Waldorf Blofeld

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
jimyjones
Příspěvky: 41
Registrován: 20 kvě 2008 20:37

Příspěvek od jimyjones »

ty ukazky jsou docela prima, kdybych si pred 3 tydny nekoupil Q, tak bych do nej asi sel... jen si neumim predstavit editaci pres par knobu bez opravdu dobryho editoru

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 13761
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy »

synth_synth_synth_synth píše:Parchanti - Access take problemy nema :evil:
myslis ze TI vie citat patche z C-cka ??? (mozno vie, neviem, len sa pytam :)) okrem toho access ma vlastne len 1 synth, 1 typ synthu, na kjtory roky len nabaluje nove funkcie.. to je uplne iny pripad ako ked mas v podstate rozdielne synthy (ppg wave, xt, microq)

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 13761
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy »

jimyjones píše:ty ukazky jsou docela prima, kdybych si pred 3 tydny nekoupil Q, tak bych do nej asi sel... jen si neumim predstavit editaci pres par knobu bez opravdu dobryho editoru
cudoval by si sa ako skvelo maju editmatrix waldofraci vymysleny.. aspon microQ pre mna sobne bola maximalna pohoda na editaciu, a kedze blof ma viacmenej podobne rozlozenie prvkov ale este naviac velky display tak predpokladam ze to bude este viac easy :)

jimyjones
Příspěvky: 41
Registrován: 20 kvě 2008 20:37

Příspěvek od jimyjones »

dendy: umi to - 50 procent jeho patchu je totiz primo z cecka...

Uživatelský avatar
synth_synth_synth_synth
Příspěvky: 267
Registrován: 07 pro 2006 15:22

Příspěvek od synth_synth_synth_synth »

2 dendy -presne tak - TI to samozrejme precte ... i naopak
2 atomx - samozrejme souhlas - waldorf prezentoval ze Qko je datove kompat. s Blofem

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2737
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Příspěvek od bassline »

to ovladanie je uplna malina :)...vobec nepocitujem potrebu ani editor pouzivat...

jimyjones
Příspěvky: 41
Registrován: 20 kvě 2008 20:37

Příspěvek od jimyjones »

ja jsem asi az moc ujetec na knoby - prave proto bych treba nekoupil ti snow, i kdyz je krasnej a zvukove shodnej s vetsima braskama, ale radsi jsem pritlacil, abych mel vetsinu veci po ruce... a Q je teprve bomba!! ma knob temer na vse co bezne pouzivam/absence kontroleru me proste odrazuje, treba proto pouzivam svou K2600 de facto jen jako master, kdyby mela 80 kroutitek, tak z ni nesundam ruce :)

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2737
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Příspěvek od bassline »

Jedna vec mi na Blofovi ale nie je jasna. Mam pocit ako keby drive typu Hard, Soft a Medium vobec nefungoval. Mohol by niekto vyskusat nasledujucu vec ?

Na inicializovanom presete nastavit jeden oscilator - sinus. V sekcii prveho filtra nastavit drive na Medium alebo Soft. Co sa deje pri pridavani parametru drive ? Lebo mne nic :) ...

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2676
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky »

jimyjones: aj ja som kurzweilista, nemas nieco na ukazanie co si "nakrutill" na kurzweili ked ho pouzivas uz len ako master? :)

tesim sa aj na nove ukazky od basslineho na Blofelda, mozno nas viacerych namota...
Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

jimyjones
Příspěvky: 41
Registrován: 20 kvě 2008 20:37

Příspěvek od jimyjones »

demsky: prave ze jsem nic moc nenakroutil... uprimne receno jsem amater co do hudby i do programovani a v k2600 se proste nevyznam, nechal jsem se na ni nalakat, protoze ji hojne vyuzivaly front line assembly, ktere miluji, ale neumim z ni nic dostat, prodavat ji ale nebudu, protoze klavesnice je super a tusim v ni potencial, ktery mozna jednou vyuziji :)

Uživatelský avatar
synth_synth_synth_synth
Příspěvky: 267
Registrován: 07 pro 2006 15:22

Příspěvek od synth_synth_synth_synth »

Zpet k tematu - tak jsem dostal odpoved od Waldorf Support Teamu

Hi Karel,
> Brochure says that MicroQ patch data can be load to Blofeld. How to do
> it? I send data, but Blofeld doesn't do anything.
This functionality is not implemented yet. We will inlude this within a later firmware update.

All the Best,

Holger
---------------------------
Waldorf Support Team

Waldorf Music GmbH HRB: Bad Neuenahr-Ahrweiler 20433
Neustrasse 12 USt-ID: DE250453192
D-53498 Waldorf Geschäftsführer: Stefan Stenzel, Kurt Wangard

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2737
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Příspěvek od bassline »

skusali ste niekto ten drive ? Sa mi zda cudne ze to vobec nemeni signal - resp. zmemu na sluchatkach som pocul ale je strasne mala na to aby to nieco so signalom urobilo...

Este jedna vec - ked menim nejaky parameter cez rotary, tak zvykne hodnota skocit opacnym smerom, napr. ked otacam do plus hodnota pocas pridavania klesne...spozoroval to niekto ? Ci to nahodou nemoze byt MIDI komunikaciou....vyskusam to po vytiahnuti MIDI kabelu..
Naposledy upravil(a) bassline dne 23 čer 2008 10:44, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 13761
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy »

napis do waldorfu, zrejme dalsia zle naimplementovana vec.. inak toto nechapem.. meskaju niekolko mesiacov a este aj tak je ten ich OS nerodobok co obcas mrzne ... co to tam programuje 1 clovek ci co ?? fakt veeelmi neseriozne ..

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2737
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Příspěvek od bassline »

vsetko je OK...okrem tych dvoch veci...ale zas neni to nic strasne....si zober ked access uvadzali na trh velke TI - meskali a potom same bugy v OS...

Uživatelský avatar
synth_synth_synth_synth
Příspěvky: 267
Registrován: 07 pro 2006 15:22

Příspěvek od synth_synth_synth_synth »

Mají teda co dělat - poslední OS neresi zamrzani
kompat. s Qkem kterou present. zatim nefunguje
mam problemy i s USB - proto jedu pres DIN -midi IN
editor :-( tvrdi ze chteji udelat VST editor - ale pri tech muchach co tam maji to bude asi trvat .......

Odpovědět