Re: Prodám nové rack PC - Intel Dual Core

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 04 led 2009 16:14

nunu : je tam paska samozrejme ..

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 04 led 2009 16:16

No tak to je asi fakt out...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 04 led 2009 16:22

nunu : nemyslim si .. stale je to celkom standard ..

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 04 led 2009 16:32

Pytkin: 4IN/2OUT by stacilo, idealne s WC. Slo by to i pres S/PDIF, ale stejne jsem takovych krabic moc nevidel.

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 04 led 2009 16:38

Standart-nestandart, paska v dnesni dobe uz nema co delat.

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Příspěvek od Liquid Sound » 04 led 2009 16:49

nunu píše:Standart-nestandart, paska v dnesni dobe uz nema co delat.
Mýlíš se.

Konkrétně při touringu bych jí věřil mnohem víc než diskům. :) Navíc na dtrs se vejde letmo pod dvě hodiny záznamu. Na koncerty je to tak ideální, běžně to používám při záznamech koncertů. Ačkoliv je to stará technologie, to uznávám, chodí bezvadně a věřim jí víc než diskům. Btw. víš kolik filmů, resp. kontaktů se kvůli tomu točí doteď na datky? :)

Nehody resp. způsobené škody jsou v tomhle ohledu mnohem menší. Ono přecijen chvíli trvá, než někdo něco smaže a cena materiálu je zanedbatelná.

Btw. stačí jen jedno zařízení. Když máš jedno se zabudovanym hdd, musíš ho vzít a přesipat data, což neni moc operativní. Takhle vyměníš kazetu a zatimco točíš někde dál už se přpisuje... Kdepak má to ještě místo. I když ano, uznávám je to na ústupu.

To HR be se ale dalo určitě sehnat za pár korun... Rozhodně za míň než-li ntb s fw kartou.

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 04 led 2009 17:37

Nedokazu si predstavit ze by se koncert tocil do 8 stop. Pokud pristupujes k tomu je to lepsi, protoze to mazani trva stejne dlouho jako zaznam, neni to pro mne argument, bud je u toho nekdo kdo vi wocogo, nebo idiot. Pokud to druhe, nema sanci ani hdd ani kazeta. Pri dnesnich kapacitach disku nebudu pocitat kolik toho na ten disk vejde.

Ja bych se velmi obaval prave toho mechanickeho kontaktu, rotujicich hlav, sloziteho natahovani pasku, dropu z pasky. HDD v tomto smeru tezce vede. Nerozlisuj kolik stoji ojety ten tascam, ber cenu noveho a noveho a noveho pc s kartou nebo s weiss-em.

Osobne bych zazival mnohem vic strachu s tim tascamem nez z pc a kartou, pripadne tim weissem.

Nejsme v zadnem pripade ve sporu, co se tyce dat, lze udelat stejne kvalitni praci jak s tim pc, tak s tim tascamem. Sice nevim jak se to z datky prenese do PC, jakou rychlosti, ale urcite to nejak pujde.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 04 led 2009 17:50

z datky sa to prenesie po digitali, rychlostou realtime :)

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 04 led 2009 18:00

a doprdele...

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 04 led 2009 18:06

Flash disky to myslim trochu zmenej ;-) Jen ta kapacita a cena este hodi lepsi pomer a bude.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 04 led 2009 18:27

Kermitak píše:Pytkin: 4IN/2OUT by stacilo, idealne s WC. Slo by to i pres S/PDIF, ale stejne jsem takovych krabic moc nevidel.
To ma prave napadlo .. prevodnik AES/SPDIF .. ale zvukovky nemavaju 2x spdif .. takze to asi neni riesenie ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 04 led 2009 18:30

nunu píše:Nedokazu si predstavit ze by se koncert tocil do 8 stop. Pokud pristupujes k tomu je to lepsi, protoze to mazani trva stejne dlouho jako zaznam, neni to pro mne argument, bud je u toho nekdo kdo vi wocogo, nebo idiot. Pokud to druhe, nema sanci ani hdd ani kazeta. Pri dnesnich kapacitach disku nebudu pocitat kolik toho na ten disk vejde.

Ja bych se velmi obaval prave toho mechanickeho kontaktu, rotujicich hlav, sloziteho natahovani pasku, dropu z pasky. HDD v tomto smeru tezce vede. Nerozlisuj kolik stoji ojety ten tascam, ber cenu noveho a noveho a noveho pc s kartou nebo s weiss-em.

Osobne bych zazival mnohem vic strachu s tim tascamem nez z pc a kartou, pripadne tim weissem.

Nejsme v zadnem pripade ve sporu, co se tyce dat, lze udelat stejne kvalitni praci jak s tim pc, tak s tim tascamem. Sice nevim jak se to z datky prenese do PC, jakou rychlosti, ale urcite to nejak pujde.
Neviem .. Keby si sa zivil tym , ze by si tocil zive koncerty a zaviselo by od toho tvoje renome , mozno by si sa dival na to inak ...

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 04 led 2009 18:45

Ja ti nevim, nemam s pc zas takove problemy a me zkusenosti ze pokud se to pouziva jako jednoucelove zarizeni, cili notas jen na nahravani, zadny internet, zadne hry, zadne dalsi veci, tak je to naprosto bezproblemove.

Ale nezatracuju to, osobne bych s tim tascamem delat nechtel, zalezi na uhlu pohledu. Oboji co do dat budou plne srovnatelne a nahraditelne. Bude se lisit jen zpusob prace.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 04 led 2009 19:05

nunu : v tomto pripade ide skorej o spolahlivost .. sposob prace je nepodstatny .. ty si nikdy nezazil technicke problemy ? ze nieco rok funguje a zrazu to nejde ? ja mam skusenosti ze sa vsetko pokazi , samozrejme vzdy ked to najmenej cakas .. ked dokoncujes pracu .. ked mas nadruhy den odovzdat robotu , tak sa ti poserie komputer .. atd atd .. Ja mam v praci kvanta techniky , a vzdy sa daco poserie , zrovna ked to najmenej potrebujem .. VZDY !

Ale iste .. AK ivo nataca 3x za rok .. A nenataca zive koncerty , ktore sa uz nedaju zopakovat , tak je to jedno .. Interpret to zaspieva znova a je to ..

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 04 led 2009 19:14

Stejně dobře se ti může pokazit i ten Tascam ... A na rozdíl od počítače je do jeho systému podstatně méně vidět ... má více faktorů (různé mechaniky, hlavy atd.), je to přece jen starší věc a na rozdíl od dalšího notebooku/počítače většinou další tascam nebývá obvykle po ruce ...

Odpovědět