zprovoznění AKAI S5000

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
synt
Příspěvky: 135
Registrován: 05 čer 2008 13:51

Re: zprovoznění AKAI S5000

Příspěvek od synt » 06 říj 2009 12:43

bodyia: díky
neporovnával náhodou někdo z vás rychlost načítání dat z interního nebo externího HDD a čtečky (u Kurzweilu)?

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: zprovoznění AKAI S5000

Příspěvek od demsky » 06 říj 2009 12:50

mne by sa to tiez zislo na K2000VP a K2600RS. poznam stranku http://www.scsiforsamplers.com kde som
kupoval HDD Kit, potom isty cas ta stranka neexistovala a pozeram ze je znova online a ponukaju
podobny stuff, problem ale je ze nikto nema referencie, ci to fakt funguje. bodyia da sa to kupit aj
niekde tuna?
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Re: zprovoznění AKAI S5000

Příspěvek od Tudy » 06 říj 2009 12:53

synt píše:neporovnával náhodou někdo z vás rychlost načítání dat z interního nebo externího HDD a čtečky (u Kurzweilu)?
No vidíš, to jsem mohl u S5000 taky zkusit.
Ale pro mě je to vlastně bezpředmětný, protože hluk SCSI harddisku nesnáším. Takže z mého AKAIe vycestoval hned po koupi a od té doby je zavřený v šuplíku..
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Re: zprovoznění AKAI S5000

Příspěvek od Tudy » 06 říj 2009 12:59

demsky píše:mne by sa to tiez zislo na K2000VP a K2600RS. poznam stranku http://www.scsiforsamplers.com kde som
kupoval HDD Kit, potom isty cas ta stranka neexistovala a pozeram ze je znova online a ponukaju
podobny stuff, problem ale je ze nikto nema referencie, ci to fakt funguje. bodyia da sa to kupit aj
niekde tuna?
My máme ty čtečky (i zapisovačky :) ) taky z USA - od chlapíka, co jich měl jen pár a hned byly pryč (aby ne, když jich šlo 5 z 12 do ČR :) ).

Na Yahoo Groups kdosi popisoval dost nepříjemné zkušenosti s jednáním ze strany scsiforsamplers.com a doporučoval platbu pouze přes PayPal. Ale z kompatibility bych takovou hrůzu neměl.
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
bodyia
Příspěvky: 1073
Registrován: 03 pro 2002 10:34
Vybavení

Re: zprovoznění AKAI S5000

Příspěvek od bodyia » 06 říj 2009 14:00

Tudy, trochu OT, ale ty to budeš dávat přímo do Emaxe? Já mám trochu obavy ze spotřeby, 1,5A na 5V je poměrně dost... po bílém dýmu z Avataru jsem na tohle dost opatrnej.. Zatím mám čtečky připravený v externích boxech, ale jeden mi chybí, tak uvažuju, co by to mohlo vydržet. Možná Kurzweil, Korg určitě ne.

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: zprovoznění AKAI S5000

Příspěvek od demsky » 06 říj 2009 14:07

ja tiez neznasam zvuk hdd, v sleep mode ho mam malokedy ked uz s nim zacnem pracovat.
ked viem ze budem hrat iba s ROM samplami tak ho ani nezapajam. sere ma ale ina vec,
a to ze stale musim mat v PC v PCI slote SCSI adapter, nejaky CF card reader by bol urcite viac
handy. ved ked sa nejaka citacka uvolni tak dajte vediet :)
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

synt
Příspěvky: 135
Registrován: 05 čer 2008 13:51

Re: zprovoznění AKAI S5000

Příspěvek od synt » 06 říj 2009 14:36

Mimochodem, do Kurzweilu K2661 se dají dát jen SmartMedia karty (max. 128MB)? Existuje s adaptérem i možnost používání jiných karet? Myslím tím bez externí čtečky? A případně je to vždy max. 128MB? (OT - sorry)

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Re: zprovoznění AKAI S5000

Příspěvek od Tudy » 06 říj 2009 14:41

bodyia píše:Tudy, trochu OT, ale ty to budeš dávat přímo do Emaxe? Já mám trochu obavy ze spotřeby, 1,5A na 5V je poměrně dost... po bílém dýmu z Avataru jsem na tohle dost opatrnej.. Zatím mám čtečky připravený v externích boxech, ale jeden mi chybí, tak uvažuju, co by to mohlo vydržet. Možná Kurzweil, Korg určitě ne.
No schválně to můžu proměřit, ale někde jsem viděl tabulku spotřeb (myslím u Teda, jak tam měl ty fotky čtečky) a nějak brutální to nebylo. Ta spotřeba 1,5A je maximální špička a to snad ještě jen při zápisu. Už při loadování to myslím žere podstatně míň a v klidu to nebude žádná trága. Navíc zdroj Emaxe měl standardně utáhnout jeden SCSI HD.
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Re: zprovoznění AKAI S5000

Příspěvek od Tudy » 06 říj 2009 14:45

Tady to je: http://djtbs1.spaces.live.com/

Ta hodnota 1,5A platí zřejmě, když jede současně všech 5 karet :)
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: zprovoznění AKAI S5000

Příspěvek od EXCOM » 06 říj 2009 15:46

aky je rozdiel medzi S5000 a S6000? je to len v tom odnimatelnom prednom panely?

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Re: zprovoznění AKAI S5000

Příspěvek od Ondrash » 06 říj 2009 16:38

synt píše:bodyia: díky
neporovnával náhodou někdo z vás rychlost načítání dat z interního nebo externího HDD a čtečky (u Kurzweilu)?
oj

Ahoj. Já to porovnával :)

Mám K2500R s interní SCSI čtečkou a oproti CDROMU! je jednou tak pomalá :(

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Re: AKAI S5000 - SCSI CF reader

Příspěvek od Ondrash » 06 říj 2009 16:40

EXCOM píše:S5000 je dalsi HW ktory sa mi moc paci :) ked som si modry AKAI display obzeral u Ondrasha, tak mi pripadal hodne sexy 8) ten HW
Má i pěkně sexy pevnej zvuk :D

Uživatelský avatar
bodyia
Příspěvky: 1073
Registrován: 03 pro 2002 10:34
Vybavení

Re: zprovoznění AKAI S5000

Příspěvek od bodyia » 06 říj 2009 17:18

Ondrash píše:
synt píše:bodyia: díky
neporovnával náhodou někdo z vás rychlost načítání dat z interního nebo externího HDD a čtečky (u Kurzweilu)?
oj

Ahoj. Já to porovnával :)

Mám K2500R s interní SCSI čtečkou a oproti CDROMU! je jednou tak pomalá :(
Tak já porovnával taky. Asi za to může přimej přístup do paměti via PCMCIA, ale rychlejší mechaniku jsem tu neměl, 16MB piano program za 16s. Tedy cca MB/s. CFko stará 1GB karta Kingston 50x

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Re: AKAI S5000 - SCSI CF reader

Příspěvek od Tudy » 06 říj 2009 17:54

bodyia píše:..16MB piano program za 16s. Tedy cca MB/s. CFko stará 1GB karta Kingston 50x
To je vlastně to samý, co u mě AKAI s 2GB CF A-Data (18MB program za 18s).
Ondrash má ale jinou čtečku a narozdíl od nás mu v ní jedou všechny sloty.
Ondrashi, zkus udělat takovýhle test s nějakým souborem o známé velikosti.
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Re: zprovoznění AKAI S5000

Příspěvek od Tudy » 07 říj 2009 18:15

Přemýšlím, jakou koupit do AKAIe CF kartu a jestli má smysl investovat do rychlejší (standardní karty dnes umí 25MB/s a ty dražší i 60MB/s).
V návodech od S5000 jsem maximální rychlost SCSI neobjevil a jediný, co jsem našel k té čtečce, je tohle:

Features for PCD-50B
> Five separate slots allow simultaneous use

> 4MB+/sec. data transfer rates
> Fully shielded enclosure
> Uses standard SCSI-2 interface
> Supports all standard SCSI drivers and software for DOS, Unix, UNIX,
> SCO, Windows 3.x, Windows 95, 98, 2000, XP& Windows NT
> Supports ECC verification
> CE approved
> Warranty: 1 year
PC operation requires
> 486 processor or above
> SCSI host adapter (such as an Adaptec 1542)
> SCSI utility software (such as EZ SCSI)
> Requires three available SCSI addresses (for triple-slot operability)
> May be operated as a two or one slot reader


Já i Bodyia jsme ze starších karet dostali 1MB/s a je otázka, jestli se z toho vůbec dá dostat ještě víc..
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Odpovědět