zapojeni HW ve studiu

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Dava
Příspěvky: 69
Registrován: 11 říj 2002 11:14

zapojeni HW ve studiu

Příspěvek od Dava » 06 čer 2007 17:54

chtel jsem se zeptat jake je nebo by melo byt zapojeni hw ve studiu.mam pc s ECho GIna24 ,sampler yamaha SU700 a ulimix.Ted to mam zapojene v poradi Gina do SU700 do mixu a do beden. Vsechno vetsinou delam v PC.Zajima me jestli neni lepsi mit zapojen vystup ze zvukove karty primo do beden a jestli mi muze ulimix (korekce na stredu) ovlivnit vysledny zvuk.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 06 čer 2007 17:59

dava : urcite moze .. najlepsie by bolo dat lepie priamo monitory na zvukovku ..

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 06 čer 2007 23:50

No ale jestli chce dostat vic analogovy zvuk a trosku to sumem rozhybat :)

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 07 čer 2007 08:16

Pockej ty mas SU Sampler vystup rovnou do Giny? Proc si to nezapojis jako:

Vstup a Vystup Giny do Mixu pricemz in Gina = main out mix, Out Gina = Tape In Mix (protoze si tlacitkama nastavis, ze se ti tape nebude nahravat do mainu takze hlas muzes nahravat se zaplou muzikou ale nahraje se ti do PC jen hlas) no a bedny do ctrl. roomu sluchatka do phones.. a SU700 hodis na jeden ze stereo vstupu. Ostatne tak jako pripadny jiny HW, co bys treba v budoucnu porizoval.

Dava
Příspěvky: 69
Registrován: 11 říj 2002 11:14

Příspěvek od Dava » 07 čer 2007 10:30

Dekuju za odpovedi .Me slo hlavne o to,jestli mohou mit korekce na ulimixu(i kdyz jsou rovne) slysitelny vliv na zvuk.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 07 čer 2007 10:34

Dava: tak podle me ne ani taky ty korekce jako ta cesta.. kvalita cest vem si ze zdvojujes spoje tzn. nemas to 2 konektory pri ceste signalu ale 4 napred do mixu z pc a pak do beden a jeste jak ma kvalitni vstupy / vystupy ten mix apod. kdyz to prezenu kdybys mel nejlevnejsi behringer a porpojit to shit dvoulinkou tak to podle me poznas :))

Dava
Příspěvky: 69
Registrován: 11 říj 2002 11:14

Příspěvek od Dava » 07 čer 2007 11:20

no ,asi jdu dratovat a poslouchat.dik za radu.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 07 čer 2007 18:13

dava : ja myslim ze korekcie na nule neexistuju . bud tlacitko EQ OFF , alebo potom vzdy ten EQ nieco robi !

Dava
Příspěvky: 69
Registrován: 11 říj 2002 11:14

Příspěvek od Dava » 08 čer 2007 11:12

No v ulimanuale uli pise ze ten ulimix(xenix 1204)pri korekcich na nule nema vliv na zvuk.

No a jeste sem mel takovou druhou prosbu .
Nejde treba udelat takovej nakres s popisem jak to ma kdo doma ci ve studiu zapojeny a proc.Mozna by to spouste lidi pomohlo.No me urcite.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 08 čer 2007 11:43

Kdyz te to potesi :) - na tom zapojeni neni snad ani co vysvetlovat. Monitory potrebuju hlasitostne regulovat, coz je na patchmixu dost nepohodlny. A potrebuju mit moznost posilat signal z PC jak do beden tak do sluchatek a PC jde do Tape in, protoze tape in neovlivnujou zadny korekce a navic se to da sikovne prepnout tak, ze ve sluchatkach slysis music a muzes nahravat zpevy, ale pritom se ti hudba nenahraje zaroven se zpevem a nahraje se jen cisty zpev / hlas.

Obrázek

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 08 čer 2007 11:55

Dava píše:Dekuju za odpovedi .Me slo hlavne o to,jestli mohou mit korekce na ulimixu(i kdyz jsou rovne) slysitelny vliv na zvuk.
mozu, maju a budu mat. eq na nulach spravidla ovplyvnuje fazu...

zvuknu si zapoj do nejakeho tape in vstupu, ktory nema eq, urcite tam taky mas. potom sa aj znizi sum a skreslenie, signal ide vtedy cez menej svabov. sampler by som tocil rovno do zvukovky, aj za cenu toho ze budes musiet prehadzovat kable.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 08 čer 2007 13:42

Dava : maly setup je vacsinou jasny .. ako nakreslil tom-thak .. tam neni co riesit .. neni dovod to zapajat inak .. velky setup tu nema zmysel rozoberat .. malo kto sa k nemu dostane ..

Dava
Příspěvky: 69
Registrován: 11 říj 2002 11:14

Příspěvek od Dava » 08 čer 2007 14:05

super .dekuju.

Uživatelský avatar
MonkeyFighter
Příspěvky: 733
Registrován: 28 úno 2003 12:17

Příspěvek od MonkeyFighter » 08 čer 2007 15:47

Dava:Jinak nejaky ty schematka tady

http://www.electrozone.cz/viewtopic.php ... sc&start=0

Dava
Příspěvky: 69
Registrován: 11 říj 2002 11:14

Příspěvek od Dava » 08 čer 2007 17:37

Super .Dik

Odpovědět