotypneho stylu zivota sa ani tie emocie velmi nemenia.Sice mi trochu pomaha ked vypijem liter Barola a hned mam vhlave pribehov niekolko lenze potom uz netriafam akordy na keyboarde.
Tieto volci ma zaujali aj koli tomu ze su na baterky. tak by som si niekedy mohol urobit woodstechno session pri taboraku v horach. :)

dendy

Příspěvek od dendy »

Circuit Rhythm aj Circuit Tracks su na baterky tiez ... Aj Roland MC101 je na baterky ... Aj Korg Electribe 2 je na baterky .. Z toho pohladu je lepsie tahat zo sebou 1 vec nez 3 a kopu kablov .. k volcam budes potrebovat este nejaky maly mix (aj ten sa robi vo volca serii btw)
biscuit píše:
11 bře 2023 19:38
cyrile, tohle je stejně jako všechno naprosto relativní... imho nejhorší ze všeho je pořád si nad něčím lámat hlavu. myslím tedy nad věcmi, kterými se člověk chce primárně bavit - tedy, když se jimi chce bavit a ne něco sdělovat, nebo dokonce slyšet, že je dobrej ;-)
Presne.

Odpovědět