Re: Prodám nové rack PC - Intel Dual Core

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 04 led 2009 19:40

ivo : netvrdim ze tascam je najlepsie riesenie .. dobre riesenie su tascamy 2 .. alebo hocijake systemy 2 .. ako to uz pisal aj Liquid Sound .. Ale ako som pisal .. zavisi od toho co tocis .. ak daky live , tak je to pruser .. ak daky zbor v kostole , ktory to moze zopakovat , tak je to jedno .. Ide o to eiliminovat mozne problemy .. a prechod z PCI karty na FW kartu je zvysenie rizika problemov .. nie znizenie ..

Ono ale zavisi vsetko od teba .. aj tak si vyberies co uznas za vhodne ..

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 04 led 2009 19:52

Jasně , Murphyho zákony fungují všude ... ("co se může pokazit, pokazí se ... co se nemůže pokazit, pokazí se taky" :))

Co se týče PCI, nějaký zázrak to taky není ... Mám už třetí počítač a problémy s Lynx / RME kartami a Samplitude jsou stále (lost ASIO buffer, nějaký ten dropík sem tam ...). Mám pocit že FW v tom asi horší nebude (možná lepší ?).

Pár lidí, kterých jsem se ptal, mi napsalo, že s FW pracují denně (vč. 16 kanálů) a neměli s tím nikdy žádný problém ... Věřím že to bude OK :)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 04 led 2009 20:06

a par lidi pracuje so samplitude? ono bohuzial aj DAW ma svoj podiel na stabilite, a velky. niektore kombinacie driveru a DAW proste blbnu

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 04 led 2009 20:10

kexik píše:a par lidi pracuje so samplitude? ono bohuzial aj DAW ma svoj podiel na stabilite, a velky. niektore kombinacie driveru a DAW proste blbnu
Myslím že problémy jsou se všemi DAW, všemi drivery a všemi zařízeními :) Samplitude myslím není v ničem lepší ani horší ...

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Příspěvek od Liquid Sound » 04 led 2009 21:45

nunu píše:Nedokazu si predstavit ze by se koncert tocil do 8 stop. Pokud pristupujes k tomu je to lepsi, protoze to mazani trva stejne dlouho jako zaznam, neni to pro mne argument, bud je u toho nekdo kdo vi wocogo, nebo idiot. Pokud to druhe, nema sanci ani hdd ani kazeta. Pri dnesnich kapacitach disku nebudu pocitat kolik toho na ten disk vejde.

Ja bych se velmi obaval prave toho mechanickeho kontaktu, rotujicich hlav, sloziteho natahovani pasku, dropu z pasky. HDD v tomto smeru tezce vede. Nerozlisuj kolik stoji ojety ten tascam, ber cenu noveho a noveho a noveho pc s kartou nebo s weiss-em.

Osobne bych zazival mnohem vic strachu s tim tascamem nez z pc a kartou, pripadne tim weissem.

Nejsme v zadnem pripade ve sporu, co se tyce dat, lze udelat stejne kvalitni praci jak s tim pc, tak s tim tascamem. Sice nevim jak se to z datky prenese do PC, jakou rychlosti, ale urcite to nejak pujde.
V tomto ohledu z tebe imho mluví těžká nezkušenost. DTRS pásky se vyznačují vysokou spolehlivostí. Na to že je to pásek, až neuvěřitelně vysokou. Když píšu, že tomu věřím více než disku, tak to nepíšu jen tak do větru, i když jde o subjektivní hodnocení samo.

Dále, tyhle Tascamy jsou legendární až neuvěřitelně rychlou synchronizací. Kdo zná, ví že dojezd slave mašin oproti masteru je do 5 vteřin, o čem by se třebas adatům mohlo jenom zdát.

Z výše uvedeného vyplývá, že stroje jsou synchronizovat, běžně mi běžely čtyři najednou. Skvěle fungující systém easy, plug and play. Oproti počítači rozhodně. :)

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Příspěvek od Liquid Sound » 04 led 2009 21:48

Ivo píše:Stejně dobře se ti může pokazit i ten Tascam ... A na rozdíl od počítače je do jeho systému podstatně méně vidět ... má více faktorů (různé mechaniky, hlavy atd.), je to přece jen starší věc a na rozdíl od dalšího notebooku/počítače většinou další tascam nebývá obvykle po ruce ...
Právě že s tímhle nesouhlasím. Pokazí se tascam? Záznam jede v backup mašině a nazdar. Pokazí se počítač? Všemu je konec. Pochybuju, že bys záznam dubloval na dvou kompech.

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 04 led 2009 22:04

Liquid Sound píše:
Ivo píše:Stejně dobře se ti může pokazit i ten Tascam ... A na rozdíl od počítače je do jeho systému podstatně méně vidět ... má více faktorů (různé mechaniky, hlavy atd.), je to přece jen starší věc a na rozdíl od dalšího notebooku/počítače většinou další tascam nebývá obvykle po ruce ...
Právě že s tímhle nesouhlasím. Pokazí se tascam? Záznam jede v backup mašině a nazdar. Pokazí se počítač? Všemu je konec. Pochybuju, že bys záznam dubloval na dvou kompech.
Musím říct (a zaklepat), že za ty léta mě během jakéhokoliv natáčení (ve studiu nebo mimo něj - a byly to tisíce hodin) nikdy počítač nezradil tím způsobem, že by prostě přestal nahrávat, vypadl apod. Pokud nastaly problémy, byly to vždycky mou vinou (nedopatření, přehlédnutí apod).

Tascamy jsou jistě fajn, ale mně je nějak sympatičtější počítač, kromě toho se mi opravdu nechce učit se ovládat nějaký jiný stroj a systém, když ty svoje ovládám už dost s přehledem. Myslím, že pokud člověk s ovládáním něčeho nemá až tak spolehlivou rutinu, může to být zdrojem větších problémů, nedopatření a kiksů než samotný počítač.
Kromě toho, kdyby tě těmito stroji nezásoboval zaměstnavatel a měl by sis je kupovat z vlastní kapsy, asi bys taky možná uvažoval jinak a backupy by byly méně rozevláté :lol:

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Příspěvek od Liquid Sound » 04 led 2009 22:19

Ivo píše:
Liquid Sound píše:
Ivo píše:Stejně dobře se ti může pokazit i ten Tascam ... A na rozdíl od počítače je do jeho systému podstatně méně vidět ... má více faktorů (různé mechaniky, hlavy atd.), je to přece jen starší věc a na rozdíl od dalšího notebooku/počítače většinou další tascam nebývá obvykle po ruce ...
Právě že s tímhle nesouhlasím. Pokazí se tascam? Záznam jede v backup mašině a nazdar. Pokazí se počítač? Všemu je konec. Pochybuju, že bys záznam dubloval na dvou kompech.
Musím říct (a zaklepat), že za ty léta mě během jakéhokoliv natáčení (ve studiu nebo mimo něj - a byly to tisíce hodin) nikdy počítač nezradil tím způsobem, že by prostě přestal nahrávat, vypadl apod. Pokud nastaly problémy, byly to vždycky mou vinou (nedopatření, přehlédnutí apod).

Tascamy jsou jistě fajn, ale mně je nějak sympatičtější počítač, kromě toho se mi opravdu nechce učit se ovládat nějaký jiný stroj a systém, když ty svoje ovládám už dost s přehledem. Myslím, že pokud člověk s ovládáním něčeho nemá až tak spolehlivou rutinu, může to být zdrojem větších problémů, nedopatření a kiksů než samotný počítač.
Kromě toho, kdyby tě těmito stroji nezásoboval zaměstnavatel a měl by sis je kupovat z vlastní kapsy, asi bys taky možná uvažoval jinak a backupy by byly méně rozevláté :lol:
Nějak jsem tušil že tvá antipatie ti nedovolí, abys nevypustil nějakou narážku. Nevím v čem spočívá tvá evidentně silná frustrace, která tě nutí do odborné diskuze tahat osobní invektivy. Nikdy v životě jsem tě ani neviděl.

Tescamy si na záznamy koncetrů rentuju a nechávám si to proplácet stejně jako toho taxíka, kterej si objednávám na dopravu od zadavatele. Stačí? Ostatně můžeš to dělat taky. Nechápu, kdes vzal že mě jimi zásobuje zaměstnavatel. Navíc z kontextu vyplývá, žes měl na mysli patrně zadarmo. Neznám nikoho, kdo půjčuje komerční technologie zadarmo. Socialismus už skončil.

K tématu jen znechuceně dodávám, že potvrzuji slova Pytkina. Co se má pokazit se samo pokazí. Jednou jsem měl točit a volil jsem počítač. Systém, který za všech okolností doma i ve studiu fungoval, najednou nefungoval. Problém s firewire řadičem. Podotýkám, že to byl jediný potíž co jsem kdy s fw řadičem měl a samo zrovna se to stalo u jediného, který vlastním, co má Texas Instruments chip. Záznam se neuskutečnil, štěstí že nebyl komeční ale jen pro přátele. Na druhou stranu o to víc to zamrzí lidsky, protože to bylo pro kamarády. Zkušenost mě donutila vrátit se k půjčování těchto strojů.

Timto končim příspěvky do tohoto tématu, ve kterém jsou alternativní řešení evidetně kacířstvím.

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 04 led 2009 22:34

Liquid Sound píše: Nějak jsem tušil že tvá antipatie ti nedovolí, abys nevypustil nějakou narážku. Nevím v čem spočívá tvá evidentně silná frustrace, která tě nutí do odborné diskuze tahat osobní invektivy. Nikdy v životě jsem tě ani neviděl.

Tescamy si na záznamy koncetrů rentuju a nechávám si to proplácet stejně jako toho taxíka, kterej si objednávám na dopravu od zadavatele. Stačí? Ostatně můžeš to dělat taky. Nechápu, kdes vzal že mě jimi zásobuje zaměstnavatel. Navíc z kontextu vyplývá, žes měl na mysli patrně zadarmo. Neznám nikoho, kdo půjčuje komerční technologie zadarmo. Socialismus už skončil.

K tématu jen znechuceně dodávám, že potvrzuji slova Pytkina. Co se má pokazit se samo pokazí. Jednou jsem měl točit a volil jsem počítač. Systém, který za všech okolností doma i ve studiu fungoval, najednou nefungoval. Problém s firewire řadičem. Podotýkám, že to byl jediný potíž co jsem kdy s fw řadičem měl a samo zrovna se to stalo u jediného, který vlastním, co má Texas Instruments chip. Záznam se neuskutečnil, štěstí že nebyl komeční ale jen pro přátele. Na druhou stranu o to víc to zamrzí lidsky, protože to bylo pro kamarády. Zkušenost mě donutila vrátit se k půjčování těchto strojů.

Timto končim příspěvky do tohoto tématu, ve kterém jsou alternativní řešení evidetně kacířstvím.
Ach jo, fakt nechápu kde bereš tu vztahovačnost a začínáš negativně obouvat věci, které tak ani v náznaku nebyly myšleny ...

Myslel jsem to naprosto v pozitivní pohodě ... Nejen od Matuchy vím, že děláš ve Smečkách kde mají pro nahrávání orchestrů atd. dost bohaté vybavení (pravděpodobně i zmíněné stroje) - sám jsem tam (jako hudebník) několikrát nahrával. Předpokládám tedy že s tím vším pracuješ ... a pohybuješ se v úplně jiných dimenzích než já ...

Já se v tomto ohledu pohybuju jen ve skromných dimenzích a dělám si všechno sám. Pro mě je nahrávání sborů atd. jen příležitostné hobby (které děláme s kolegou "coughem") a na něco jako 2 Tascamy opravdu nemám - ani peníze ani aspirace (a byl by to těžký overkill) ... A své hledisko pohodlného ovládání už jsem vysvětlil

Podělení se o tvé zkušenosti nikdo nebere "kacířsky" , ale naopak jsou velmi vítané a ceněné ...
:wink:

Kdybych se touto oblastí začal zabývat naplno a intenzivně, jistě bych adekvátně vybudoval neomylný high end setup (jako třeba na mastering).
Ale zatím je to opravdu jen příležitostné.

Ten Weiss má pro mě dvě další příjemné výhody
1) je to rackový přístroj, čili není ho třeba tahat a pokládat zvlášt
2) v případě poruchy studiového počítače nebo RME, je možné ho bleskově použít jako záchranný alternativní interface
Naposledy upravil(a) Ivo dne 04 led 2009 22:43, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 04 led 2009 22:42

Ja mam obdobne skusenosti .. Authorujem DVDcka na systeme ktory je stary ja neviem 8 rokov .. Je to dual Intel Pentium III 1GHz .. Narvaty kartami .. Stalo to 100.000 $ .. Dnes je to samozrejme trosku out of date , ale preco to nepouzivat , ked to funguje , nie su s tym ziadne problemy .. Kedysi to bol hollywoodsky standard .. V zivote som s tym nemal problem .. A samozrejme ked sa finisuje daky velky projekt .. o 16tej ma prist kurier z UPS , ktory ma niest pasky do Salzburgu .. Tak o 15tej to samozrejme zhravaruje a zacne robit problemy ..

Alebo betacam .. Denne nahravam 20 kaziet .. denniky do televizii .. A samozrejme ked zrovna dojde daka velka reklama , a musi sa nahrat dalsich 20 kaziet , roznych verzii a co ja viem coho , tak sa pokazi beta .. Uz sme kupili druhu , aby boli dne .. jednak sa da nahravat na dvoch naraz , a jednak ked jedna vypadne , tak je druha ..

Proste vzdy treba ratat s moznymi problemami ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 04 led 2009 22:49

a co hdr krabice s pevnym diskom? ako alesis hd 24 ci ako sa to vola?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 04 led 2009 23:07

kexik : prvy tascam co sem daval liquid je harddiskovy ..

Uživatelský avatar
velvet
Příspěvky: 525
Registrován: 05 bře 2006 01:42

Příspěvek od velvet » 05 led 2009 12:49

nunu píše:Standart-nestandart, paska v dnesni dobe uz nema co delat.
lehce OT:

:( já pořád do pásku míchám

a občas si říkám, že je to už opravdu kuwa na-po-sle-dy
a to v situaci, kdy se blíží deadline (Ivo si teď se mnou "užil" :) ) a začne mi zničehonic zlobit firewire (i když to jedu přes UA2192, tak nemám v Macu volný slot pro nějakou PCI AES/EBU kartu a musím to táhnout ADAT do firewire interface) a během nahrávání do pásku se ozve lupanec.
Tak že to musím přetáčet. Opravdovou lahůdkou jsou lupnutí na konci skladby, kdy už si říkám: "...v poho, hurá" a v tom to přijde :evil:

Tedy - pásek je OK, Studer je OK, ale to firewire je občas nahovno

ale nemyslím, že by to u jednoho firewire zařízení weiss a macbooku pro hrozilo (i když kdo ví). Horší by bylo - kdyby byl ještě připojen další firewire externí disk - to už by bylo minimálně "zaděláno". V každém případ byde lepší v MacBooku vyměnit disk za rychlejší 7200 Rpm drive s větší kapacitou a nahrávat na něj (těch pár stop to v poho zvládne)...
U mne problémy způsobuje asi příliš mnoho firewire(nejen) věcí najednou a i když jsem 99% času v poho, tak se to občas v zrovna ten nejnevhodnější okamžik "sekne" jak naschvál
-------------------------------------
http://www.markvelvet.com

-------------------------------------

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 05 led 2009 13:16

2,5" disk 7200rpm je stale ovela pomalsi ako 3,5". rata sa obvodova rychlost a nie uhlova a 3,5" ma vacsie kotuce

to uz by som rozmyslal nad ssd, kapacita nemusi byt obrovska

Uživatelský avatar
velvet
Příspěvky: 525
Registrován: 05 bře 2006 01:42

Příspěvek od velvet » 05 led 2009 13:19

kexik píše:2,5" disk 7200rpm je stale ovela pomalsi ako 3,5".
jasne, je ovsem stale rychlejsi, nez 2,5" 5400rpm ;)

nevim jak ted, ale pred nedavnem se mi zdaly ty SSD cenove natolik, ze jsem si rekl, ze radeji jeste pockam
-------------------------------------
http://www.markvelvet.com

-------------------------------------

Odpovědět