Re: Prodám nové rack PC - Intel Dual Core

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Prodám nové rack PC - Intel Dual Core

Příspěvek od Pytkin » 04 led 2009 14:09

Ivo píše: (Měl jsem to původně na mobilní nahrávání, ale vydávám se nakonec jinou cestou: http://www.weiss.ch/afi1/afi1.htm )
zaujimava krabica .. k tomu notebook hej ?

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Prodám nové rack PC - Intel Dual Core

Příspěvek od Ivo » 04 led 2009 14:17

Pytkin píše:
Ivo píše: (Měl jsem to původně na mobilní nahrávání, ale vydávám se nakonec jinou cestou: http://www.weiss.ch/afi1/afi1.htm )
zaujimava krabica .. k tomu notebook hej ?
Ano ... též i studiové PC, kdyby se náhodou něco uvnitř RME karty pošahalo ... Něco takového jsem dlouho hledal ...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 04 led 2009 14:59

Nebojis sa FW karty ? nestabilita , lupance ? dnes ide , zajtra nepojde .. atd ..

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 04 led 2009 15:08

Pytkin píše:Nebojis sa FW karty ? nestabilita , lupance ? dnes ide , zajtra nepojde .. atd ..
Děje se to snad ? Právě jsem to diskutoval s Kermitákem - bandwidth při 8 kánalovém nahrávání v 96 kHz je nějakých 40MB/sec = desetina FW bandwidth.
Věřím že Mac má špičkový FW, nevím proč by v tom měl být nějaký problém ... A Weiss není M-Audio :wink: (nechceš to přesunout do samostatného tématu, at neodradíme případné zájemce o rack PC :)

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Příspěvek od Liquid Sound » 04 led 2009 15:13

Pytkin píše:Nebojis sa FW karty ? nestabilita , lupance ? dnes ide , zajtra nepojde .. atd ..
Tak tak... Na mobilní nahrávání, komp neni imho profi řešení. Mnohem lepší je mít syncnutý nějaký takovýhle dvě mašiny, z toho jednu na backup. http://www.tascam.com/products/mx-2424.html. Navíc pokud se jede i s obrazem krásně to běhá spřáhnutý skrze TC. Je to mnohem víc bezproblémový řešení.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 04 led 2009 15:21

Ivo píše:
Pytkin píše:Nebojis sa FW karty ? nestabilita , lupance ? dnes ide , zajtra nepojde .. atd ..
D%u11bje se to snad ? Práv%u11b jsem to diskutoval s Kermitákem - bandwidth p%u159i 8 kánalovém nahrávání v 96 kHz je n%u11bjakých 40MB/sec = desetina FW bandwidth.
No je to spis zhruba 2,3Mb/s na kanal ;) + asi nejaka rezie (kterou tezko odhadnout, ale nemelo by to byt moc). S tou desetinou bacha, psal jsem ti to, FW400 je afaik half duplex, takze to mas 400 pro oba smery (coz je ale v tvym pripade stejne sumak, kdyz pres to chces nahravat, takze se v konecnym vysledku stejne dostavame nekam pres tu desetinu ;)
Jinak kdyz jsme se o tom s Ivem bavili pres ICQ, rikali jsme si, JAK TO, ze neco takovyho nedela M-Audio nebo RME? (par kanalu AES/EBU v mobilnim provedeni). Osobne bych po necem takovym hned skocil. Ale 30-40k za takovou vec se mi fakt davat nechce (Weiss, TC, ta velka krava od RME, ...)

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 04 led 2009 15:26

Liquid Sound píše:
Pytkin píše:Nebojis sa FW karty ? nestabilita , lupance ? dnes ide , zajtra nepojde .. atd ..
Tak tak... Na mobilní nahrávání, komp neni imho profi řešení. Mnohem lepší je mít syncnutý nějaký takovýhle dvě mašiny, z toho jednu na backup. http://www.tascam.com/products/mx-2424.html. Navíc pokud se jede i s obrazem krásně to běhá spřáhnutý skrze TC. Je to mnohem víc bezproblémový řešení.
To je hezky, ale kdyz Ivo potrebuje AES/EBU na pripojeni DADu, tak se neda svitit... Nebo jo? Vis o necem takovym s AES/EBU? Ja bych treba ocenil i 2 AES/EBU vstupy. A samozrejme by to nesmelo stat majlant, je mi jasny, ze nad 50k takovy krabice najdu.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 04 led 2009 15:27

preto ze je to zlozite a drahe... adat je jeden lacny svab, kym na aes treba na kazde dva kanaly jeden svab (ktory stoji cca tolko ako jeden adat pre 8 kanalov) + pomerne komplikovane vystupne obvody n-krat zopakovane

a ak chces viac vstupov, musis na kazdy pouzit ASRC svab, kedze ti nebudu sediet hodiny
Naposledy upravil(a) kexik dne 04 led 2009 15:30, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 04 led 2009 15:28

Liquid Sound píše:
Pytkin píše:Nebojis sa FW karty ? nestabilita , lupance ? dnes ide , zajtra nepojde .. atd ..
Tak tak... Na mobilní nahrávání, komp neni imho profi řešení. Mnohem lepší je mít syncnutý nějaký takovýhle dvě mašiny, z toho jednu na backup. http://www.tascam.com/products/mx-2424.html. Navíc pokud se jede i s obrazem krásně to běhá spřáhnutý skrze TC. Je to mnohem víc bezproblémový řešení.
No nevím ... spousta špičkových profesionálů ve světě (které znám) nahrává klasiku vždycky přímo do počítače.

Tyhlety slepé krabičky (jako tento Tascam) jsou myslím na ústupu ... (9GB interní drive :)) Má to 90% věcí , které jsou mi k ničemu (24 analogových I/O s Tascam konverzí, spousta formátů, které mě nezajímají atd.). A hlavně - pro mě by bylo HODNĚ frustrující NEVIDĚT co se děje a jen věřit tomu že se možná něco nahrává ... Plus to pak převádět někam atd. Myslím, že v dnešní době je tohle řešení už dost neobratné ... Moderní notebooky (MacBook Pro apod.) nabízejí v propojení s vhodným interface mnohem pohodlnější řešení myslím. Plus spřáhnout 2 tyhle Tascamy kdy za jeden chtějí přes 100k je inpirující myšlenka :)) Na to že 2-3x do roka vyběhnu nahrát nějaký sbor ...

Já nepotřebuju nic jiného než 8 ch AES/EBU. Převodníky, preampy atd. mám svoje ... Myslím, že Weiss je dost profesionální značka :)

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 04 led 2009 15:36

Já nepotřebuju nic jiného než 8 ch AES/EBU. Převodníky, preampy atd. mám svoje ...


Podepisuju... Neni sebemensi duvod aby to delalo nejake problemy. Ba naopak. Je to jednoduche jak facka, jen tim ze je to pro malo lidi kteri vyzadujou maximalni kvalitu a neprodaji se toho masy, je to vyrobne velmi, velmi drahe.

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 04 led 2009 15:42

Plus není nad jednoduchost: tahat s sebou do pole PC + klávesnici, obrazovku atd. je otrava, nebo i remote desktop s notebookem ... Tohle řešení (Weiss) mi přijde hodně elegatní a jednoduché, když ve hře je 2-8 nahrávaných kanálů napojených na AES/EBU vstupy vlastních převodníků ... Snad ten firewire bude v pohodě (zejména na Macu - tam mám i FW 800 když na to přijde :))

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 04 led 2009 15:43

No ono to neni jen o datovym prutoku... vsichni vime minimalne o jednom kamaradovi, kterymu se nepodarilo v dulezitou chvili rozbehat notebook+fw karta a jako bylo po nahravani. A taky potom ma s FW problemy tu a tam skoro kazdej. Takze to podle me neni banalni.

Na druhou stranu ja sem nikdy zadny problemy nemel a to sem celkem do vseho sel dost supem... asi sem mel stesti. Nj, clovek furt muze koupit RME digiface a k tomu nejakej bazarovej RME DD kousek... ale nestoji to ani takhle pokoutne malo.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Weiss AFI1

Příspěvek od Pytkin » 04 led 2009 15:43

Ivo píše:
Pytkin píše:Nebojis sa FW karty ? nestabilita , lupance ? dnes ide , zajtra nepojde .. atd ..
Děje se to snad ? Právě jsem to diskutoval s Kermitákem - bandwidth při 8 kánalovém nahrávání v 96 kHz je nějakých 40MB/sec = desetina FW bandwidth.
Věřím že Mac má špičkový FW, nevím proč by v tom měl být nějaký problém ... A Weiss není M-Audio :wink: (nechceš to přesunout do samostatného tématu, at neodradíme případné zájemce o rack PC :)
Bandwidth nikdy neni problem .. ale pozri sa na toto forum .. to je plne ludi , co maju problemy s FW a USB kartami .. samozrejme aj na PCI(e) kartach sa najdu problemy , ale je ich vyrazne menej .. Netvrdim ze problemy budes mat .. Ale je na to vacsia pravdepodobnost , ako pri internej karte .. Osobne by som sa asi toho trosku bal .. Zazil som raz zbabrany zaznam koncertu a nebolo to moc prijemne ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 04 led 2009 15:46

Kermitak píše:
Ivo píše:
Pytkin píše:Nebojis sa FW karty ? nestabilita , lupance ? dnes ide , zajtra nepojde .. atd ..
D%u11bje se to snad ? Práv%u11b jsem to diskutoval s Kermitákem - bandwidth p%u159i 8 kánalovém nahrávání v 96 kHz je n%u11bjakých 40MB/sec = desetina FW bandwidth.
No je to spis zhruba 2,3Mb/s na kanal ;) + asi nejaka rezie (kterou tezko odhadnout, ale nemelo by to byt moc). S tou desetinou bacha, psal jsem ti to, FW400 je afaik half duplex, takze to mas 400 pro oba smery (coz je ale v tvym pripade stejne sumak, kdyz pres to chces nahravat, takze se v konecnym vysledku stejne dostavame nekam pres tu desetinu ;)
Jinak kdyz jsme se o tom s Ivem bavili pres ICQ, rikali jsme si, JAK TO, ze neco takovyho nedela M-Audio nebo RME? (par kanalu AES/EBU v mobilnim provedeni). Osobne bych po necem takovym hned skocil. Ale 30-40k za takovou vec se mi fakt davat nechce (Weiss, TC, ta velka krava od RME, ...)
chapem to na mobilne nahravanie .. naco je to ale tebe ?

v com ti nevyhovuje adat ?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 04 led 2009 15:48

Ivo píše:
Já nepotřebuju nic jiného než 8 ch AES/EBU. Převodníky, preampy atd. mám svoje ... Myslím, že Weiss je dost profesionální značka :)
Ivo .. DAD nema ADAT ?
osobne by som mozno radsej dal ADAT<->AES prevodnik .. trebars RME .. a do macku daku daku PCIexpress kartu s adatom .. daky ten hammerfall ? mozno robia aj daco priamo s adatom ..
Naposledy upravil(a) Pytkin dne 04 led 2009 15:50, celkem upraveno 1 x.

Odpovědět