Yamaha DX200/AN200

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
cybernetixx
Příspěvky: 1
Registrován: 18 pro 2009 10:42

Příspěvek od cybernetixx » 18 pro 2009 10:50

Dnes jsem se stal čerstvým majitelem Yamahy AN200 za 5500 Kč, tak doufám, že se v brzké době budu moci s vámi podělit o své poznatky :-) Asi jsem moc naivní, ale nemá někdo návod přeložený do češtiny, popřípadě slovenštiny? Ne že bych to nějak nepřekousal v angličtině, ale bude to daleko déle trvat.

Antracid
Příspěvky: 6
Registrován: 21 kvě 2008 12:14

Re: Yamaha DX200/AN200

Příspěvek od Antracid » 07 lis 2011 18:22

Ahoj, teďka jsem prolejzal kartu s těma nakreslenejma schémátkama algoritmů a přiložené tabulky modulačních grup (manulál str. č. 123) a přišel sem na nesrovnalost. Třeba by mi s tím mohl někdo pomoci. Jde o Algoritmus č. 15, že první modulátor ovládá 2. a 4. operátor, druhý moduláttor odvládá 5. operátor a třetí modulátor ovládá 4. a 6. operátor. Jak můžou první a třetí modulátor ovládat ten samý operátor? Prošel jsem všechny algoritmy a v žádneém jiném algoritmu se nevyskytuje, že by dva modulátory ovládaly ten samej operátor. Nemáte někdo nějaké nápady?

thiomash
Příspěvky: 16
Registrován: 06 pro 2011 16:47

Re: Yamaha DX200/AN200

Příspěvek od thiomash » 27 lis 2012 19:35

Panove mam jeden asi stupidny dotaz ohladom AN200

ako je mozne v Cubase spustit celyy pattern. Yamaha funguje perfektne nemam problem ju pouzit ako synth line a tri separe rhytm line v Cubase ale je mozne to spustit spolocne?

Aby som to este objasnil jedna sa mi o to aby mi AN200 hrala to co je v nej naprogramovane teda spravim si pattern a v Cubase ocakavam ze hitnem notu a bude mi hrat sequencia ktora je v AN200 boxe.
Ja momentalne looserim len tym stylom ze mam synt line na Ch1 a tam si pekne v Cubase spravim pattern a hra to cize MIDI OUT. U troch rhytm kanaloch by default tusim CH 12; 13; 14 to mam na controlleri ako klasicku drum sadu.

Este par slov ako to mam zapojene:

PC USB -> USB/MIDI cable

Yamaha je v CUbase ako USB midi device. yamaha je nastavena na Clock External.

Za akukolvek radu diki

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12767
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Yamaha DX200/AN200

Příspěvek od dendy » 27 lis 2012 19:50

ano urcite sa to da pretoze si dobre panatam ze ked som kedysi kupil an200 a pripojil k sekvenceru a dal play tak to zacalo hrat pattern a mne trvalo asi 10 minut kym som zistil ako to vypnut :-)))

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: Yamaha DX200/AN200

Příspěvek od EXCOM » 27 lis 2012 20:11

ty si genius dendy, a teraz za takuto "radu" ti musi chalan podakovat :)

thiomash
Příspěvky: 16
Registrován: 06 pro 2011 16:47

Re: Yamaha DX200/AN200

Příspěvek od thiomash » 27 lis 2012 20:28

Diki... Dendy myslim ze niesom v tomto az taka lama a nejakych par masin som si uz skrotil doma a AN200 mam druhyd en tak len ze ci nejaky hint nieje :)

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12767
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Yamaha DX200/AN200

Příspěvek od dendy » 28 lis 2012 08:46

EXCOM píše:ty si genius dendy, a teraz za takuto "radu" ti musi chalan podakovat :)
preco ? aspon som mu dal sancu ze to urcite ide - len treba hladat a nevzdavat sa :)

takto.. ono to suvisi s midi synchronizaciou.. myslim ze niekde v nastaveniach by malo byt daco take ze midi clock (alebo midi sync - fakt sa uz nepamatam presne) internal/external.. ked nastavis external tak aj ked das na AN200 [PLAY] tak hrat nezacne - len bude pripravana.. a az v momente ked das v Cubase play tak hrat zacne .. este musis mat nastavene aj v cubase aby midi clock posielal do toho midi na ktorom mas zavesenu AN200


edit:

takze operacia co mi zabrala asi 10 sekund

- hodil som do googla "AN200 manual'..
- otvoril som ho
- dal som hladat midi sync

http://download.yamaha.com/api/asset/fi ... et_id=4319

strana 97 vpravo hore ..

... ludia pouzivajte google a hlavne RTFM :-)

thiomash
Příspěvky: 16
Registrován: 06 pro 2011 16:47

Re: Yamaha DX200/AN200

Příspěvek od thiomash » 28 lis 2012 18:12

jou vcera som uz nnieco skusil a uz sa blizim a dnes step 2 ked ta vsetko zradilo prectaj si manual takze uz je ready , padam domov a idem laborovat.

Diki moc Dendy ;)

Odpovědět