Volume controller - regulator hlasitosti

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Volume controller - regulator hlasitosti

Příspěvek od Pytkin » 03 srp 2007 17:04

ODDELENO OD TOHOTO TEMATU: http://www.electrozone.cz/viewtopic.php ... &start=735
TUDY


fova, bs .. zvukovka by von mala ist na 0 dB .. a hlasitost riesit na volume controleri .. na monitoroch sa to tazko robi ..

Uživatelský avatar
ADDyS
Příspěvky: 269
Registrován: 21 čer 2002 09:15

Příspěvek od ADDyS » 03 srp 2007 17:05

BS píše:
ADDyS píše:jo presne... zvukovka na nula a pak to ridit nejakym pasivnim potakem...
kdyz to snizujes na zvukovce tak menis hloubku bitu jak psal pytkin
pasivnim potakem myslis treba knobem na bednach, jo?

akorat je naprd, ze clovek bude muset kroutit oba potaky, chjo.
no treba,ale na tech A7 je to totalne nepouzitelny... ja mam na rizeni hlasitosti M-Patch2

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 03 srp 2007 17:08

bs: asi mysli neco jako ATTY (mam)
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
BS
Příspěvky: 992
Registrován: 23 kvě 2006 12:17

Příspěvek od BS » 03 srp 2007 17:09

ok, tim padem ze zvukovky do volume controlleru a odsud do beden?
jak je to s mrvenim zvuku, nemuze nastat? nejakej tip na nejaky slusny vol. controller neprilis drahy?

edit: uz koukam na ten M-Patch 2 za 4litry,. hmm, asi budu muset neco takovyho koupit.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 03 srp 2007 17:42

BS : volume controlery su vseobecne dost drahe .. najlacnejsie je si ho vyrobit z kvalitneho potenciometra ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 03 srp 2007 17:44

BS : dalsia je moznost pouzit daky maly pultik .. velmi vhodny model je Soundcraft compact 4 , ktory prida aj sluchatkove vystupy , mic preampy , atd .. ten je niekde v cene 3-4.000

dalsia moznost je seriozny volume controller .. jeden z oblubenych je presonuc central station .. to uz sme ale niekde nad 10.000
obsahuje ale aj kvalitny DA prevodnik .. takze to zase neni az tak vela ..

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 03 srp 2007 18:09

2 BS: Regulace potakem na Adamech ma jednu velkou nevyhodu, pokud se s potakem pohybujes v pasmu kolem -20 az -30dB. Zmena hlasitosti mezi jednotlivymi dilky v teto oblasti je obrovska, po velkych prirustcich, takze nemas moznost jemneho doladeni hlasitosti. Na jednom dilku ti to jeste rve, na dalsim uz je to moc potichu.

V pasmu kolem 0dB tato moznost jemneho doladeni je.

Na druhou stranu nekvalitni externi controller za par stovek ti bude mrvit zvuk.

Ja zatim zustanu u regulace hlasitosti na Adamech.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 03 srp 2007 18:28

ja myslim ze kto je sikovny si volume controller vyrobi .. najlepsie odporovy s prepinacom .. tam by sa mal dat vyladit dobre aj subeh ..

rastis
Příspěvky: 2882
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 03 srp 2007 18:45

1000 krat sa to tu premielalo, ale neda mi - nedate niekto link na konkretny overeny potak, ktory si tam rovno aj objednam ? dik :)

a potom skratovat potakom vystup zvukovky alebo vstup do monitorov ?

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 03 srp 2007 19:20

Rastis: Bože, už zas?????!!!!!!! :)

www.soselectronic.cz :
Obj. číslo: 231.820
Typové označení: RK 27112 2x50 K log
Popis: Potenciometr ALPS
Cena bez DPH: 375.67 Kč
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 03 srp 2007 19:39

rastis : vstup do reprakov ..

rastis
Příspěvky: 2882
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 03 srp 2007 19:42

myslis vstup do reprakov ? :) lebo vystup do reprakov je na zvukovke...

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 03 srp 2007 21:29

Rastis: ano, běžec se má při nulové hlasitosti zkratovat k zemi na straně monitorů.

Zvukovka má být zatížena konstantním odporem - v tomto případě 50kohm - tedy zapojena na konce dráhy potenciometru
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 05 srp 2007 00:53

Dnes mi jeden clovek rekl, ze je lepsi regulovat vykonovou cast (tedy zesileny signal v monitorech), nez signalovou cast (tedy to, co privadim kabely ze zvukovky).
Na regulaci signalove cesty potenciometrem se dival dost skepticky s ohledem na degradaci zvuku.

Planuju pripojit sve stare Truthy na CD player v obyvaku, aby slouzily jen na odpocinkovy poslech. Problem je v tom, ze nemaji regulaci hlasitosti.
Pokud je pravda to, co jsem se dnes dozvedel, tak nejlepsi reseni by bylo nabourat se do Truthu a vyvest na jejich vnejsi stenu nejaky potak, ne?
Je s tim spojeny nejaky problem?
Naposledy upravil(a) fova dne 05 srp 2007 10:05, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Merlin
Příspěvky: 352
Registrován: 06 pro 2002 14:45

Příspěvek od Merlin » 05 srp 2007 01:22

To by me taky docela zajimalo zda to jde! :?:
...so many knobs, so little time... (autor neznamy)

Odpovědět