zprovoznění AKAI S5000

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
ECSON WALDES
Profesionál
Příspěvky: 1859
Registrován: 16 zář 2002 14:52

Příspěvek od ECSON WALDES » 27 bře 2007 22:37

nunu píše:Jake slovensko tady planujete kluci?
http://www.electrozone.cz/viewtopic.php?p=91355#91355

.

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 27 bře 2007 22:49

nunu píše:Jeee,taky gratulace,to jsem rad ze mas takovou hezkou masinku...Az budes mit naladu tak je nekdy postavime proti sobe,co rikas ?Mojeho dedecka K2500 a tvoji babicku S5000 -)))
No čéče, v tom nevidím moc velký smysl. Každý má něco do sebe. Kurzweil má zatím nejpevnější zvuk, který jsem kdy z digitálu slyšel, ale od Akaie čekám něco jiného...
nunu píše:Nevim jestli to vis,ale mas u mne SCSI cd rom.Asi to nevis,ale ted uz jo -))) Mnohokrat jsi mi pomohl,tak treba se ti bude hodit.
No jako děkuju moc, jenže...
... já chci sampler využívat především jako sampler (zdá se to neuvěřitelné, ale je to tak :) )
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 27 bře 2007 23:01

No ja ti nebranim abys jej vyuzival jinak,ale nekdy se ti to muze hodit...Ja mam v masine sampling options,cili umim nahravat z analogoveho zdroje stejne jako ty...Jen mne zajima tak trosku jak se s tim ty dve masiny poperou a co z nich vyleze ven...

Mohl bys mi v kratkosti treba do posty napsat co hodlas samplovat,mne nejak unika smysl tohoto.Samplovat nedostupne syntaky je toho halda uz bez prace.a tlacit do toho trebas cele linky,k tomu je PC asi vhodnejsi.Fakt nevim k cemu se to da vyuzit...Ja ten sampling kupoval jen vlastne kvuli moznosti procesovat KDFX externi signal,a hnat ho digitalem zpet do PC,ale nepodarilo se mi to v realnem case.Pak jsem se na to vykaslal...

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 27 bře 2007 23:20

Nunu, na tohle téma už se tu někde dost inspirativně rozepsal Ecson (zkusím to pohledat).
Jinak mám sešitek, do kterého si v práci píšu (když mě to zrovna napadne), co a jak chci zkusit samplovat a jak to upravovat dál a k čemu použít...
Vyloženě mi jde o mé originální zvuky (ikdyž to je relativní - vše už v nějaké podobě někde zaznělo).
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 27 bře 2007 23:28

Tak snad to tu nebude tak OT:
ECSON WALDES píše:samplery to je moje!! :D

Promne jsou samplery mnohem kreativnejsi masinmy nez syntaky! Ovsem nemyslim tim bezduchy nacitaqni tovarnich CD rom bank a vubec samotny sbirani sample CD. Ja nemam jediny sample CD. Vsechen material pro samplery si pripravuju sam - teprve pak to dava cely smysl. Muzu samplovat vsecho co mam poruce. Proto mam tolik analog syntaku a starejch LoFi efektovej krabic.

Pokud mluvime o poradnejch samplerech (ne blbinky jako akai S2000, emu Esi32 nebo hracka od KORG Electribe...) tak ty umoznujou vytvaret silene bohaty a krasny zvukovy spektra. Tam kde syntak konci svejma moznostma tam pro mne zacinaji samplery - obalky filtry lfo routing toje samozrejmosti. Jde oto ze muzes pouzivat rozmanita spektra (syntak umi vetsinou jen pilu a obdelnik a max 3 oscilatory) V sampleru mam jaky koliv spektra akusticky nebo synteticky a to vse muzu pouzit jako oscilator napr soucasne v 4, 8, 20, 80 vrstvach!!

Samplery ze stary skoly ktery maj ANLAOGOVEJ LPF filtr, Anlogovy obalky, lfo apod.. takovy samplery sou ultra zabavny, jejich filtr je tlustej plnej a umi se prebuzovat. Jediny co tyhle samplery omezjue je jejich polyfonie (8 vetsinou) a mala pamet 0.5 - 8 MB. ale to je nedulezity dulezity je to jaky umoznujou delat zvuky.


Z tech NEJ starejch "analog" sampleru jmenuju:

* EMU EMULATOR I
* EMU EMULATOR II
* EMU EMULATOR III
* EMU EMULATOR IIIR (RACK)
* EMU EMAX 1.
* EMU EMAX 1. SE HD (RACK)
* EMU SP-12 // DrumMachine
* EMU SP-1200 // DrumMachine
* Dynacord ADD-ONE // DrumMachine (RACK)
* Oberheim DPX (RACK)
* Ensoniq MIRAGE DSK-8
* Ensoniq MIRAGE DSM-8 (RACK)
* Sequential Circuits PROPHET 2000
* Sequential Circuits PROPHET 2002+ (RACK)
* Sequential Circuits PROPHET 3000 (velmi vzacny RACK)

Samozrejme luxusni dream machiny jako Synclavier nebo Fairlight jsou bez diskuze.

Z modernich digitalnich sampleru jsou supr napr definitivni stroje AKAI S6000 a EMU E4 Platinum ty pouzivam ve studiu ja. Delam nanich vsechno.

.
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 28 bře 2007 00:18

JEŽÍŠIKRISTEBOHAJEHOTOSNADNENIMOŽNÝ, ten AKAI S5000 je naprosto SUPER stroj!!! :)

Tož jsem z něj vytáhl HD (byl za těch pár hodin pěkně roztopen) a je po hluku. Přitom veškeré natahování a ukádání přes USB je dílem okamžiku, o přehledné editaci ani nemluvím.
Další věc je, že když si udělám knihovnu základních samplů, tak je nemusím natahovat, abych si je poslechl, ale stačí je v PC pustit ve WinAmpu :)
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
ECSON WALDES
Profesionál
Příspěvky: 1859
Registrován: 16 zář 2002 14:52

Příspěvek od ECSON WALDES » 29 bře 2007 14:56

Tudy píše:JEŽÍŠIKRISTEBOHAJEHOTOSNADNENIMOŽNÝ, ten AKAI S5000 je naprosto SUPER stroj!!! :)
Tudy mam z tebe radost - vitej v klubu S5 / S6000 !!! :D

.

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

AKAI S5000 - SCSI CF reader

Příspěvek od Tudy » 05 říj 2009 20:46

Tak koho by zajímalo, jak je na tom Akai S5000 s SCSI čtečkou paměťových karet, tak zde jsou mé prvotní zkušenosti.
Koupil jsem čtečku PCD-50b a po několika peripetiích s instalací už šlape jak má.
AKAI vidí jen na PCMCIA slot, ve kterém mám redukci na CF kartu. Je to škoda, protože ta redukce z toho nepřijemně trčí ven (zatímco samotný CF slot je krásně schovaný, ale tady satanužel není k ničemu).

Udělal jsem malý testík natahování multiprogramu o velikosti cca 18MB:

z počítače přes USB: 1m 41s (AKAI USB mode: normal)
z počítače přes USB: 1m 29s (AKAI USB mode: fast sample)
z interní SCSI ZIP: 34s
z PCD-50b (CF Canon 32MB): 20s
z PCD-50b (CF A-Data 2GB): 18s
Rychlost čtečky je skoro dvojnásobná oproti ZIPce, ale hlavní výhodu vidím v její tichosti (ZIPka totiž hrozně vrčí a její vysunutí se musí provést dost složitě přes Utility menu).
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: AKAI S5000 - SCSI CF reader

Příspěvek od EXCOM » 05 říj 2009 21:05

S5000 je dalsi HW ktory sa mi moc paci :) ked som si modry AKAI display obzeral u Ondrasha, tak mi pripadal hodne sexy 8) ten HW

Uživatelský avatar
hombrefeo
Příspěvky: 3106
Registrován: 25 čer 2009 23:19

Re: zprovoznění AKAI S5000

Příspěvek od hombrefeo » 05 říj 2009 22:02

kdyz uz tu resite akai, poradte mi, jestli je o moc lepsi Z8 nez Z4

Uživatelský avatar
bodyia
Příspěvky: 1073
Registrován: 03 pro 2002 10:34
Vybavení

Re: AKAI S5000 - SCSI CF reader

Příspěvek od bodyia » 05 říj 2009 22:54

Tudy píše:Tak koho by zajímalo, jak je na tom Akai S5000 s SCSI čtečkou paměťových karet, tak zde jsou mé prvotní zkušenosti.
Koupil jsem čtečku PCD-50b a po několika peripetiích s instalací už šlape jak má.
...
Mně se těchto čteček doma taky pár uhnízdilo a vypadá to následovně:
K2500X - vidí jen PCMCIA slot, karty se dají měnit ad hoc, funguje skvěle
Emax I SE HD - vidí jen PCMCIA slot, umí si z něj na SCSI 0 nahrávat systém, dovede naformátovat a používat i gigovou kartu (samozřejmě do kapacity 35 bank;)
Korg DSS-1 - překvapivě funguje, zase tedy jen PCMCIA slot, formát a kopírování mnohem rychlejší než u ZIPky.
Oberheim DPX-1 - nefunguje (zatím nefungovalo nic, jen Syquest 44 MB si blikne při požadavku na jeho SCSI ID)

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Re: AKAI S5000 - SCSI CF reader

Příspěvek od Tudy » 05 říj 2009 23:07

bodyia píše:Korg DSS-1 - překvapivě funguje, zase tedy jen PCMCIA slot, formát a kopírování mnohem rychlejší než u ZIPky.
Tak to blahopřeju! :)


Jinak, kdo by cpal do S5000 jakékoli SCSI zařízení, je třeba nastavit jiné ID, než 0 (nula je vyhrazena pro vnitřní flash, ze které si AKAI natahuje systém).
No a pokud tam bude jediné zařízení, tak na něm musí být aktivovaný terminátor.
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21308
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: zprovoznění AKAI S5000

Příspěvek od Pytkin » 06 říj 2009 00:40

Tudy : este niektore ID musi mat interny AKAI scsi radic ..

synt
Příspěvky: 135
Registrován: 05 čer 2008 13:51

Re: zprovoznění AKAI S5000

Příspěvek od synt » 06 říj 2009 08:00

bodyia: Jakou konkrétně používáš čtečku pro Kurzweila? A jaká karta se ti osvědčila? Dík

Uživatelský avatar
bodyia
Příspěvky: 1073
Registrován: 03 pro 2002 10:34
Vybavení

Re: zprovoznění AKAI S5000

Příspěvek od bodyia » 06 říj 2009 08:23

synt: Stejná čtečka jakou má Tudy - PCD-50b a karty jakýkoliv, fungovalo zatím všechno. Kurzweil není nijak zvlášť citlivej.

Odpovědět