Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
kexik

Příspěvek od kexik »

poshook: nie celkom... pre ziskanie napadu je zvukova kvalita nepodstatna vec, ale ked zacnes nahravat a miesat tak sa s niektorymi nastrojmi nedostanes cez iste problemy... ale to je ZASA ina debata :)

Poshook

Příspěvek od Poshook »

kexik píše:poshook: nie celkom... pre ziskanie napadu je zvukova kvalita nepodstatna vec, ale ked zacnes nahravat a miesat tak sa s niektorymi nastrojmi nedostanes cez iste problemy... ale to je ZASA ina debata :)
jasne, ale to hlavne v pripade, ze dany nastroj je main workstation, z ktorej tahas vacsinu trackov. ak je tych nastrojov viac a kazdy ma v mixe svoje dobre premyslene miesto, tak potom to zdaleka tak kriticke nie je a tazko sa da striktne delit na kvalitu / nekvalitu lebo je to o pouziti

Poklop

Příspěvek od Poklop »

poklopove kategoricke hodnotenie majstra sveta a prilahlych galaxii mi urobilo cervenu hmlu pred ocami Wink

inspirovat a fungovat moze hocico... dobrym prikladom su hot chip s ich casio samohrajkami za osem korun

1) reagoval jsem na vetu, ze discovery je prakticky stejnej jako NL.
Jelikoz mam oboji, muzu jako "mistr sveta" rict fundovany nazor.

2) co se inspirace tyce, to je jine tema.. nema cenu se opakovat

Poshook

Příspěvek od Poshook »

Poklop píše:
poklopove kategoricke hodnotenie majstra sveta a prilahlych galaxii mi urobilo cervenu hmlu pred ocami Wink

inspirovat a fungovat moze hocico... dobrym prikladom su hot chip s ich casio samohrajkami za osem korun

1) reagoval jsem na vetu, ze discovery je prakticky stejnej jako NL.
Jelikoz mam oboji, muzu jako "mistr sveta" rict fundovany nazor.

2) co se inspirace tyce, to je jine tema.. nema cenu se opakovat
to nie je len o inspiracii, je to aj o finalnom pouziti

dendy

Příspěvek od dendy »

Poshook&Kexik: jak dva kohuty na smetisku :))

DANO: amen. fakt vazne, velky kus pravdy.

Acid Punk píše:Mimochodem co postavit otazku jinak:

Co byste si koupili HW nebo SW?

Edit: Mysleno tak, ze kdyz uz za neco chcete vyvalit prachy, a SW zni z 80% jako HW tak jestli vam to za to stoji, brat HW nebo spis SW.

velmi spravna otazka !! som si isty ze vacsina ludi co uprednostnuju SW pred HW by boli nekompromisnymi hardveristami keby si nemohli SW "nakradnut" :-)

hubart píše:suhlasim z nazorom ze nie vsetki hw stoja za nieco napr. supernova a ostatok od novation je onicom strata penazi podla mna v dnesnej dobe ,,,takisto micro q ma sklamalo dost ....ale evolver .nord lead 2 ,virus ti,microwave xt za tieto synthy som zatial nahradu z vst poriadnu nepocul....
heh microQ - najrosporuplnejsi synth vsetkych cias :-)) pre mna osobne totalny kult a nedostizny pomer cena/vykon ....
Naposledy upravil(a) dendy dne 26 dub 2008 13:43, celkem upraveno 1 x.

aum generator

Příspěvek od aum generator »

hubart píše:suhlasim z nazorom ze nie vsetki hw stoja za nieco napr. supernova a ostatok od novation je onicom strata penazi podla mna v dnesnej dobe ,,,takisto micro q ma sklamalo dost ....ale evolver .nord lead 2 ,virus ti,microwave xt za tieto synthy som zatial nahradu z vst poriadnu nepocul....
to je pravda ja som naopak este nepocul HW nahradu za Absynth ((:
a inak ani za fasttracker II som este nevidel nejaku fakt dobru HW nahradu.
jihad on riaa & soza.

dendy

Příspěvek od dendy »

supernova bol perfektny synth pre mna... v trackom som z nej pouzil vela zvukov... ma vyborne moznosti modulacne, velmi intuitivna na pracu a zvukovo sa mi moc pacila ...

na druhej strane absynth pre mna totalna nuda...

proste kazdy mame inak nastavene priority ;-)

Poklop

Příspěvek od Poklop »

Supernova super, dokud nevypnes efektovou jednotku. Stala tusim kolem 80ti tisíc :-) a to v dobe kdy koruna mela vetsi hodnotu nez dnes.

to aum: absynth je podle me zajimava vecicka, ale stejne ma ve zvuku tu klasickou VSTi patinu.
Vpodstate moc nechapu, proc to tak je. Jakoby system VSTi prochazel necim, co ten zvuk degraduje. Do nedavny doby jsem si toho nevsim. Clovek to muze posoudit az kdyz to kombinuje s HW syntakama.

MonkeyFighter

Příspěvek od MonkeyFighter »

uz se vsichni proberte,je tady zase sedum stranek nesmyslny diskuze co uz tu byla stokrat v tematu do kteryho nepatri... vsechno odstartoval poklop hlaskou ze kdo chce delat dobrou muziku musi mit hw...coz sem nepatri tady je to pouze nord vs discovery...

dokazte ze odolate svymu egu,pochopte ze kazdej ma ten nazor jinej a nevysvetlite si to a uz sem nepiste nic na tema HW vs SW
Bylo by super kdyby tech sedum stran nekdo pretah do novyho tematu HW vs SW tenhle muj prispevek smazal uplne a zacli sme zase znova od 7myho prispevku...

se tesim az zase kdokoliv z vas bude resit proc to tady na ezone vypada tak jak to vypada:/

aum generator

poklop: vst patinu? :))) co tym myslis. nerozumiem vobec. virus beziaci z powercore ju ma tiez? vsti system neprochazi nicim co by zvuk degradovalo. viera ma velku silu. imho len pocujes co chces pocut :)
ja mam aj hw analog, aj hw digital aj sw digital (uz mi chyba len sw analog o ktorom si tu pisal ale na taky som este nenarazil) a kombinujem to, takze posoudit to podla teba asi mozem. a nic take o com pises nepocujem.

a inak 80 tisic stalo kedysi aj PC na ktorom boli skvele "tracker" audio softy :p

dendy : absynth je dost svojsky a to co robi robi podla mna dobre a na nic sa nepodoba.
na druhu stranu ale veci typu supernova a microkorg robia nieco, co robi milion dalsich synthov a tym padom mi prijde ze sa to da lahsie porovnat a zhodnotit ze co znie lepsie.
takze jasne. je to o prioritach, ale zaroven je dost blbost tvrdit ze kazdemu vyhovuje nieco ine a ze ziaden synth neni sracka .... o synthoch ako mikrokorg, a sh201 by som s uplne kludnym svedomim povedal ze hraju velmi biedne v porovnani s kvalitnymi VA. (aj ked zrovna supernova a microkorg mi prisli este relativne dost ok v tejto cenovej kategorii. napr v porovnani s sh201 ktora je podla mna ciste zufalstvo)

ale serme asi na to. tento thread nevedie proste nikam.
jihad on riaa & soza.

Poklop

Příspěvek od Poklop »

No, jestli to jde prehodit, tak at to nekdo udela.
Nicmene prispevek, kterej uvadis jako "startujici" se tykal porad jeste discovery a zminka o HW obecne byla podle me v tu chvili jako argument k veci. Tezko vysvetlovat nektery veci, kdyby clovek nemohl rict cokoliv aby se nahodou debata nestocila jinam.
Nicmene diskuse Discovery vs Nord lead se tematu SW vs HW dost tyka.

kexik

Příspěvek od kexik »

ja som samozrejme reagoval na tu hlasku o vst vseobecne... porovnanie discovery a NL je uplne nevinna zalezitost. ono kazda napodobenina dopadne biedne uz z principialneho dovodu, ze je to napodobenina a plati to o vsetkom, od obrazov az po tamagochi

btw ja by som predoslu diskusiu o hw vs sw nepresuval, ale mazal
Naposledy upravil(a) kexik dne 26 dub 2008 16:16, celkem upraveno 1 x.

aum generator

hej hej suhlas s kexikom. ked berieme discovery ako napodobeninu tak to je jasne ze to nikdy nebude 100%.
keby sme brali NL ako napodobeninu discovery, tak NL by hral tiez len z 80% tak ako discovery.

porovnavanie zvuku digitalneho HW vs digitalneho SW to ani nieje diskusia kedze tam nieje moc o com diskutovat. uplne nezmysel uz z principu.
jihad on riaa & soza.

dendy

Příspěvek od dendy »

ok ja nemam problem - mam to tu vymazat a celu tu zbytocnu diskusiu SW vs HW vymazat ?

Poklop

Příspěvek od Poklop »

jasne, klidne to tu vymaž

Odpovědět