zprovoznění AKAI S5000

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
bodyia
Příspěvky: 1073
Registrován: 03 pro 2002 10:34
Vybavení

Re: zprovoznění AKAI S5000

Příspěvek od bodyia » 07 říj 2009 22:23

Tudy, tak jsem to kvůli tobě otestoval;) A výsledky na K2500X mám následující (na stejném 16MB pianě):
1GB Kingston 50x Elite pro - 16:20
512MB SanDisk Industrial Grade - 15:30
8GB Kingston 133x Elite pro (kurz ji viděl na 8GB, ale naformátoval na 2GB) - 18:20
2GB SanDisk Ultra II - nenačetlo, kolize SCSI!
Takže na tom až tak nesejde a dával bych pozor na drahý rychlý karty...

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Re: zprovoznění AKAI S5000

Příspěvek od Tudy » 08 říj 2009 06:46

Super! Díky, tím pádem mám dilema vyřešeno :)
Takže to naše rychlostní omezení 1MB/s (původně jsem se spletl o desetinou čárku, ach ten špenát.. :) ) je zřejmě dáno samotným SCSI rozhraním v sampleru.
Schválně jsem hledal, jak je na tom AKAI S5000 s omezením kapacity a všude jsem našel informaci, že je to dáno pouze schopnostmi formátu FAT32..
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Re: rychlost SCSI v samplerech

Příspěvek od Tudy » 08 říj 2009 07:43

Tolik Wikipedie:
SCSI-1 bylo odvozeno od SCSI a v roce 1986 formálně přijato organizací ANSI. Charakteristickým rysem byla osmibitová paralelní sběrnice (s paritou), asynchronním přenosem rychlostí 3,5 MB/s nebo synchronním přenosem 5 MB/s, a maximální délkou datového kabelu 6 metrů. Variantou na tento standard byla vysokonapěťová (HVD) implementace umožňující prodloužit délku kabelu až na 25 metrů.
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Re: průmyslové Compact Flash

Příspěvek od Tudy » 08 říj 2009 10:18

Jinak co se týče maximálního počtu zápisů na CF, než se začnou projevovat chyby, tak parametry uváděné u industriálních karet vypadají o poznání lépe:

http://eshop.comprint.cz/0%7C305%7C.d.5 ... .str3.html
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Re: AKAI S5000 - SCSI CF reader

Příspěvek od Tudy » 09 říj 2009 00:00

Zde ještě znovu tabulka doplněná o čtení z interního harddisku

(natahování multiprogramu o velikosti cca 18MB):


z počítače přes USB: 1m 41s (AKAI USB mode: normal)
z počítače přes USB: 1m 29s (AKAI USB mode: fast sample)
z interní SCSI ZIP: 34s
z interního SCSI HD Maxtor 7213SR: 24s
z PCD-50b (CF Canon 32MB): 20s
z PCD-50b (CF A-Data 2GB): 18s

Takže mi z toho vyplývá, že je třeba vyzkoušet, jakou maximální kartu AKAI vezme a pak (v případě, že to bude 32GB :) ) ji nacpat i se čtečkou dovnitř na místo harddisku.
Pokud bude brát jen třeba 2GB karty, tak nezbyde nic jiného, než mít čtečku vpředu a měnit karty (mimochodem, taky to jde za chodu)
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Re: AKAI S5000 - SCSI CF reader

Příspěvek od Ondrash » 12 říj 2009 16:18

Tudy píše:
bodyia píše:..16MB piano program za 16s. Tedy cca MB/s. CFko stará 1GB karta Kingston 50x
To je vlastně to samý, co u mě AKAI s 2GB CF A-Data (18MB program za 18s).
Ondrash má ale jinou čtečku a narozdíl od nás mu v ní jedou všechny sloty.
Ondrashi, zkus udělat takovýhle test s nějakým souborem o známé velikosti.
Ahoj Tudy.

Tak jsem to zkoušel. Mám čtečku PCD-47Bi a v ní dvě Compact Flash 2GB karty (jednu přes PCMCIA port). Načítal jsem 54MB banku u obou jsem dosáhl stejných výsledků a to 3:50 (z toho 15 sekund mazal KRZ stávající programy a připravoval se na novou várku) :)

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Re: AKAI S5000 - SCSI CF reader

Příspěvek od Tudy » 12 říj 2009 17:10

Ondrash píše:Mám čtečku PCD-47Bi a v ní dvě Compact Flash 2GB karty (jednu přes PCMCIA port). Načítal jsem 54MB banku u obou jsem dosáhl stejných výsledků a to 3:50 (z toho 15 sekund mazal KRZ stávající programy a připravoval se na novou várku) :)
Hmm, 0,25MB/s - to je teda hodně slabý :|
Koukal jsem do návodu ( http://www.ibmmuseum.com/OhlandL/SCSI/PCD47Manu.pdf ) a tam uvádí, že max. rychlost by měla být 4MB/s
Není možný, že jsou ty karty nějaký nevhodný?
Jinak terminátor máš zapojený?
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Re: CF karty do sampleru

Příspěvek od Tudy » 12 říj 2009 21:01

Ondrashi, neříkal jsi, že máš v tom Kurzweilu CF karty SanDisk?
Dnes mi totiž dorazila SanDisk EXtreme III 2GB (x133) a ta se v AKAIi ani nechytne. Něco podobnýho měl Bodyia u Kurzweilu.

Zatím nejlíp se mi jeví starší Pretec 2GB : http://eshop.comprint.cz/0%7C304%7C.d.5 ... _40x_.html
Rychlost čtení standardně 1MB/s a zápis samplů v notebooku je 2x rychlejší, než u A-Data.
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
bodyia
Příspěvky: 1073
Registrován: 03 pro 2002 10:34
Vybavení

Re: zprovoznění AKAI S5000

Příspěvek od bodyia » 12 říj 2009 21:55

Já bych řekl, že to nebude tím. Rychlost čtení u samplerů hlavně ovlivňuje interní zpracování, který se přes mega/s prostě nedostane (možná že Z4/Z8 na tom budou líp, nevím). I to nejpomalejší SCSI je systémově rychlejší. Takže je celkem jedno, co je to za kartu. Ondrův problém spíš bude v samotný čtečce, možná provádí nějakou vnitřní konverzi... no, jestli bude minisraz, tak vezmu některý z externích CF boxů a můžeme to zkusit.
Mně ten sandisk úplně zasekl sběrnici, musel jsem restartovat K2500 i čtečku.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: zprovoznění AKAI S5000

Příspěvek od EXCOM » 12 říj 2009 22:10

dala by sa ta citacka pouzit aj na EX5R?

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Re: zprovoznění AKAI S5000

Příspěvek od Tudy » 12 říj 2009 22:32

bodyia píše:Mně ten sandisk úplně zasekl sběrnici, musel jsem restartovat K2500 i čtečku.
Akai s tím mým SanDiskem to samý. Sice to pořád hlásí, že hledá disk, ale ikdyž tam vrátím tu dobrou kartu, tak se už nechytne a je potřeba Akai restartovat.

Bóďo, u Ondrashe to musí být čtečkou/kartou, když máte stejný stroje a Tobě to šlape jak má..
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Re: zprovoznění AKAI S5000

Příspěvek od Ondrash » 14 říj 2009 00:47

bodyia píše:Já bych řekl, že to nebude tím. Rychlost čtení u samplerů hlavně ovlivňuje interní zpracování, který se přes mega/s prostě nedostane (možná že Z4/Z8 na tom budou líp, nevím). I to nejpomalejší SCSI je systémově rychlejší. Takže je celkem jedno, co je to za kartu. Ondrův problém spíš bude v samotný čtečce, možná provádí nějakou vnitřní konverzi... no, jestli bude minisraz, tak vezmu některý z externích CF boxů a můžeme to zkusit.
Mně ten sandisk úplně zasekl sběrnici, musel jsem restartovat K2500 i čtečku.
Ahoj Bóďo. Je to nějaký divný... Budu rád, když to u mě vyzkoušíme. Právě jsem od Nunua koupil Contemporary Board, tak jsem zvědavej. :)

Many Two
Příspěvky: 1
Registrován: 13 čer 2013 07:34

Akai s5000 kde sehnat EB20 Multi-Effects Processor

Příspěvek od Many Two » 13 čer 2013 07:49

Zdravim všechny Akai fandy, prosim Vás chci se zeptat jestli náhodou někdo neví kde nebo jak sehnat SampleVerbII (EB20) 20-bit 4-kanálový Multi-Effects Processor na Akai s5000. Teď sem si pořídil s5000 a ty efekty my chybí, mám Akai s3200xl na kterým dělám a tam jsou ty efekty super. Díky moc za jakoukoli radu a pomoc. Sampluj nebo zemřeš.

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: zprovoznění AKAI S5000

Příspěvek od a.tom.x » 13 čer 2013 09:37

sleduj eBay (ale podle mě ten efekťák je celkem mizernej a raději bych prachy co dáš za EB investoval do nějakého lepšího samostatného DSP)
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Adam
Příspěvky: 62
Registrován: 30 dub 2008 09:12

Re: zprovoznění AKAI S5000

Příspěvek od Adam » 16 čer 2013 20:41

No kdyby si po něm vážně toužil, tak mi pošli sz...mám někde v krabici dva.

Jinak souhlas s A.tom.xem - neni moc o co stát, když sem za s6stku šoupnul DP4 - málem sem se z toho : ) ...

Nadruhou stranu jestli se ti líbí dsp z s3200, tak v s5-6 je ještě o něco dotaženější - zvukově stejný.

Odpovědět