zapojení

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Tua
Příspěvky: 7
Registrován: 20 zář 2006 21:03

zapojení

Příspěvek od Tua » 19 led 2007 00:00

dobrý den, chtěl jsem se zeptat ... mám PC se zvukovou kartou Creative SB Audigy 4 Pro, mixák Behringer MXB 1002, MIC Rode NT1A a gramofon Stanton T.50 .... bedny zatím pouze Hi-fi ( na cestě jsou Tapco S.8) ... problém je v tom, že vůbec netuším kam co mám zapojit aby to hrálo jak má - mikrofon a gramofon ženu do mixu a z mixu do externího panelu zvukovky a oboje hraje strašně potichu .. netušim .. možná mi k tomu všemu ještě něco chybí anebo to zapojuju špatně (spíš si nevím rady co a kam zapojit) .. .. poradí někdo prosím totální lopatě? předem díky moc

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 19 led 2007 00:14

Mikrofon predpokladam zapojujes do mikrofonniho vstupu na pultu. Musis nastavit gain a hlavne nesmis zapomenou zapnout phantom (+48 V, malej cernej cudlik vpravo).
Co se gramce tyce - kam ho zapojujes na tom pultu ? Nepichas ho na tape in ? Gramec musis pripojit pres prenoskovy predzesilovac, ktery, pokud ten obrazek, co jsem si nasel, nelze, na tom mixaku neni (byva oznacen phono). Tzn. ze si musis poridit bud pultik, ktery ho ma (treba oblibeny Soundcraft Compact 4), nebo samostatny prenoskovy predzesilovac.

Tua
Příspěvky: 7
Registrován: 20 zář 2006 21:03

Příspěvek od Tua » 19 led 2007 16:50

je to tak .. gramofon jsem zapojoval do tape in .. díky za radu, to sem nevěděl ...chtěl bych se zeptat jaké typy mixáku jsou ještě u nás k dostání s tím přenoskovým předzesilovačem ? (dělá takový mixáky např. Tapco? .. o ten bych měl zájem) ... a s tim mikrofonem jsem to řešil přesně jak si napsal, mikrofoní vstup a pak nastavil gain .. phantom byl zapnutej a stejně sem hlas nahrál docela dost potichu...možná je chyba v zapojení mix a panel zvukovky .. ta má Line in/MIC + svoje oddělené ovládání hlasitosti, Line in 2, Line in 3 (cinch) a Sluchátkovej vstup....přišlo mi jako že mix zapojit do mikrofoního vstupu na panelu neni to pravý (to ovládání hlasitosti má asi i funkci gain myslim) a tak sem to poslal do Line in 2 .. je to správné řešení? .. jinak díky moc za pomoc

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 19 led 2007 17:27

chces s tym dj-ovat, alebo tak? ked pozeram co mas za zvukovku, mozno vymen tu, trebars terratec phase 26 usb ma vstup na gramofon a 6 vystupov, idealne na nenarocny dj-ing, imho...

Tua
Příspěvky: 7
Registrován: 20 zář 2006 21:03

Příspěvek od Tua » 19 led 2007 22:21

nene dýdžejovat vůbec ... je to asi tak .. nikdy sem se o to moc nestaral.. prostě sem dělal instrumenty a víc mě nezajímalo .. poslední dobou sem si řekl že je čas posunout se o nějaký ten level výš a tak sem se rozhodl vyměnit equipment .. chtěl bych prostě co nejlépe spojit gramofon (na samplování), mikrofon, near field monitory, mix a zvukovou kartu(asi jsem nevybral zrovna tu správnou čistě pro tvorbu) ... jak sem již řekl.. problém s gramofonem jsem pochopil...hlas opravdu nahrávám podezřele potichu...možná bych to všechno měl doplnit o nějaký ten pre-amp ... myslel jsem si že bude stačit když všechno zapojím do mixáku (který bych chtěl vyměnit za Tapco MIX220FX - myslíte že je to správná volba?) a bude....opravdu mi dělá problém hlavně to zapojení a asi i volba toho správného vybavení je toho tolik a jsem z toho docela zmatenej :roll: .. podotýkám že zvukovou kartu jsem nevybral asi zrovna šťastně .. takže tak .. kdyby mi někdo byl schopen tak nějak celkově poradit jak s tím vším mám naložit byl bych moc moc vděčen .. díky .. Honza

Uživatelský avatar
Scout
Příspěvky: 83
Registrován: 27 črc 2003 23:52

Příspěvek od Scout » 28 led 2007 09:42

Zdravím, nechci zakládat vové vlákno tak se zeptám tady.
V pátek jsem pořídil Compact 4 a chtěl jsem se zeptat, zda jde použít nějaký softw. efekt na signál kytary či zpěvu v Emu1212 a upravený jej vrátit zpět do Compactu aby jej člověk slyšel již upravený ve sluchátkách. Díky.

Dno
Příspěvky: 318
Registrován: 20 pro 2006 23:42

Příspěvek od Dno » 28 led 2007 10:52

scout : EMU ma svoj mixer , efekty .. vsetko by mal robit v realnom case .. takze by to nemal byt ziaden problem .. na vstupe nastavis send do efektu .. to vsetko sa spravi na EMU .. s mixom to nijak nesuvisi ..

Uživatelský avatar
Scout
Příspěvky: 83
Registrován: 27 črc 2003 23:52

Příspěvek od Scout » 28 led 2007 11:49

Dno: Díky už jsem se vložil do manuálu Emu ale bohužel moje anglina je slabá tak je to pokus omyl, no musím bojovat :).Dík.

Odpovědět