zprovoznění AKAI S5000

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
ECSON WALDES
Profesionál
Příspěvky: 1859
Registrován: 16 zář 2002 14:52

Příspěvek od ECSON WALDES » 18 bře 2007 23:08

Pytkin, teoreticky ano, ale v realu to bohuzel neplati. Samplery jsou hodme "mlsny" a jen tak neco neprijmou, to plati i o disketovy mechanice, harddisku , RAM, SCSI .. neni to se samplerama jednoduchy, clovek musi zkouset tak dlouho dokud nenajde vhodnej kus

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 18 bře 2007 23:18

EW : zaujimave .. nemam s tym skusenosti .. jedine co som k akaiu pripajal , bola yamaha CD napalovacka a ta fungovala ako CDROM ... Taka stara kujeba .. u RAM je to jasne .. S HD som tiez nikdy nemal problem .. len ze mal byt do 500MB ..

martinrx
Příspěvky: 293
Registrován: 04 bře 2007 22:07

Příspěvek od martinrx » 19 bře 2007 22:14

tááák kluci, dopadlo to jak jsem v duchu asi očekával. sampler se prodává, jelikož můj kamarád - vlastník sampleru je spíše kytarista a zpěvák - po mém objasnění jak se sampler používá se rozhodl jej radši prodat. nevím ale přesně za kolik se dá nabídnout, je to s5000 s usb, scsi, 80 GB HDD, 72 Mb RAM, effekt board, bez adat.
největší bonbonek je že tento kus je vlastně ještě panic protože ležel 5 let u něj ve zkušebně netknutý a nepoužívaný, až já nedávno jsem jej zprovoznil - funguje bezvadně.
jelikož jsem nenašel nikde v inzerátech podobný kus prodávat zajímá mě váš názor na cenu za jakou se dá prodat. já na něj nemám jsem vycinkaný z nordleada. :wink:
Kurzweil PC3, Clavia Nord rack3, Roland A37, Apogee Duet, Event ASP6

Uživatelský avatar
ECSON WALDES
Profesionál
Příspěvky: 1859
Registrován: 16 zář 2002 14:52

Příspěvek od ECSON WALDES » 19 bře 2007 22:26

Cena za S5000 je kolem 15 - 20.000,- Kc podle stavu a poctu rozsireni. Ty mas v S5000 slusnou vybavu tak by mohla bejt i zajimava cena. Ovsem vzhledem k absolutnimu nezajmu o samplery v dnesni dobe se obavam ze ho mozna budes marne nabizet i pul roku a az dojdou nervy prodas ho za 10.000,- coz by bylo ale skoda. Hoffy_m prodaval muj puvodni S5000 co jsem mu pred lety prodal, neuspesne temer pul roku. Prdal ho nakonec za 16.000.- jsou to ale uz 2 roky.

Kdybys mel S6000 s ADATem cena by byla hodne zajimavejsi. Ja moji S6000 koupil z druhy ruky za 65.000,- (nova rozsirena stala 120.000,-) dnes ma hodnotu sotva 30. ale dulezity je ze ma hodnotu pro mne:) !!!

Mimochodem kdybych si mel vybrat jako ty mezi NordLeadem a AKAIem ...beru AKAI ! :D

LUPO
Příspěvky: 840
Registrován: 19 lis 2002 10:57

Příspěvek od LUPO » 19 bře 2007 22:44

jiri ty se pletes, vzhledem k tomu ze sem napsal ze ho chci jako prvni, myslim ze bys mel napsat ze ses hrube spletl a 4900,- je ta spravna cena .....nemam pravdu? :)

martinrx
Příspěvky: 293
Registrován: 04 bře 2007 22:07

Příspěvek od martinrx » 19 bře 2007 22:51

jj, chápu já ted ocením spíš ten nordlead3, dělám spíš rock,pop, a tam ocenuju zvukovou plastičnost, teplost a přesvědčivot kterou mi dává - často zvuk z něj vyřeší nějaký produkční problém v písni, navíc je to strašná rychlovka jej použít. sampler je na trochu jiné použití, a když natahnu zvuky z těch akai cd - zdá se mi to někdy trochu chladné což mi není ve stylech které dělám vždycky úplně vhod, ale když se nenajde kupec se seriozní nabídkou - dám nějak časem prachy dokupy a nechám si ho.... :)
Kurzweil PC3, Clavia Nord rack3, Roland A37, Apogee Duet, Event ASP6

Uživatelský avatar
ECSON WALDES
Profesionál
Příspěvky: 1859
Registrován: 16 zář 2002 14:52

Příspěvek od ECSON WALDES » 19 bře 2007 23:03

ECSON WALDES píše:K S6000 mam SCSI cdrom v racku od firmy syntex, ale pouzil jsem ji jen parkrat. Sampler pouzivam vyhradne jako sampler, smapluju do nej vlastni material. CDromy zadny nepouzivam.
...tohle jsem napsal k pouzivani CD rom v mem S6000 :D - sampler ma plnit svou funkci je skvelej kdyz se snim pracuje v hloubce jeho moznosti. Predpokladam jsi do nej nesamploval a nepracoval s jeho supr syntezou, zejo? To je pak tezky, nacitani mrtvejch sampl CD ti ani nemohlo dat jinej obrazek, chapu cos napsal ale je skoda zes ty masine nedal vic casu hodne by ses divil jak silnej je to stroj! Na druhou stranu...nedelam si iluze ze HW sampler dnes jeste nekoho srazi na kolena, je snim fakt hodne prace, zvlast pokud se stou masinou vic neznas. Ja bych ale za S6000 dal ruku do ohne :D !

Kazdopadne drzim palce at ho prodas!


Lupo: ano, omlouvam se, prepsal jsem se o jednu nulu:)))
.

LUPO
Příspěvky: 840
Registrován: 19 lis 2002 10:57

Příspěvek od LUPO » 19 bře 2007 23:18

na sampleru akai se ti nikdy nemuze objevit modra obrazovka smrti

martinrx
Příspěvky: 293
Registrován: 04 bře 2007 22:07

Příspěvek od martinrx » 19 bře 2007 23:50

rád ti věřím že je to supr nástroj, máš pravdu zatím do něj nesamploval. ale každý jsme jiný - mě trochu asi chybí čas i trpělivost. :(
ale jak zbude chvilka zkusím to.
Kurzweil PC3, Clavia Nord rack3, Roland A37, Apogee Duet, Event ASP6

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 26 bře 2007 00:57

ECSON WALDES píše:Jinak gratulace, mas skvelej sampler!!!.
No nic, Jirko, tak jsi mě konečně přesvědčil, že Tudy vede cesta :)
ECSON WALDES píše:Stahni si OS z netu a na pisickem naformatovanou disketu ho nahraj a pak to zkus v S5000 ulozit do flash ram. Urcite ale odpoj pred tim disk...
To jako proč? Mám tam OS 2.12 a z webu AKAIPRO jsem stáhl 2.14 (ale ještě jsem ho neupgradoval)
Disk teď šlape v pohodě. Může se pak něco stát?
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

martinrx
Příspěvky: 293
Registrován: 04 bře 2007 22:07

Příspěvek od martinrx » 26 bře 2007 02:34

aby chlapci věděli - sampler změnil majitele. at ti dobře slouží. :wink:
Kurzweil PC3, Clavia Nord rack3, Roland A37, Apogee Duet, Event ASP6

Uživatelský avatar
ECSON WALDES
Profesionál
Příspěvky: 1859
Registrován: 16 zář 2002 14:52

Příspěvek od ECSON WALDES » 27 bře 2007 21:38

Tudy:
sice uz jsme to dnes nakousli po telefonu ale jeste jednou VELKA GRATULACE ! :D

AKAI S5 / S6000 je pohadkovej supr stroj! Ukaz se na slovensku planuju tam peknou predvadecku meho S6000!

.

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 27 bře 2007 22:00

Martinrx, EW: Díky :)

Update OS proběhl bez problémů na v2.14 .
Ovladače pro USB pod Win98SE jsem nakonec stáhl z DriverGuide (po asi půlhodinové registraci) - zvláštní, že není ke stažení na AkaiPro.
AkaiSys v1.7 s tím šlape v pohodě (přenosová rychlost asi 10MB/min.), takže z něj brzo vytáhnu svištící harddisk a jako storage bude fungovat PC, které hučí za zdí :)
No nic, jdu se s ním seznamovat...
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 27 bře 2007 22:21

Jeee,taky gratulace,to jsem rad ze mas takovou hezkou masinku...Az budes mit naladu tak je nekdy postavime proti sobe,co rikas ?Mojeho dedecka K2500 a tvoji babicku S5000 -))) Nevim jestli to vis,ale mas u mne SCSI cd rom.Asi to nevis,ale ted uz jo -))) Mnohokrat jsi mi pomohl,tak treba se ti bude hodit.

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 27 bře 2007 22:23

Jake slovensko tady planujete kluci?

Odpovědět