Waldorf Blofeld

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2692
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Příspěvek od bassline » 23 čer 2008 11:02

kde prezentovali ze to vie citat patche z mQ? Okrem tej ceskej stranky som to nikde nevidel....takze to neni bug
Naposledy upravil(a) bassline dne 23 čer 2008 11:03, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 13236
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 23 čer 2008 11:02

no jo to je fakt TI OS na zaciatku bol tiez pekny pruser ... tak treba im drzat palce..

dost by si pomohli keby zverejnili nejake API aby bohli third-part firmy vyvijat VSTi editor ..

Uživatelský avatar
synth_synth_synth_synth
Příspěvky: 265
Registrován: 07 pro 2006 15:22

Příspěvek od synth_synth_synth_synth » 23 čer 2008 12:52

bassline píše:kde prezentovali ze to vie citat patche z mQ? Okrem tej ceskej stranky som to nikde nevidel....takze to neni bug
Mas pravdu - bug to neni - ani byt nemuze - protoze se musi provest konverze ve firmware - ale myslim ze waldorf na svojich strankach trochu pouprav. text - protoze jsem si 100% jisty ze to tam bylo napsane - a z toho textu taky vych. klavesy.cz ktere jak je jejim zvykem - prezentuji veci ktere jeste nejsou na trhu ..... ale to je jedno - protoze to casem ty sounsety pozirat bude .......

mathi
Příspěvky: 60
Registrován: 14 led 2008 10:48

Příspěvek od mathi » 28 čer 2008 13:40

a jaký je vlastně rozdíl mezi micro q a blofeldem? mě to přijde circa stejné... ano pár novinek tady máme, ale já myslím opravdu podstatný rozdíl, jiné spektra, kvůli kterému stojí za to měnit :)

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2692
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Příspěvek od bassline » 28 čer 2008 15:20

Rozdielov je viac. Najprinosnejsi co sa tyka oscilatorov su Wavetable priebehy z Microwave II/XT/XTk:

Obrázek
Oscilator 1 a 2 moze mat nastaveny nezavisle lubovolny wavetable priebeh.

Kazdy wavetable (aj klasicky) priebeh ma moznost nastavit ostrost parametrom brilliance. Pri klasickom priebehu sa zvuk oscilatora zostri, pri wavetable priebehu zvuk ziska nadych ostreho lofi charakteru pri nizsich tonoch.

aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

Příspěvek od aum generator » 28 čer 2008 17:34

a to tie priebehy nejde do mQ/blofeld uploadovat / vytvarat tam vlastne ??? ak nie tak to je dost nuda...
jihad on riaa & soza.

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2692
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Příspěvek od bassline » 28 čer 2008 17:42

Do mQ a Blofelda sa neda (mQ ma len prve dva Alt1 a Alt2). Do MW sa da, ale samotny proces vytvarania vlastnych priebehov a tabuliek nie je vraj az tak jednoduchy. A nuda to teda vobec nie je, preco by mala byt ? Je tam obrovske mnozstvo ronych vln z ktorych sa da urobit velmi roznorody zvuk a najma ak sa pouzije modulacia.

mathi
Příspěvky: 60
Registrován: 14 led 2008 10:48

Příspěvek od mathi » 28 čer 2008 18:01

takže si nechám micro q, už jen pro více výstupů, které použiji v multirežimu

Uživatelský avatar
bodyia
Příspěvky: 1073
Registrován: 03 pro 2002 10:34
Vybavení

Příspěvek od bodyia » 28 čer 2008 18:59

bassline: na MW si vlnu v soundiveru nakreslíš nebo importuješ ze samplu... poměrně easy. tím nechci blofeld nijak ponižovat, je určitě fajn, že tam tyhle průběhy jsou.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 13236
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 10 črc 2008 23:12

no musim povedat ze ako cerstvy majitel blofa som nadseny... hned ako sa mi trosku ukludni stress co mam teraz v robote tak vypotim nejaky blof-only track :)

subjektive po prvom kontektne mam pocit ze to neznie zase az tak rovnako ako microQ .. ma to taky pevnejsi prieraznejsi, ostrejsi charakter - aj ked standartny filter, hlavne pri vyssej rezonancii, sa sprava velmi podobne ako na microQ ..

komfort editacie na jednotku - fakt prijemne pohodlne, velky display, vsetko prehladne, intuitivne usporiadane menu - vobec mi nepride mensi pocet knobov ako zavada, nemcuri to maju dobre vymyslene...

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2692
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Příspěvek od bassline » 15 črc 2008 09:00


Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 13236
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 21 črc 2008 12:16

http://www.dendy.sk/blof_pokus.mp3

len taka short kravina, kratky loop minutovy, - asi 15 minut hrania sa s blofom.. hra tam len blof, vsetko (aj kopak) .. ked budem mat niekedy viac casu mozno to rozviniem taraz len v ramci kratkeho pracovneho okna ked cakam na update zadania na ktorom robim :)
Naposledy upravil(a) dendy dne 21 črc 2008 16:35, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
loudspeaker
Příspěvky: 268
Registrován: 13 lis 2007 16:59

Příspěvek od loudspeaker » 21 črc 2008 16:32

sprav si link kamo, mas tam o jedno lomitko navic ;)

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 13236
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 21 črc 2008 16:36

ahaa :D ze dik :) a bassline mi vravel ze to nejde a mne to vo firefoxe islo tak som sa cudoval.. co uz chudak explorer z toho nemohol ... fixnute :)

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2692
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Příspěvek od bassline » 21 črc 2008 17:46

to je vsetko blof ? no pekne pekne, som myslel ze to su sample...

Odpovědět