Waldorf Blofeld
- synth_synth_synth_synth
Mas pravdu - bug to neni - ani byt nemuze - protoze se musi provest konverze ve firmware - ale myslim ze waldorf na svojich strankach trochu pouprav. text - protoze jsem si 100% jisty ze to tam bylo napsane - a z toho textu taky vych. klavesy.cz ktere jak je jejim zvykem - prezentuji veci ktere jeste nejsou na trhu ..... ale to je jedno - protoze to casem ty sounsety pozirat bude .......bassline píše:kde prezentovali ze to vie citat patche z mQ? Okrem tej ceskej stranky som to nikde nevidel....takze to neni bug
Rozdielov je viac. Najprinosnejsi co sa tyka oscilatorov su Wavetable priebehy z Microwave II/XT/XTk:
Oscilator 1 a 2 moze mat nastaveny nezavisle lubovolny wavetable priebeh.
Kazdy wavetable (aj klasicky) priebeh ma moznost nastavit ostrost parametrom brilliance. Pri klasickom priebehu sa zvuk oscilatora zostri, pri wavetable priebehu zvuk ziska nadych ostreho lofi charakteru pri nizsich tonoch.

Oscilator 1 a 2 moze mat nastaveny nezavisle lubovolny wavetable priebeh.
Kazdy wavetable (aj klasicky) priebeh ma moznost nastavit ostrost parametrom brilliance. Pri klasickom priebehu sa zvuk oscilatora zostri, pri wavetable priebehu zvuk ziska nadych ostreho lofi charakteru pri nizsich tonoch.
-
Do mQ a Blofelda sa neda (mQ ma len prve dva Alt1 a Alt2). Do MW sa da, ale samotny proces vytvarania vlastnych priebehov a tabuliek nie je vraj az tak jednoduchy. A nuda to teda vobec nie je, preco by mala byt ? Je tam obrovske mnozstvo ronych vln z ktorych sa da urobit velmi roznorody zvuk a najma ak sa pouzije modulacia.
no musim povedat ze ako cerstvy majitel blofa som nadseny... hned ako sa mi trosku ukludni stress co mam teraz v robote tak vypotim nejaky blof-only track 
subjektive po prvom kontektne mam pocit ze to neznie zase az tak rovnako ako microQ .. ma to taky pevnejsi prieraznejsi, ostrejsi charakter - aj ked standartny filter, hlavne pri vyssej rezonancii, sa sprava velmi podobne ako na microQ ..
komfort editacie na jednotku - fakt prijemne pohodlne, velky display, vsetko prehladne, intuitivne usporiadane menu - vobec mi nepride mensi pocet knobov ako zavada, nemcuri to maju dobre vymyslene...

subjektive po prvom kontektne mam pocit ze to neznie zase az tak rovnako ako microQ .. ma to taky pevnejsi prieraznejsi, ostrejsi charakter - aj ked standartny filter, hlavne pri vyssej rezonancii, sa sprava velmi podobne ako na microQ ..
komfort editacie na jednotku - fakt prijemne pohodlne, velky display, vsetko prehladne, intuitivne usporiadane menu - vobec mi nepride mensi pocet knobov ako zavada, nemcuri to maju dobre vymyslene...
http://www.dendy.sk/blof_pokus.mp3
len taka short kravina, kratky loop minutovy, - asi 15 minut hrania sa s blofom.. hra tam len blof, vsetko (aj kopak) .. ked budem mat niekedy viac casu mozno to rozviniem taraz len v ramci kratkeho pracovneho okna ked cakam na update zadania na ktorom robim
len taka short kravina, kratky loop minutovy, - asi 15 minut hrania sa s blofom.. hra tam len blof, vsetko (aj kopak) .. ked budem mat niekedy viac casu mozno to rozviniem taraz len v ramci kratkeho pracovneho okna ked cakam na update zadania na ktorom robim

Naposledy upravil(a) dendy dne 21 črc 2008 16:35, celkem upraveno 1 x.
- loudspeaker