zprovoznění AKAI S5000
- ECSON WALDES
- Profesionál
tááák kluci, dopadlo to jak jsem v duchu asi očekával. sampler se prodává, jelikož můj kamarád - vlastník sampleru je spíše kytarista a zpěvák - po mém objasnění jak se sampler používá se rozhodl jej radši prodat. nevím ale přesně za kolik se dá nabídnout, je to s5000 s usb, scsi, 80 GB HDD, 72 Mb RAM, effekt board, bez adat.
největší bonbonek je že tento kus je vlastně ještě panic protože ležel 5 let u něj ve zkušebně netknutý a nepoužívaný, až já nedávno jsem jej zprovoznil - funguje bezvadně.
jelikož jsem nenašel nikde v inzerátech podobný kus prodávat zajímá mě váš názor na cenu za jakou se dá prodat. já na něj nemám jsem vycinkaný z nordleada.
největší bonbonek je že tento kus je vlastně ještě panic protože ležel 5 let u něj ve zkušebně netknutý a nepoužívaný, až já nedávno jsem jej zprovoznil - funguje bezvadně.
jelikož jsem nenašel nikde v inzerátech podobný kus prodávat zajímá mě váš názor na cenu za jakou se dá prodat. já na něj nemám jsem vycinkaný z nordleada.

- ECSON WALDES
- Profesionál
Cena za S5000 je kolem 15 - 20.000,- Kc podle stavu a poctu rozsireni. Ty mas v S5000 slusnou vybavu tak by mohla bejt i zajimava cena. Ovsem vzhledem k absolutnimu nezajmu o samplery v dnesni dobe se obavam ze ho mozna budes marne nabizet i pul roku a az dojdou nervy prodas ho za 10.000,- coz by bylo ale skoda. Hoffy_m prodaval muj puvodni S5000 co jsem mu pred lety prodal, neuspesne temer pul roku. Prdal ho nakonec za 16.000.- jsou to ale uz 2 roky.
Kdybys mel S6000 s ADATem cena by byla hodne zajimavejsi. Ja moji S6000 koupil z druhy ruky za 65.000,- (nova rozsirena stala 120.000,-) dnes ma hodnotu sotva 30. ale dulezity je ze ma hodnotu pro mne:) !!!
Mimochodem kdybych si mel vybrat jako ty mezi NordLeadem a AKAIem ...beru AKAI !
Kdybys mel S6000 s ADATem cena by byla hodne zajimavejsi. Ja moji S6000 koupil z druhy ruky za 65.000,- (nova rozsirena stala 120.000,-) dnes ma hodnotu sotva 30. ale dulezity je ze ma hodnotu pro mne:) !!!
Mimochodem kdybych si mel vybrat jako ty mezi NordLeadem a AKAIem ...beru AKAI !

jj, chápu já ted ocením spíš ten nordlead3, dělám spíš rock,pop, a tam ocenuju zvukovou plastičnost, teplost a přesvědčivot kterou mi dává - často zvuk z něj vyřeší nějaký produkční problém v písni, navíc je to strašná rychlovka jej použít. sampler je na trochu jiné použití, a když natahnu zvuky z těch akai cd - zdá se mi to někdy trochu chladné což mi není ve stylech které dělám vždycky úplně vhod, ale když se nenajde kupec se seriozní nabídkou - dám nějak časem prachy dokupy a nechám si ho.... 

- ECSON WALDES
- Profesionál
...tohle jsem napsal k pouzivani CD rom v mem S6000ECSON WALDES píše:K S6000 mam SCSI cdrom v racku od firmy syntex, ale pouzil jsem ji jen parkrat. Sampler pouzivam vyhradne jako sampler, smapluju do nej vlastni material. CDromy zadny nepouzivam.

Kazdopadne drzim palce at ho prodas!
Lupo: ano, omlouvam se, prepsal jsem se o jednu nulu:)))
.
No nic, Jirko, tak jsi mě konečně přesvědčil, že Tudy vede cestaECSON WALDES píše:Jinak gratulace, mas skvelej sampler!!!.

To jako proč? Mám tam OS 2.12 a z webu AKAIPRO jsem stáhl 2.14 (ale ještě jsem ho neupgradoval)ECSON WALDES píše:Stahni si OS z netu a na pisickem naformatovanou disketu ho nahraj a pak to zkus v S5000 ulozit do flash ram. Urcite ale odpoj pred tim disk...
Disk teď šlape v pohodě. Může se pak něco stát?
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz
- ECSON WALDES
- Profesionál
Martinrx, EW: Díky 
Update OS proběhl bez problémů na v2.14 .
Ovladače pro USB pod Win98SE jsem nakonec stáhl z DriverGuide (po asi půlhodinové registraci) - zvláštní, že není ke stažení na AkaiPro.
AkaiSys v1.7 s tím šlape v pohodě (přenosová rychlost asi 10MB/min.), takže z něj brzo vytáhnu svištící harddisk a jako storage bude fungovat PC, které hučí za zdí
No nic, jdu se s ním seznamovat...

Update OS proběhl bez problémů na v2.14 .
Ovladače pro USB pod Win98SE jsem nakonec stáhl z DriverGuide (po asi půlhodinové registraci) - zvláštní, že není ke stažení na AkaiPro.
AkaiSys v1.7 s tím šlape v pohodě (přenosová rychlost asi 10MB/min.), takže z něj brzo vytáhnu svištící harddisk a jako storage bude fungovat PC, které hučí za zdí

No nic, jdu se s ním seznamovat...
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Jeee,taky gratulace,to jsem rad ze mas takovou hezkou masinku...Az budes mit naladu tak je nekdy postavime proti sobe,co rikas ?Mojeho dedecka K2500 a tvoji babicku S5000 -))) Nevim jestli to vis,ale mas u mne SCSI cd rom.Asi to nevis,ale ted uz jo -))) Mnohokrat jsi mi pomohl,tak treba se ti bude hodit.