Yamaha DX200/AN200
-
Re: Yamaha DX200/AN200
Ahoj, teďka jsem prolejzal kartu s těma nakreslenejma schémátkama algoritmů a přiložené tabulky modulačních grup (manulál str. č. 123) a přišel sem na nesrovnalost. Třeba by mi s tím mohl někdo pomoci. Jde o Algoritmus č. 15, že první modulátor ovládá 2. a 4. operátor, druhý moduláttor odvládá 5. operátor a třetí modulátor ovládá 4. a 6. operátor. Jak můžou první a třetí modulátor ovládat ten samý operátor? Prošel jsem všechny algoritmy a v žádneém jiném algoritmu se nevyskytuje, že by dva modulátory ovládaly ten samej operátor. Nemáte někdo nějaké nápady?
Panove mam jeden asi stupidny dotaz ohladom AN200
ako je mozne v Cubase spustit celyy pattern. Yamaha funguje perfektne nemam problem ju pouzit ako synth line a tri separe rhytm line v Cubase ale je mozne to spustit spolocne?
Aby som to este objasnil jedna sa mi o to aby mi AN200 hrala to co je v nej naprogramovane teda spravim si pattern a v Cubase ocakavam ze hitnem notu a bude mi hrat sequencia ktora je v AN200 boxe.
Ja momentalne looserim len tym stylom ze mam synt line na Ch1 a tam si pekne v Cubase spravim pattern a hra to cize MIDI OUT. U troch rhytm kanaloch by default tusim CH 12; 13; 14 to mam na controlleri ako klasicku drum sadu.
Este par slov ako to mam zapojene:
PC USB -> USB/MIDI cable
Yamaha je v CUbase ako USB midi device. yamaha je nastavena na Clock External.
Za akukolvek radu diki
ako je mozne v Cubase spustit celyy pattern. Yamaha funguje perfektne nemam problem ju pouzit ako synth line a tri separe rhytm line v Cubase ale je mozne to spustit spolocne?
Aby som to este objasnil jedna sa mi o to aby mi AN200 hrala to co je v nej naprogramovane teda spravim si pattern a v Cubase ocakavam ze hitnem notu a bude mi hrat sequencia ktora je v AN200 boxe.
Ja momentalne looserim len tym stylom ze mam synt line na Ch1 a tam si pekne v Cubase spravim pattern a hra to cize MIDI OUT. U troch rhytm kanaloch by default tusim CH 12; 13; 14 to mam na controlleri ako klasicku drum sadu.
Este par slov ako to mam zapojene:
PC USB -> USB/MIDI cable
Yamaha je v CUbase ako USB midi device. yamaha je nastavena na Clock External.
Za akukolvek radu diki
ano urcite sa to da pretoze si dobre panatam ze ked som kedysi kupil an200 a pripojil k sekvenceru a dal play tak to zacalo hrat pattern a mne trvalo asi 10 minut kym som zistil ako to vypnut
))

ty si genius dendy, a teraz za takuto "radu" ti musi chalan podakovat 

Diki... Dendy myslim ze niesom v tomto az taka lama a nejakych par masin som si uz skrotil doma a AN200 mam druhyd en tak len ze ci nejaky hint nieje 

preco ? aspon som mu dal sancu ze to urcite ide - len treba hladat a nevzdavat saEXCOM píše:ty si genius dendy, a teraz za takuto "radu" ti musi chalan podakovat

takto.. ono to suvisi s midi synchronizaciou.. myslim ze niekde v nastaveniach by malo byt daco take ze midi clock (alebo midi sync - fakt sa uz nepamatam presne) internal/external.. ked nastavis external tak aj ked das na AN200 [PLAY] tak hrat nezacne - len bude pripravana.. a az v momente ked das v Cubase play tak hrat zacne .. este musis mat nastavene aj v cubase aby midi clock posielal do toho midi na ktorom mas zavesenu AN200
edit:
takze operacia co mi zabrala asi 10 sekund
- hodil som do googla "AN200 manual'..
- otvoril som ho
- dal som hladat midi sync
http://download.yamaha.com/api/asset/fi ... et_id=4319
strana 97 vpravo hore ..
... ludia pouzivajte google a hlavne RTFM

jou vcera som uz nnieco skusil a uz sa blizim a dnes step 2 ked ta vsetko zradilo prectaj si manual takze uz je ready , padam domov a idem laborovat.
Diki moc Dendy
Diki moc Dendy