Re: Prodám nové rack PC - Intel Dual Core

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Příspěvek od Liquid Sound » 04 led 2009 15:49

Ivo píše:
Liquid Sound píše:
Pytkin píše:Nebojis sa FW karty ? nestabilita , lupance ? dnes ide , zajtra nepojde .. atd ..
Tak tak... Na mobilní nahrávání, komp neni imho profi řešení. Mnohem lepší je mít syncnutý nějaký takovýhle dvě mašiny, z toho jednu na backup. http://www.tascam.com/products/mx-2424.html. Navíc pokud se jede i s obrazem krásně to běhá spřáhnutý skrze TC. Je to mnohem víc bezproblémový řešení.
No nevím ... spousta špičkových profesionálů ve světě (které znám) nahrává klasiku vždycky přímo do počítače.

Tyhlety slepé krabičky (jako tento Tascam) jsou myslím na ústupu ... (9GB interní drive :)) Má to 90% věcí , které jsou mi k ničemu (24 analogových I/O s Tascam konverzí, spousta formátů, které mě nezajímají atd.). A hlavně - pro mě by bylo HODNĚ frustrující NEVIDĚT co se děje a jen věřit tomu že se možná něco nahrává ... Plus to pak převádět někam atd. Myslím, že v dnešní době je tohle řešení už dost neobratné ... Moderní notebooky (MacBook Pro apod.) nabízejí v propojení s vhodným interface mnohem pohodlnější řešení myslím. Plus spřáhnout 2 tyhle Tascamy kdy za jeden chtějí přes 100k je inpirující myšlenka :)) Na to že 2-3x do roka vyběhnu nahrát nějaký sbor ...

Já nepotřebuju nic jiného než 8 ch AES/EBU. Převodníky, preampy atd. mám svoje ... Myslím, že Weiss je dost profesionální značka :)
Pleteš se, naopak v touringách maj tyhle strojedle mejch zkušeností převahu nad kompama. Klasiku nahrávám, vim. A osobně bych s kompem už nikdy nikam nejel, profíci vědí... :)

Chápu, že by to bylo pro tebe frustrující, ale do počítače taky nevidíš co se děje uvnitř. Je to úplně stejný, akorát s jinejma user interfacema. Až na to, že tady to je bezpečnější. Ty stroje se používaj jenom na záznam, kterej se následně přepíše do daw.

Myslim že na sbor i v pětikanálu je 9GB až moc :D

Ale chápu, pokud moc nenahráváš, pořizování je k ti k ničemu. Dá se to ale narentovat. :)

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 04 led 2009 15:50

Boha, to prece nemuzes myslet vazne ? Tady na EZ je orgasmicky vrchol firexicht, vetsina tady na m-audio a podobne. Myslis ze to jde srovnat se spickou ke ktere weiss patri ??? Je to jen rozhrani...

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Weiss AFI1

Příspěvek od Ivo » 04 led 2009 15:50

Pytkin píše:
Bandwidth nikdy neni problem .. ale pozri sa na forum .. to je plne ludi , co maju problemy s FW a USB kartami .. samozrejme aj na PCI(e) kartach sa najdu problemy , ale je ich vyrazne menej .. Netvrdim ze problemy budes mat .. Ale je na to vacsia pravdepodobnost , ako pri internej karte ..
Za prvé jak dát interní kartu do notebooku ... :)

Za druhé, pořád myslím že je jakýsi kvalitativní rozdíl ve výrobcích ... tj. low/mid end (RME, M-Audio atd.) vs. high end (kam asi patří Weiss) a firewire PC (se všemi lego proměnnými) vs. moderní mac ...

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 04 led 2009 15:51

Pytkin píše: chapem to na mobilne nahravanie .. naco je to ale tebe ?
Presne na to ;)
Pytkin píše:v com ti nevyhovuje adat ?
V tom ze mam prevodniky na AES/EBU.

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Příspěvek od Liquid Sound » 04 led 2009 15:51

Btw. pokud ti stačí 8ch doporučuju léty mega ověřenej systém hr dtrs. Je to skvělý!

http://www.tascam.com/products/da-98hr;9,10,32,16.html

Btw. mí AESEBU I/O
Sound engineer & producer
Smecky Music Studios | CoPPO | IMDb | ALLMUSIC | ARTIST direct

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 04 led 2009 15:53

ADAT neni reseni pro kvalitu kde Ivo smeruje. Ten je pro uplne jine naroky, fuj -)))

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 04 led 2009 15:54

Este k MACbookom .. nove uz nemaju FIREWIRE ...

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 04 led 2009 15:57

Pytkin píše:Este k MACbookom .. nove uz nemaju FIREWIRE ...
My se ale bavíme o MacBooku Pro :))) Já na něm mám FW 400 i 800

Macbook je uživatelský low end (= bývalý iBook)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 04 led 2009 15:57

nunu píše:ADAT neni reseni pro kvalitu kde Ivo smeruje. Ten je pro uplne jine naroky, fuj -)))
OK .. Potom MADI ..

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 04 led 2009 15:58

Liquid Sound píše:Btw. pokud ti stačí 8ch doporučuju léty mega ověřenej systém hr dtrs. Je to skvělý!

http://www.tascam.com/products/da-98hr;9,10,32,16.html

Btw. mí AESEBU I/O
Díky za dporučení, ale tohle fakt není pro mě ... Nemluvě o tom, že tam se ještě nahrává na pásek :)) To by mi ještě scházelo ...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 04 led 2009 16:01

Ivo píše:
Pytkin píše:Este k MACbookom .. nove uz nemaju FIREWIRE ...
My se ale bavíme o MacBooku Pro :))) Já na něm mám FW 400 i 800

Macbook je uživatelský low end (= bývalý iBook)
Aha .. tak nezabudni ze tam mas FW800

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 04 led 2009 16:01

Ten tascam nema vevnitr harddisk ??? To snad neee.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 04 led 2009 16:10

Pytkin píše:
Aha .. tak nezabudni ze tam mas FW800
A v cem je problem? FW800 je zpetne kompatibilni, staci si koupit spravnej kabel...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 04 led 2009 16:11

kermitak : nemam s tym skusenosti

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 04 led 2009 16:13

Kermitak píše: Ja bych treba ocenil i 2 AES/EBU vstupy. A samozrejme by to nesmelo stat majlant, je mi jasny, ze nad 50k takovy krabice najdu.
Cize potrebujes 4 kanaly IN ?

Odpovědět