Yamaha DX200/AN200

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

Pytkin píše:excom : to ma kazdy serioznejsi master .. aspon 4xIN a 4xOUT
teraz pozeram ze som to zle napisal, mam sice namyslim master keyboard ale ciste len midi keyboard bez zvukov, cista klaviatura, presne take nieco ako to ma ten Korg Radias... pozeral som teraz po midi klavesoch ale vsetko ma len jeden I/O

ale samozrejme neumreme preto ked take nieco nebude :D to ma len napadlo v suvislosti s ANaDX200.. mohlo by to byt fajn takto to zapojit

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

ved to ma soft-thru tak aky problem? mozes to trigerovat aj cez jeden keyboard len si nastav v setupe FULL CONTROL a namapuj ine midi kanaly na synth a 3xawm party.

tusim aj v manuale bola schema ako sa da prepojit an200 a dx200 s dalsimi hrackami nie?

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

demsky píše:ved to ma soft-thru tak aky problem? mozes to trigerovat aj cez jeden keyboard len si nastav v setupe FULL CONTROL a namapuj ine midi kanaly na synth a 3xawm party.

tusim aj v manuale bola schema ako sa da prepojit an200 a dx200 s dalsimi hrackami nie?
ano to mi je jasne, len som to chcel riesit co IN to Synth, cez nejaky midisport to pojde v pohode

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

excom : ved master keyboard vzdy byva bez zvukov .. preto je to master keyboard .. niekedy sa da osadit daka karta na zvuky ..

cize skutocne bars jaky master .. vacsina ma viac vstupv a vystupov ..

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

pytkin no napriklad moj Fatar Studio 1100 z roku 1994 ma len 2x out a 1x in :)
ale vobec mi to nevadi.

dendy

Příspěvek od dendy »

tiez sa mi nezda ze by hociaky master mal 4x in / out ;-) mozno tie hi-end drahsie, horna cenova skupina.. ale bezne ani mierne nadstandartne urcite nie ;)

hubert

Příspěvek od hubert »

No ono toto je taky povedal by som celkom trivialny problem, ktory sa da riesit v pohode jednym MIDI okruhom pomocou soft THRU ci uz na jednom z nastrojov alebo v PC pokial to bude v studiovom setupe. Vzhladom na to ze nepredpokladam ani pri jednom z tychto modulov plne vyuzitie 16tich kanalov, tak naozaj nieje nutne ich mat na zvlastnych okruhoch......hoci samozrejme bolo by to jednoduchsie. Dalsia vec je otazka dnesnych masterkeyboardov......kde si dovolim tvrdit ze vyrobcovia z oblasti masterkeyboardov ako sme ich poznali z minulostii proste tieto jednoducho vypustaju z portfolia. A objavuju sa sice nove produkty od novych vyrobcov ale toto su uz skor MIDI kontrolery kde sa predpoklada praca s PC v studiu a ocakava sa riesenie MIDI okruhov v PC. Tieto produkty maju ale od skutocnych masterkeyboardov dalekooooooooooo a vacsinou maju len jeden MIDI okruh...ci uz je to Evolution,Novation,CME.M-audio...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

myslim samozrejme starsie mastre .. rolandy trebars .. A50, A70, A80 .. Yamaha KX 88 atd ..

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

Pytkin píše:myslim samozrejme starsie mastre .. rolandy trebars .. A50, A70, A80 .. Yamaha KX 88 atd ..
no ten KX je presne ako stvoreny pre tu moju myslienku s AN a DX 200.. ma dva okruhy A a B a kazdemu mozes sucasne priradit kanal ktory potrebujes :) hadam to aj vyskusam.. akurat ja som chcel zapojit midi paralelne a nie seriovo, ale vlastne je to fuk pre AN a DX 200 potrebujem 8 midi kanalov cize je to fakt jedno :D

dendy

Příspěvek od dendy »

btw. v manuali k DX200/AN200 je krasny obrazok ako pekne zapojit dokopy 1 keyboard s jednym midi in/out , yahamu rm1x, dx200,an200 a su200 a vytvorit si tak ultimatnu liveact groove konfiguraciu :-)

keyb out => rm1x in | rm1x out => dx200 in | dx200 out => an200 in | an200 out => SU200 in

obcas rozmyslam ze by som si k an200/dx200 zadovazil aj tohto tretieho clena tejto svedskej trojky - su200.. ako low-end sampler .. ale zase rozmyslam ze na ten ucel (live) asi lepsie posluzi korg kaoss pad 3 ... na druhej strane bolo by zlate mat vsetky 3 yamahy zo serie :-)) uz len zo zberatelskej vasne :))) ale to uz zacina zavanat rozmyslanim standartneho gearsluta :-))) hahaha

btw. je fascinujuce ako dokonale sa dokazu presadit zvuky z DX200 v mixe.. uplne neuveritelne clovek naplaca cez sebna aj 5-6 roznych zvukov a ono to stale hra a nezlieva sa dokopy ! .. proste carovne krabicky :-)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

excom : potom mozes pouzit lubovolny master .. staci jeden midi okruh

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

dendy : to je caro FM syntezy o ktorom sme tu uz neraz hovorili ..

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

pytkin: to ano ale ta KX to ma velmi dobre riesenie priamo v jednom ma kontrolery na A a B okruh a tie selektujes, cize si mozes zavolat z jedneho zdroja zvuk A a z druheho zdroja zvuk cize B a tie potom hraju sucasne po stlaceni noty.. presne take nieco co som tu mal na mysli

dendy: tu neslo o peknu schemu v manualy :) mne je to jasne, moja myslienka len bola spravit z AN a DX nieco ako ma Radias.. proste stojan pre masinky ktore zachytis o masterkebyoard a mas to ako syntak, vytvoris 2 layere pre klaviaturu a pekne mixujes zvuk z AN a DX jednym stlacenim noty.. alebo si rozdelis klaviaturu a hras na dolnych basu na hornych lead... to len ja nahlas rozmyslam co by som chcel vyskusat :) a mohlo by to byt zaujimave
no a podstata otazky bola najst masterkebyoard ktory ma viac ko 1 IN/OUT MIDI ;)

dendy

Příspěvek od dendy »

excom: jasne ja som pochopil o co ti ide.. no hej tiez by to bola celkom sranda .. ja to chapem ja sa divam na zapajanie veci kystok z ineho uhla kedze nie som hlavesovy hrac ale skorej klikac / krutic knobmi :-)

hubert

Příspěvek od hubert »

Iste je viacero rieseni....napr. hocijaky synth co vie vysielat po viacerych MIDI kanaloch+MIDI THRU box.....alebo si urobit flexibilny MIDI routing v DAW, alebo ist od napr. tej KX....pokial by si to chcel vyuzivat aj na live. To riesenie akoze nadratovat dve skatule napevno s master keyboardom (ala Radias) je zaujimave naozaj len na live.

Odpovědět