Yamaha DX200/AN200

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
dendy

Příspěvek od dendy »

EXCOM píše:
AN a DX 200 sa mi pacia prave koli tomu ze su to male chutne syntaciky v peknej krabicke a davaju krasny zvuk ktory mozem ovladat cez more knobs.. toto sa mi napriklad paci aj na NORDe a MOOGu.. ja proste milujem lot of knobs :)

nechal som sa nejako moc uniest...

jj suhlas.. ale tych knobs je praveze malo, to je pre mna jedina chybicka krasy ze bez sofwaru v PC tymi knobmi nastavis tak maximalne 60% moznych nastaveni stroja ... na niektore veci sa proste cez knoby nedostanes a musis ist cez soft .. a ja mam vo zvyku vyuzivat synthy nadoraz na hranici ich moznosti :)))

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

dendy píše:
EXCOM píše:
AN a DX 200 sa mi pacia prave koli tomu ze su to male chutne syntaciky v peknej krabicke a davaju krasny zvuk ktory mozem ovladat cez more knobs.. toto sa mi napriklad paci aj na NORDe a MOOGu.. ja proste milujem lot of knobs :)

nechal som sa nejako moc uniest...

jj suhlas.. ale tych knobs je praveze malo, to je pre mna jedina chybicka krasy ze bez sofwaru v PC tymi knobmi nastavis tak maximalne 60% moznych nastaveni stroja ... na niektore veci sa proste cez knoby nedostanes a musis ist cez soft .. a ja mam vo zvyku vyuzivat synthy nadoraz na hranici ich moznosti :)))
no sak tam mas MIDI, zapoj nejaky MIDI Controler trebars UC-33 a skus tak( to teraz len improvizujem, myslim ze by to mohlo fungovat, urcite je nejaka tabulka co je kde assignovane )

Pierre niko

Příspěvek od Pierre niko »

dendy, jaky sysex programek pouzivas?

dendy

Příspěvek od dendy »

XG works od Yamahy.. to je taky predpotopny absolutne nepouzitelny midi sekvencer ale ma jedine plus a to ze do neho ako plugin je SW kontroler na AN200 aj DX200 .. takze tam si naladim zvuk a ten potom sejvem do user patch area a sup do cubase :)

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

dendy> inak spolu s AN a DX sa distribuuje aj priamo native editor k tomu... to nemas?

tu je pre AN200
http://www.yamahasynth.com/products/an2 ... cdrom.html

a tu pre DX200
http://www.yamahasynth.com/products/dx2 ... cdrom.html

dendy

Příspěvek od dendy »

mam to je presne on tel ta stand-alone verzia mi proste nejak nejde, odmieta spolupracovat .. to iste ale ako plugin v XGWorks funguje ...

ale dik za tip skusim z tadial stiahnut tie tie aktualne verzie mozno to co mam je starsia verzia s nejakym bugom

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

inak dobry je aj SoundDiver, ten ti zoscanuje komplet cely synth a pracujes priamo cez toto.. je to dost dobra vec.. svojho casu mi to dal ako dobry tip pytkin.. uz je aj neaka novsia verzia ale nevola sa to Sound Diver.. musim to pohladat.. supportuje to hrozne vela synthov..

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

XG works potrebuje upgrade na 3.01 aby isiel dobre pod win xp, DX200 editor som aj ja extenzivne vyuzival najma na kreslenie FREE EG a ladovanie milion DX7 zvukov :) kape to vtedy ked mas maximalizovane okna a pravda je aj to ze treba oskusat tie milisekundy pri posielani dat, na to je velmi citliva DX200. inak mam uz nejaky ten rok usb midi interface maudio midisport 4x4 a obcas haluzi, najma ak pouzivam moj masterkeyboard fatar studio 1100 tak obcas nepochopi prikazy a obcas to robilo aj na DX200 tak som to znova dal do midi gameportu a tam uz to bolo o.k.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

demsky : na internete je kopa for , kde ludia popisuju problemy s midisport interfejsami .. asi neni su uplne podarene ..
Naposledy upravil(a) Pytkin dne 18 říj 2007 22:16, celkem upraveno 1 x.

dendy

Příspěvek od dendy »

demsky: sak s XG works nemam ziadny problem .. to slape ako hodinky .. no uvidime tie nove standalone verzie skusim potom ...

Pierre niko

Příspěvek od Pierre niko »

Pytkin píše:demsky : na internete je kopa for , kde ludia popisuju problemy s midisport interfejsami .. asi neni su uplne poradrene ..
no diky za info, prave se rozhoduju jaky midiface koupit... posledni co bych chtel, aby se mi kopaly midi

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

dendy> inak celkom dobre pre AN200 funguje editor pre AN1x, to si zozen.. tam to fici jak hodinky a su tam patche aj z AN1x a AN200 ich zozere...

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

tu je ten editor, kedze AN200 je PLG 150-AN karta tak je to editor aj pre AN200

http://mercury.theplanet.net/yme/an1xedit.htm

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

no, uz mi dorazila DX200 a je na zozratie ako AN200 :D

neviete o nejakom masterkeyboarde ktory ma 2xIn a 2xOut MIDI? napadla ma taka myslienka spravit z toho normal synth, hodit AN a DX200 vedla seba nieco ako to ma Korg Radias a spravit na keyboarde split.. mohlo by to byt v celku zaujimave

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

excom : to ma kazdy serioznejsi master .. aspon 4xIN a 4xOUT

Odpovědět