;)

Ostatní audio software, obecná diskuse
aladar

Příspěvek od aladar »

Kexík: to máš jistě pravdu, jde o to do jaký muziky co použiješ, pokud se zabýváš čistě elektronickou muzikou věřím že VSTi může nadělat lepší služby než live hráč. Zrovna flétna a hoboj jsou bych řekl nástroje který se simulujou úplně nejsnadněji, (mrkni na flétnu z EdirolOrch) nejsem flétnista ale lepší jsem asi neslyšel. Pro neflétnistu je dokonalá. Jiná situace je u žes?ů, to je oříšek. Ještě jsem neslyšel trombon abych se nerozesmál. Kvůli tomu se bráním jak čert kříži to použít, raději přiznám syn?ák než se pokoušet některý nástroje napodobit.
Jindy: díky, jsem rád pokud jsem trošku pomohl, ber to u mě malinko jako deformaci, jsem dechař, konkrétně pozounista proto mám tu tendenci hledat na tomhle blechy a bejt vůči simulacím žes?ů totálně skeptickej, ale je fakt že pokud nemáš přímo úmysl oblafnout někoho jakože trumpetka tak zvuk je nepochybně zajímavej. To platí hlavně u analogovejch napodobeninách žes?ů, slyšel jsem něco z Oberheim Matrix 6 a bylo to naprosto fantastický, ten zvuk bych taky chtěl mít ve svým nástroji.
Hezký večer všem..

Jindy

Příspěvek od Jindy »

Teď mě jentak napadlo - dost se mi líbí nástroje, které jsou použité v úvodní melodii seriálu Kobra 11. Nevíte někdo, co to je? Jestli je to dělané na PC a nebo je to živé? Taková ta trubka (nebo co to je) co tam hraje tu ústřední melodii, to mám pocit že je přesně to, co hledám.

Cyril

Příspěvek od Cyril »

Jindy: to neni jen uvodni, to hraje pri kazdy akci ,) vlastne podle toho poznas, ze akce bude ,) jinak super serial, taky na nej cumim :)

Jindy

Příspěvek od Jindy »

Cyril: to asi hraje při každý akci (nevim, nevšiml sem si, delší dobu sem to neviděl), ale myslim, že tam je i jiná hudba...každopádně hudba v Kobra 11 je opravdu na vysoké úrovni (jako ostatně celý seriál), líbí se mi...

Cyril

Příspěvek od Cyril »

Jindy: to je fakt... a taky se mi hodne libi obcas hudba v Kriminalce Las Vegas/Miami... Nekdy jsou to moc pekny kousky...

Jindy

Příspěvek od Jindy »

Cyril: jo viděl sem kousek z Kriminálky Miamï a hrál tam fakt dost dobrej nějakej ambientní break beat...dobrý to bylo, jak říkáš...taky sem to chtěl už předtím zmínit...

Jindy

Příspěvek od Jindy »

aladar: když jsi se zmiňoval o tom Edirol Symphonic Orchestra, tak co říkáš na E-MU Modern Symphonic Orchestra (jestli to znáš)? To ale bohužel nemám možnost odzkoušet, slyšel sem akorát dema a ty zní moc pěkně.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

jindy: syntetizovany piano bude vzdycky... syntetizovany piano :]

ad orchestr: doporucuju si nastudovat, jak orchestr funguje -- protoze spravna aranz je pro autenticitu vubec nejdulezitejsi.

Jindy

Příspěvek od Jindy »

Brooklyn / juanita juarez: no já bych zatím z orchestru použil stejně jenom pár nástrojů, na řízení kompletu se určitě ještě necítím...

aladar

Příspěvek od aladar »

Jindy: Bohužel E-MU Modern Symphonic Orchestra neznám. S produkty E-MU však celkově moc zkušeností nemám, jednou jsem se rozhodoval ke koupi Proteus-2000 a na můj vkus to celý znělo nějak studeně, stejně jako ten jejich symfonickej modul, nevím teď název, myslím ale že Virtuoso. Roland je mi mnohem příjemější a přijde mi že tyhle akustický simulace má reálnější, zní to pro moje uši prostě líp.
Myslím že VSTi od firmy co dělá hw bude znít dost stejně, to se mi potvrdilo u toho zmíněnýho edirol orchestral, je to prakticky shodný s rolandím boardem SR-JV orchestral. Některý zvuky do detailu. Stejně tak VSTi Korg legacy (snad to píšu správně) jeho simulace Wavestation je od hw bratříčka k nerozeznání. Vím že existuje nějakej šílenej VSTi na téma orchestr ale je to x-gigovej ranec samplů, nevím ten název ale nijak po tom netoužím, fakt mi stačí ten edirol + na dnešní poměry levnej obstarožní Roland JV-2080 kterej si teď páskuju kartama, lidi to občas za rozumný sumy prodávaj tak mám pocit že mi nic nechybí k tomu abych dělal to co chci. Vono je to fakt mnohem mnohem víc ve znalosti orchestru, jednotlivejch nástrojů a způsobu aranžování jak napsal Brooklyn.

Jindy

Příspěvek od Jindy »

aladar: jojo, taky sem viděl orchestr, co má dohromady asi 36 GB, možná je to EWQL, nevim přesně...jentak pro zajímavost, zde je link na E-MU Modern Symphonic Orchestra. Jestli chceš, koukni na to a třeba vyjádři svůj názor. Je tam i několik dem. Já si každopádně již brzy zkusím ten Garritan Personal Orchestra, vypadá to docela dobře a předpokládám, že tam najdu ty nástroje, co jsem chtěl. Docela by mě ale zajímalo, jak se liší Moderní orchestr, od toho normálního.

aladar

Příspěvek od aladar »

Jindy: Nezní to věru zle, to musím uznat. Taky by se mi to líbilo. Kupodivu jsou ty dechový nástroje lepší než smyčce. V ukázce se sólovou trubkou si někdo dal secsakra práci, docela by mě zajímalo co všechno na tom zvuku v reálným čase kroutil protože jiným způsobem ty "lajv" nuance udělat nejdou. Ta ukázka (mso_ssb_00) jak se zvrhne do amícký hymny je dokonalá. Dokonce trombon si je opravdu podobnej, snad bych uvěřil že do toho funí chlap.Sice kapku OT ale nejde si nevšimnout jak se hymna Amíků maličko ve svým závěru snaží zvrhnout do tý "naší" EU hymny, to nám asi bratři chtěj naznačit že maj svoje tlapičky všude :)

Jindy

Příspěvek od Jindy »

aladar: technologicky je to velmi pokročilé...mě se například nejvíc líbí tohle, což snad nemusím překládat - "Double, Triplet, Quadruplet and Random tonguing creates a more realistic sound to avoid a "machine gun" effect when repeating the same key." Čemuž rozumím tak, že pokud stiskneš jakoukoliv klávesu, tak podruhé již nikdy nebude znít 100% stejně, je tam tedy taková živost, jak píšou oni. Opravdu mám dojem, že je to tam slyšet a podepisuje se to hlavně na realističtějším zvuku.

A jinak, ty dema jsou slušná, ale všechna nejsou úplně dobrá a tedy podle mě úplně nejlépe nereprezentují všechny možnosti tohoto moderního orchestru. Dalo by se v tom jistě udělat i něco lepšího. Každopádně jsem si to ještě nemohl sám odzkoušet, je to na 10 DVD a ani trial nebo demo tedy samozřejmě neextistuje.

Mám ale pocit, že se E-MU Modern Symphonic Orchestra řadí k tomu nejlepšímu - mě ten realistický zvuk, když jsem to slyšel poprvé, hodně uchvátil a od té doby si to chci zkusit jak mi to pošlape ve FL a prostě si to osahat. Ach jo, mě ty dema nestačí...

Odpovědět