No.. ja bych si tim nebyl az tak jistej...kexik píše:pytkin: motu tu niekto minule vyfotil z vnutra a ako hodiny pouzivaju obycajny nekompenzovany krystal, co je minimalne minimum. urcite bude hrat motu z externych hodin lepsie ako zo svojich, na to dam krk. ale ten art je skor vyrobeny pre ludi co potrebuju lacno syncovat, nez pre ludi co chcu hi-end hodiny, do tej ceny sa nevtesnas s dobrym riesenim, by si nic nezarobil. to je samo len domienka, to by sa muselo kupit a rozobrat a ja to teraz nepotrebujem
Na gearslutz vzniknul docela zajimavej thread o hodinach:
http://www.gearslutz.com/board/high-end ... rtors.html
A Dan Lavry tam (nekde na druhy strance) docela obsirne vysvetluje duvody proc interni clock ve vetsine pripadu byva lepsi nez externi.
Pro ty ktery to nechtej cist shrnu:
1. delsi signalova cesta (interni hodiny jsou tesne u AD, zatimco externi lezou po nejak dlouhym koaxialu)
s tim souvisi
2. moznost interferenci a indukce bordelu v koaxialu od externich hodin - vetsi jitter
3. slozitost signalove cesty - signal jde od hodin pres transmition cip, kabel, reciever cip a slozite syncuje pres pll interni hodiny prevodniku - nutne vetsi jitter
4. hodiny a prevodnik nemaj stejnou zem
Samozrejme pokud mas vic prevodniku, nic jinyho, nez externi sync nezbyva, ale v pripadne jednoho se mi to zda ponekud diskutabilni.
Lavry sice asi mluvi spis o high endu ale rika tam jednu hezkou vetu, kera se da aplikovat obecne. A to ze, kdyz maz prevodnik s levnejma (tj. nepresnejma) hodinama, tak neni zadnej duvod se domnivat, ze pll toho prevodniku bude super ale bude taky spis levny a tudiz ne moc dobry
A jaksi obecne plati,ze pll ma vetsi jitter nez interni clock (jsou-li na stejne kvalitativni urovni) uz z principu konstrukce obeho.
Takze tak