Zapojenie a routing gearu
Zapojenie a routing gearu
Možno to niekoho bude zaujímať, a možno aj nie ale to nevadí.
Počas nejakých tých rokov muzicírovania som viackrát menil náradie, väčšinou to boli v kapelách iba klávesy a nič iné, tam to zapájanie nebolo obzvlášť zložité, v poslednej dobe sa trochu viac zameriavam na sólové hranie, čo už obsahuje nejaký sequencer, nejaký bicí automat, looper, počítač, atd. Postupným skúšaním, prehadzovaním, vymieňaním popri nepretržitom nadávaní som sa dostal do nejakého súčasného stavu, ktorý skúsim popísať.
Klávesový stojan (vlastnoručne zvarený, lebo všetko ostatné bolo roztrasené), naspodu kurzweil pc2x, navrchu yamaha qs 300. Na yamahe vľavo položený UliD, vpravo položený looper boss rc202. Nalavo od yamahy ipad v docku is202. Tento celý stojan spravidla čelom k obecenstvu. Naľavo od tohto stojanu môj kombajn v krabici a la hammond, do L-ka, bokom k obecenstvu. Kombajn má stereo výstup audio, 3x MIDI IN, 3x MIDI OUT, k nemu je midi pedál fcb1010
Všetko je mixované v Tapco mix 260FX. Ten má 4 stereo šable in, 4 mono šable in, master out, sub out, control room out, regulovaný sluchátkový out.
Zapojenie:
MIDI OUT KURZWEIL -> MIDI IN2 KOMBAJN
MIDI OUT YAMAHA -> MIDI IN ULIMOOG
MIDI OUT RC202 -> MIDI IN IS202
MIDI OUT IS202 -> MIDI IN 1 KOMBAJN
MIDI OUT FCB1010 -> MIDI IN3 KOMBAJN
MIDI CLOCK MASTER RC202 do IS202 ďalej do KOMBAJN
Audio out kurzweil stereo – mix stereo šabla 1 smerované do sub out
Audio out yamaha stereo – mix stereo šabla 2 smerované do sub out
Audio out kombajn stereo – mix stereo šabla 3 smerované do sub out
Audio out ulimoog mono – mix mono šabla 1 smerované do sub out
Audio out is202 stereo – mix stereo CD IN, smerované do master out
Audio Mix sub out stereo – rc202 stereo in
Audio Rc202 stereo out – mix stereo šabla 4 ,smerované do master out
Audio mix master out stereo – PA
Audio mix sluchatkovy vystup – ext audio in do kamery
Výsledok je, že všetky synťáky idú cez looper, ipad nejde cez looper, celý zvuk kompletne viem potiahnuť do kamery. Prečo ipad nejde cez looper? Lebo v ňom beží automatický bubeník synchronizovaný s looperom.
Naozajstní zvukári možno povedia že to má byť inak, som zvedavý na vaše systémy zapojenia.
Počas nejakých tých rokov muzicírovania som viackrát menil náradie, väčšinou to boli v kapelách iba klávesy a nič iné, tam to zapájanie nebolo obzvlášť zložité, v poslednej dobe sa trochu viac zameriavam na sólové hranie, čo už obsahuje nejaký sequencer, nejaký bicí automat, looper, počítač, atd. Postupným skúšaním, prehadzovaním, vymieňaním popri nepretržitom nadávaní som sa dostal do nejakého súčasného stavu, ktorý skúsim popísať.
Klávesový stojan (vlastnoručne zvarený, lebo všetko ostatné bolo roztrasené), naspodu kurzweil pc2x, navrchu yamaha qs 300. Na yamahe vľavo položený UliD, vpravo položený looper boss rc202. Nalavo od yamahy ipad v docku is202. Tento celý stojan spravidla čelom k obecenstvu. Naľavo od tohto stojanu môj kombajn v krabici a la hammond, do L-ka, bokom k obecenstvu. Kombajn má stereo výstup audio, 3x MIDI IN, 3x MIDI OUT, k nemu je midi pedál fcb1010
Všetko je mixované v Tapco mix 260FX. Ten má 4 stereo šable in, 4 mono šable in, master out, sub out, control room out, regulovaný sluchátkový out.
Zapojenie:
MIDI OUT KURZWEIL -> MIDI IN2 KOMBAJN
MIDI OUT YAMAHA -> MIDI IN ULIMOOG
MIDI OUT RC202 -> MIDI IN IS202
MIDI OUT IS202 -> MIDI IN 1 KOMBAJN
MIDI OUT FCB1010 -> MIDI IN3 KOMBAJN
MIDI CLOCK MASTER RC202 do IS202 ďalej do KOMBAJN
Audio out kurzweil stereo – mix stereo šabla 1 smerované do sub out
Audio out yamaha stereo – mix stereo šabla 2 smerované do sub out
Audio out kombajn stereo – mix stereo šabla 3 smerované do sub out
Audio out ulimoog mono – mix mono šabla 1 smerované do sub out
Audio out is202 stereo – mix stereo CD IN, smerované do master out
Audio Mix sub out stereo – rc202 stereo in
Audio Rc202 stereo out – mix stereo šabla 4 ,smerované do master out
Audio mix master out stereo – PA
Audio mix sluchatkovy vystup – ext audio in do kamery
Výsledok je, že všetky synťáky idú cez looper, ipad nejde cez looper, celý zvuk kompletne viem potiahnuť do kamery. Prečo ipad nejde cez looper? Lebo v ňom beží automatický bubeník synchronizovaný s looperom.
Naozajstní zvukári možno povedia že to má byť inak, som zvedavý na vaše systémy zapojenia.
Re: Zapojenie a routing gearu
Fotky by rozhodne neuskodili 

Za seba musim ovedat ze vojst do dedkovho kutlochu je velky pozitok, tam uplne citis vo vzduchu tu inspiraciu a kreativitu, vsetko krasne po ruke, akustika miesnosti fajn, posobi to tam na mna strasne prijemne ... uz sa tesim na dalsie stretko 

Dendy toto podpisem u notara kedykolvek.
Čistá robota!
Akú prosím presne úlohu zohráva is202? (nekameňovať pls, reťazec som neštudoval podrobne, aj tak nie je isté, či by som pochopil
)
Kde je SH101? V kombajne je ako "master" furt novation? Kde je JX8P?
Dedkov brloh vyzrel, bol som tam raz, keď ho len budoval, alebo plánoval?
V každom prípade smrdí muzikou. Každopádne by bodli fotky ako píše Pytkin..

Akú prosím presne úlohu zohráva is202? (nekameňovať pls, reťazec som neštudoval podrobne, aj tak nie je isté, či by som pochopil

Kde je SH101? V kombajne je ako "master" furt novation? Kde je JX8P?
Dedkov brloh vyzrel, bol som tam raz, keď ho len budoval, alebo plánoval?
V každom prípade smrdí muzikou. Každopádne by bodli fotky ako píše Pytkin..
Is202 ber ako rozhranie pre ipad, tj. Audio in out, midi in out. Do midi in príde midi clock z looperu a synchronizuje appku "soft drummer" alebo "jazz drummer" alebo "novation launchpad". Z midi out posiela clock ďalej do kombajnu.
Sh 101 ide samostatne do mixu, ale len občas na nejakú basu alebo šum. JX8P zapnem niekedy a pustím do neho midi z ulimúga a pod sólový zvuk si tam niečo dofarbím.
V kombajne je dole x-station a navrchu arturia keylab 49 (arturia urcite, 49 urcite ale keylab nie som si istý)
PS: asi som ostal v tomto vlákne nepochopený, chcel som vedieť ako majú ostatní pozapájané gerety,nie sem dávať fotky toho čo je už v inej téme.
Sh 101 ide samostatne do mixu, ale len občas na nejakú basu alebo šum. JX8P zapnem niekedy a pustím do neho midi z ulimúga a pod sólový zvuk si tam niečo dofarbím.
V kombajne je dole x-station a navrchu arturia keylab 49 (arturia urcite, 49 urcite ale keylab nie som si istý)
PS: asi som ostal v tomto vlákne nepochopený, chcel som vedieť ako majú ostatní pozapájané gerety,nie sem dávať fotky toho čo je už v inej téme.
Dedko : len logicke je , ked to popises , ako je to pozapajane , ze je k tomu fotka .. Aspon teda mne to pride prijemnejsie , ked vidim fotku a k nej je popis co kam ide .. Nez len to ze citam co kam ide a neviem si to tam pekne predstavit
.. Ja viem ze su fotky inde .. ale hodili by sa k tomuto ..

Dík Dedko za vysvetlenie - tu máš teda verziu pozapájania v mojej "trucovni", obávam sa však, že inšpiráciu na sofistikované káblovanie nenájdeš.
HW synthy bývajú zvyčajne jednoducho pichnuté priamo na šable Alesis Multimix 8USB (slúži mi ako zvukovka), ten je napichnutý na ntb na ktorom beží Cubase. Takto môže bežať recording 8x multitrack súčasne. Z Alesis sú ako posluch pichnuté malé JBL LSR305 a tiež cez receiver JVC JR-S201 kŕmim väčšie dvopásmo Tesla ARN 6608 +ARV 3608 (v reťazci aj cez BBE Sonic maximizer – má bypass, takže pohoda). Na Alesis aux send/return mám hodený externý efekt LEXICON MX200. (nemám ho cez USB priamo na ntb ako VST – asi sa to dá). Tiež rád Korgy preženiem cez EHX Small stone – mám ho rád. Cez Tapco midi link 4x4 niekedy posielam midi do Yamahy FB01 v racku, tiež do zvyšných Yamáh na pravom stojane. Audio z nich ide cez submix Edirol M-10DX späť do Alesis, alebo ak sú šable voľné, tak rovno do Alesis. Ako „master“ klaviatúru využívam zväčša Korg O1Wfd (mám ho rád ako synth aj ako klaviatúru), mávam doň pichnutý volume a damper pedál. Na NL2X mávam expression pedál. Tú Trinitku mám radšej po ľavej ruke spolu s Korgom Karma – (Ten si brávam zväčša aj s Microkorgom XL, keď si idem trochu zahrať s chalanmi – tiež vtedy beriem ten Zoom Livetrack l-12, kde sa napicháme. Mám ho rád, je ľahký, jednoduchý a viem si rovno ponahrávať stopy ak treba). Micro XL občas editujem aj cez druhý ntb s monitorom cez jeho SW sound editor – páči sa mi, funkcie/menu mám komplet pred očami a nemusím na ňom vrtieť submenu. Ono nemám žiadny vypracovaný workflow, zväčša si len brnkám, prepájam, špekulujem o ničom – proste relaxujem. Nie je to ani ergonomicky ideálne, je tam málo miesta, tak len prekladám hore-dole, všetko sa tam nezmestí. No a za chrbtom mám „kastingový“ gauč
, ak by sa čírou náhodou našla fanynka, čo by si tie pazvuky chcela prísť vypočuť, haha. Výborne využiteľný aj ak ma skolí múza, či domáca slivovica.

HW synthy bývajú zvyčajne jednoducho pichnuté priamo na šable Alesis Multimix 8USB (slúži mi ako zvukovka), ten je napichnutý na ntb na ktorom beží Cubase. Takto môže bežať recording 8x multitrack súčasne. Z Alesis sú ako posluch pichnuté malé JBL LSR305 a tiež cez receiver JVC JR-S201 kŕmim väčšie dvopásmo Tesla ARN 6608 +ARV 3608 (v reťazci aj cez BBE Sonic maximizer – má bypass, takže pohoda). Na Alesis aux send/return mám hodený externý efekt LEXICON MX200. (nemám ho cez USB priamo na ntb ako VST – asi sa to dá). Tiež rád Korgy preženiem cez EHX Small stone – mám ho rád. Cez Tapco midi link 4x4 niekedy posielam midi do Yamahy FB01 v racku, tiež do zvyšných Yamáh na pravom stojane. Audio z nich ide cez submix Edirol M-10DX späť do Alesis, alebo ak sú šable voľné, tak rovno do Alesis. Ako „master“ klaviatúru využívam zväčša Korg O1Wfd (mám ho rád ako synth aj ako klaviatúru), mávam doň pichnutý volume a damper pedál. Na NL2X mávam expression pedál. Tú Trinitku mám radšej po ľavej ruke spolu s Korgom Karma – (Ten si brávam zväčša aj s Microkorgom XL, keď si idem trochu zahrať s chalanmi – tiež vtedy beriem ten Zoom Livetrack l-12, kde sa napicháme. Mám ho rád, je ľahký, jednoduchý a viem si rovno ponahrávať stopy ak treba). Micro XL občas editujem aj cez druhý ntb s monitorom cez jeho SW sound editor – páči sa mi, funkcie/menu mám komplet pred očami a nemusím na ňom vrtieť submenu. Ono nemám žiadny vypracovaný workflow, zväčša si len brnkám, prepájam, špekulujem o ničom – proste relaxujem. Nie je to ani ergonomicky ideálne, je tam málo miesta, tak len prekladám hore-dole, všetko sa tam nezmestí. No a za chrbtom mám „kastingový“ gauč

Koksso, jak pekne upratané, ja si dom furt šlapem po kabloch...

Klingac pekna kutica
Akurat by som nemohol mat taky typ stojanu na 01W pri nohach pred PC stolikom.

Dano: Klasické X-ko stojan so zdvojenými profilmi.. prečo? Kvôli nohám? Sedím tam s "rozčapenými".
Pre chlapa pohodlnejšie zo zrejmých dôvodov, haha.