Word Clock sync.

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
Cundo
Profesionál
Příspěvky: 607
Registrován: 15 pro 2007 17:44

Word Clock sync.

Příspěvek od Cundo » 12 lis 2008 00:09

Nadisiel cas,kedy potrebujem spriahnut viac digi zariadeni do jedneho setupu,tym padom je asi nutne,aby vsetky pristroje mali synchronizovane hodiny.S tymto nemam absolutne ziadnu skusenost.
Momentalna zostava je NB+MOTU 828mk3,Terratec mic8 ako ADAT prevodnik.Uvazujem este o rozsireni systemu o akostny stereo preamp a prevodnik.Cize min. 4 digi zariadenia,kazde s WC.Ako by som mal postupovat,aby vsetko bezalo bez problemov?V manuali Motu pisu nieco take,ze neodporucaju retazit do WC viac ako dva zariadenia.
Ako v praxi zapojit pristroje a nastavit soft?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 12 lis 2008 00:23

neodporucaju retazit .. to znamena z jedneho do druheo ..

takto .. je jasne ze je treba mat jedny hodiny (wclock) a ostatne zariadenia na to zavesit .. teraz mas 2 moznosti ..

bud hodiny budu samostatne .. cize si kupis wordclock generator .. podla penazenky to stoji od par euro (nedavno tu kexik daval daku art) az po par tisic euro .. drahe hodiny ti zabezpecuju ze mas kvalitny stabilny signal co sa prejavi aj na zvuku .. ked zoberies prevodnik so zlymi hodinami (trebars MOTU) a zavesis ho na kvalitne hodiny .. Tak to motu zrazu bude hrat lepsie ..
Cize das samostatne hodiny .. tie maju vacsinou viacej vystupov ..

druha moznost je , ze si povies ze jedno zo zariadeni bude master a ostatne zariadenia na neho zavesis .. potom pouzijes wclock distributor aby si jeden signal poslal do viacerych zariadeni .. mozes ich ale aj vazbit za sebou .. normalne teckami , ako pri coaxialnom ethernete ..
takto to mozes vazbit zasebou .. treba davat pozor na terminaciu ..
Obrázek

inak toto je vobec cele dobry clanok .. odporucam precitat .. je tam vysvetlene aj co je jitter ..
http://www.soundonsound.com/sos/feb07/a ... facing.htm

Uživatelský avatar
Cundo
Profesionál
Příspěvky: 607
Registrován: 15 pro 2007 17:44

Příspěvek od Cundo » 12 lis 2008 00:32

Vdaka Pytkin! podla napisaneho-bolo by mozne vybrat najkvalitnejsie zariadenie-v buducnosti prevodnik,ten zvolit ako master a ostatne zariadenia slave?Ak ano,v akom poradi?

Uživatelský avatar
ECSON WALDES
Profesionál
Příspěvky: 1859
Registrován: 16 zář 2002 14:52

Příspěvek od ECSON WALDES » 12 lis 2008 00:55

Hodne rozsirenej je APOGEE BIG BEN - 192k Master Word Clock. kterej ridi hodiny pomoci APOGEE technologie C777. Dobry hodiny redukuji Jitter a "spinu" ktera vznika pri AD ci DA prevodu.

Technologii C777 maji ale ve vybave napr i prevodniky AD-16x a DA-16x, cili clovek pak nepotrebuje BIGBEN protoze jako master hodiny pak pouziva pro cely studio Word Clock z jednoho z techto prevodniku. Vyhodou BIGBENU ovsem je, ze nabizi nekolik Word Clock vystupu (cili neni potreba slozityho retezeni) spolu s moznosti ridit hodiny u zarizeni s klasickym rozhranim AES/EBU, SPDIF, ci optika.


http://www.apogeedigital.com/products/bigben.php


Obrázek

.

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Příspěvek od Liquid Sound » 12 lis 2008 01:05

ECSON WALDES píše:Hodne rozsirenej je APOGEE BIG BEN - 192k Master Word Clock. kterej ridi hodiny pomoci APOGEE technologie C777. Dobry hodiny redukuji Jitter a "spinu" ktera vznika pri AD ci DA prevodu.

Technologii C777 maji ale ve vybave napr i prevodniky AD-16x a DA-16x, cili clovek pak nepotrebuje BIGBEN protoze jako master hodiny pak pouziva pro cely studio Word Clock z jednoho z techto prevodniku. Vyhodou BIGBENU ovsem je, ze nabizi nekolik Word Clock vystupu (cili neni potreba slozityho retezeni) spolu s moznosti ridit hodiny u zarizeni s klasickym rozhranim AES/EBU, SPDIF, ci optika.


http://www.apogeedigital.com/products/bigben.php


Obrázek

.
Jojo, máme a můžu doporučit. Předevšim to dobře funguje s Pro Tools a jejeich SYNC IO. :)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 12 lis 2008 01:21

BIG BEN nema video vstupy .. Cize je pouzitelny len v audiu .. EDIT : aha .. je tam moznost pridavnej karty :)

U nas pouzivame AUDIO DESIGN ProBox 12 Senior
Ten vie kopu dalsich veci navyse .. http://www.audiointernational.it/scheda ... 0000000179
<img src="http://www.audiointernational.it/act.ph ... 0000000179">

ten ma 4 vystupy .. 3 idu do convertorov a jeden ide do distributora MUTEC .. http://www.thomann.de/de/mutec_distributor_ws.htm
Obrázek

Alebo celkom dobre vyzera rosendahl nanoclocks
http://www.rosendahl-studiotechnik.de/nanoclocks.html
Obrázek
ten stoji 36.000 s DPH
http://www.studio.sk/index.php?area=pro ... 20&id=1818

Big Ben stoji 43.000 s DPH
http://www.studio.sk/index.php?area=pro ... at=8&id=34

Ako pozeram ten thomann .. tak toto by mohlo byt fajn ..
Obrázek
http://www.thomann.de/de/mutec_smart_clock_mc3.htm
hned to ma 6 vystpov , cize nepotrebujes distributor ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 12 lis 2008 07:25

pre uplnost tu je ten art>

http://www.thomann.de/gb/art_syncgen.htm
Obrázek

samozrejme asi to nebude tak stabilne ako apogee alebo rosedahl, ale ak potrebujes zosyncovat viacej prevodnikov viacmenej v hobby podmienkach, je to idealka. a pozor, dobre hodiny fakt POCUT, zvuk je lepsi

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 12 lis 2008 08:36

kexik : co si myslis .. podla ceny .. moze byte ten art lepsi ako MOTU 828mk3 ?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 12 lis 2008 08:39

Cundo : Vlastne som ti neodpovedal uplne na tvoju otazku .. Riesenie je napriklad kupit si Apogee Rosettu (mam pocit ze venti jednu predava) , co je velmi kvalitny Stereo prevodnik (AD , DA) ..
Urcite ma velmi kvalitne hodiny .. a tie by si pouzil ako zdroj pre cele studio .. chcelo by to asi ale nejaky distributor , ak budes mat dalsie 4 zariadenia ..

http://www.apogeedigital.com/products/rosetta200.php
Obrázek

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 12 lis 2008 08:55

pytkin: motu tu niekto minule vyfotil z vnutra a ako hodiny pouzivaju obycajny nekompenzovany krystal, co je minimalne minimum. urcite bude hrat motu z externych hodin lepsie ako zo svojich, na to dam krk. ale ten art je skor vyrobeny pre ludi co potrebuju lacno syncovat, nez pre ludi co chcu hi-end hodiny, do tej ceny sa nevtesnas s dobrym riesenim, by si nic nezarobil. to je samo len domienka, to by sa muselo kupit a rozobrat a ja to teraz nepotrebujem

Uživatelský avatar
Cundo
Profesionál
Příspěvky: 607
Registrován: 15 pro 2007 17:44

Příspěvek od Cundo » 12 lis 2008 09:45

Uvazujem o prevodniku Lavry Black,ten by mal mat hodiny asi slusne,alebo o API A2D,kde by to mohlo byt tiez v celku OK.Mozem potom navolit jedno z tychto zariadeni ako master a ostatne pomocou BNC prepojit?
Aranžovanie, tvorba a nahrávanie hudby.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 12 lis 2008 09:56

cundo: v tom pripade potrebujes nie hodiny ale distributor, tie maju jeden az tri prepinatelne master vstupy a plno slave vystupov na ktore sa pripajaju prevodniky
pokial chces prepajat priamo, neodporuca sa privela zariadeni, to proste jeden wc output neutiahne. nejake 3-4 by ale mali fungvat, ak zapojis kabelaz ako ti pytkin nakreslil

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 12 lis 2008 11:11

cundo : mozes to zapojit aj cez Tcka .. ale ako si sam pisal , neodporuca sa ich zapajat moc .. kolko zariadeni tam este chces mat ?

Uživatelský avatar
Cundo
Profesionál
Příspěvky: 607
Registrován: 15 pro 2007 17:44

Příspěvek od Cundo » 12 lis 2008 13:28

Pytkin:Zatial mam dve,v blizkej buducnosti by mali pribudnut dalsie dve,cize styri.VC kapele je este pult Yamaha 01,tak aj ten je skoda obcas nevyuzit.
Cize ak tomu dobre rozumiem,mozem zvolit lubovolne zariadenie zo setupu,ktore ma objektivne najkvalitnejsie hodiny ako master,a ostatne mu podriadit?Popripade kupit distributor,ten nakrmit signalom WC z tohoto mastra a ostatne zavesit na distributor.Ako potom nastavit soft?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 12 lis 2008 13:47

cundo : presne ako hovoris .. soft ? jaky soft ? sak to su HW krabice .. na nich vsade prepnes hodiny na Wclock .. Soft myslis DAW v pocitaci ? tam nenastavujes nic .. teda ak mas zvukovku s Wclock vstupom ( u nas 2x RME DSP 9652) , tak im ide tiez wclock a v ich setupe prepnes hodiny na Wclock .. samotne trebars nuendo uz nenastavujes nijak ..

Odpovědět